||
you're reading...
Zero

Download Koleksi Pupuh Sunda [Video+MP3]


Download Video + MP3:

17 PUPUH (Tujuh Welas Pupuh)

Pupuh téh nyaéta wangun puisi lisan tradisional Sunda (atawa, mun di Jawa, katelah ogé macapat) nu tangtu pola (jumlah engang jeung sora) kalimahna. Nalika can pati wanoh kana wangun puisi/sastra modérn, pupuh ilahar dipaké dina ngawangun wawacan atawa dangding, luyu jeung watek masing-masing pupuh nu ngawakilan kaayaan kajadian nu keur dicaritakeun. (Wikipedia)

Pupuh adalah bentuk puisi tradisional bahasa Sunda yang memiliki jumlah suku kata dan rima tertentu di setiap barisnya. Terdapat 17 jenis pupuh, masing-masing memiliki sifat tersendiri dan digunakan untuk tema cerita yang berbeda. (Wikipedia)

Download Pupuh MP3:

1. Pupuh Pucung
1. Pupuh Pucung (Kacapi)
1. Pupuh Pucung (Kawih)
2. Pupuh Maskumambang
2. Pupuh Maskumambang (Kacapi)
2. Pupuh Maskumambang (Kawih)
3. Pupuh Kinanti
3. Pupuh Kinanti (Kacapi)
3. Pupuh Kinanti (Kawih)
4. Pupuh Magatru
4. Pupuh Magatru (Kacapi)
4. Pupuh Magatru (Kawih)
5. Pupuh Balakbak
5. Pupuh Balakbak (Kacapi)
5. Pupuh Balakbak (Kawih)
6. Pupuh Asmarandana
6. Pupuh Asmarandana (Kacapi)
6. Pupuh Asmarandana (Kawih)
7. Pupuh Ladrang
7. Pupuh Ladrang (Kacapi)
7. Pupuh Ladrang (Kawih)
8. Pupuh Lambang
8. Pupuh Lambang (Kacapi)
8. Pupuh Lambang (Kawih)
9. Pupuh Mijil
9. Pupuh Mijil (Kacapi)
9. Pupuh Mijil (Kawih)
10. Pupuh Jurudemung
10. Pupuh Jurudemung (Kacapi)
10. Pupuh Jurudemung (Kawih)
11. Pupuh Wirangrong
11. Pupuh Wirangrong (Kacapi)
11. Pupuh Wirangrong (Kawih)
12. Pupuh Gurisa
12. Pupuh Gurisa (Kacapi)
12. Pupuh Gurisa (Kawih)
13. Pupuh Sinom
13. Pupuh Sinom (Kacapi)
13. Pupuh Sinom (Kawih)
14. Pupuh Gambuh
14. Pupuh Gambuh (Kacapi)
14. Pupuh Gambuh (Kawih)
15. Pupuh Pangkur
15. Pupuh Pangkur (Kacapi)
15. Pupuh Pangkur (Kawih)
16. Pupuh Dangdanggula
16. Pupuh Dangdanggula (Kacapi)
16. Pupuh Dangdanggula (Kawih)
17. Pupuh Durma
17. Pupuh Durma (Kacapi)
17. Pupuh Durma (Kawih)
18. Pupuh Kinanti (Salendro & Kacapi)
18. Pupuh Kinanti (Salendro & Kawih)
18. Pupuh Kinanti (Salendro)

Download juga Sawer Panganten MP3

Pupuh Video:

pupuh-asmarandana1

1. Asmarandana>>

Size: 12,819 kb – File Format: mpghttp://4shared.com by Badru Tamam Mifka

———————————————————————————————————

pupuh-balakbak

2. Balakbak>>

Size: 13,567 kb – File Format: mpghttp://4shared.com by Badru Tamam Mifka

———————————————————————————————————

pupuh-dangdanggula

3. Dangdanggula>>

Size: 22,184 kb – File Format: mpghttp://4shared.com by Badru Tamam Mifka

———————————————————————————————————

pupuh durma

4. Durma>>

Size: 11,427 kb – File Format: mpghttp://4shared.com by Badru Tamam Mifka

———————————————————————————————————

pupuh-gambuh

5. Gambuh>>

Size: 13,040 kb – File Format: mpghttp://4shared.com by Badru Tamam Mifka

———————————————————————————————————

pupuh-gurisa

6. Gurisa>>

Size: 12,982 kb – File Format: mpghttp://4shared.com by Badru Tamam Mifka

———————————————————————————————————

pupuh-juru-demung

7. Juru Demung>>

Size: 19,306 kb – File Format: mpghttp://4shared.com by Badru Tamam Mifka

———————————————————————————————————

pupuh-kinanti

8. Kinanti>>

Size: 14,714 kb – File Format: mpghttp://4shared.com by Badru Tamam Mifka

———————————————————————————————————

pupuh-ladrang

9. Ladrang>>

Size: 9,948 kb – File Format: mpghttp://4shared.com by Badru Tamam Mifka

———————————————————————————————————

pupuh-lambang

10. Lambang>>

Size: 19,519 kb – File Format: mpghttp://4shared.com by Badru Tamam Mifka

———————————————————————————————————

pupuh magatru

11. Magatru>>

Size: 13,619 kb – File Format: mpghttp://4shared.com by Badru Tamam Mifka

———————————————————————————————————

pupuh-maskumambang

12. Maskumambang>>

Size: 19,549 kb – File Format: mpghttp://4shared.com by Badru Tamam Mifka

———————————————————————————————————

pupuh-mijil

13. Mijil>>

Size: 13,357 kb – File Format: mpghttp://4shared.com by Badru Tamam Mifka

———————————————————————————————————

pupuh pangkur

14. Pangkur>>

Size: 23,909 kb – File Format: mpghttp://4shared.com by Badru Tamam Mifka

———————————————————————————————————

pupuh pucung

15. Pucung>>

Size: 20,870 kb – File Format: mpghttp://4shared.com by Badru Tamam Mifka

———————————————————————————————————

pupuh-sinom

16. Sinom>>

Size: 13,399 kb – File Format: mpghttp://4shared.com by Badru Tamam Mifka

———————————————————————————————————

pupuh-wirangrong

17. Wirangrong>>

Size: 26,435 kb – File Format: mpghttp://4shared.com by Badru Tamam Mifka

———————————————————————————————————

YAYASAN NURHIDAYAH

Sundanese culture & Social Worker

Anggitan:

Drs. H. R. Hidayat Suryalaga

Nu Tembang

Drs. R. Deden Guntari Hidayat

Pratiwi Nugraha S. Pd

Kacapi:

Pepep Rohayat

———————————————————————————————————

Pupuh Mp3:

(Download di link video di atas)

———————————————————————————————————

http://manuskripkesunyian.wordpress.com

http://achmad.web.id

http://www.4shared.com

http://www.ziddu.com

Related Posts: Tulisan Yang Berkaitan dengan Kebudayaan Sunda:

About these ads

About Badru Tamam Mifka

Badru Tamam Mifka. Lahir di Tasikmalaya, 15 April 1983. Kini tinggal di Bandung.

Diskusi

44 thoughts on “Download Koleksi Pupuh Sunda [Video+MP3]

  1. Terima kasih, Kang.
    Situs Akang ini sangat membatu saya mempelajari bahasa sunda di sekolah.

    Posted by Plunk | 1 Oktober 2009, 12:26 pm
  2. nyuhunkeun widina copy paste. kaleresan sim kuring milarian pupuh. nembe pendak ayeuna

    Posted by kang Tantan | 10 Januari 2010, 5:09 am
  3. kang, menarik sekali blog ini semakin menambah wawasan saya dalam mengajar sastra di sekolah. Ngomong2 suatu saat bisakah akang membacakan puisi untuk siswa sekolah kami?

    Salam
    abeng_hakim@yahoo.com

    Posted by abdulhakimmurikh | 26 Januari 2010, 7:24 am
  4. blogna sae kang. dua jempol kanggo blogna b^^d

    Posted by R Aziz Al Halim | 20 Februari 2010, 4:06 am
  5. muantabzzzzz abeeeeeeeeeeeeesssss,, nuhun ahhhhhhhhhh

    Posted by sudarto | 22 Mei 2010, 4:46 am
  6. 100610, YS

    Posted by YAYAT S JAYASANTIKA | 10 Juni 2010, 6:40 am
  7. hatur nuhun kang/aa lagu-pupuhna sarae….
    izin sedot ah…

    Posted by Yayan | 25 November 2010, 4:27 am
  8. widi ngunduh kang…..kanggo murangkalih diajar guguritan…hatur nuhun…

    Posted by Enci | 26 November 2010, 12:59 am
  9. Assalaamu’alaikum.
    Punten bade tumaros….Kapungkur aya penyani sunda namina UWAN KURNIAWAN…abdi resep kana lagu2na…nyuhunkeun informasina…Hatur nuhun. Wassalam.

    Posted by Ujang Hape | 17 Februari 2011, 12:24 pm
  10. Assalaamu’alaikum.
    Punten bade tumaros….Kapungkur aya penyanyi sunda namina IWAN KURNIAWAN…abdi resep kana lagu2na…nyuhunkeun informasina…Hatur nuhun. Wassalam.

    Posted by Ujang Hape | 17 Februari 2011, 12:25 pm
  11. Assalamu’alaikum…
    Kang hatur nuhun mpisan kan lau-laguna,aya lagu degung sundda nu Islami teu kang… Abdi hoyong pisan yeuh…? di antos ah…!

    Posted by Abdul Manap | 11 Maret 2011, 7:42 am
  12. Alhamdulillah..kang, abdi moal galider deui kana ieu blog. hatur nuhun pisan…

    Posted by Zamzam | 17 Maret 2011, 6:59 pm
  13. Kang..pupuh mijil anu kawih na teu aya gning…???

    Posted by Zamzam | 18 Maret 2011, 10:15 am
  14. hatur nuhun, janten nambih wawasan

    baktos

    Posted by iin solihin | 24 Mei 2011, 2:46 am
  15. hatur nuhun pisan kanggo nu ngagungan ieu blog.
    nyuhunkeun ijin kanggo ngadownload mp3- pupuhna nya Knag. :D

    Posted by nekomarusama | 28 Juni 2011, 4:09 am
  16. hatur nuhun kang badru…

    Posted by herlan | 17 Agustus 2011, 2:19 pm
  17. kang badru hatur nuhun pisan,, ka anggo pisan, izin share nya…..

    Posted by hendra krama | 30 September 2011, 4:11 am
  18. hatus nuhun kang pupuhna janten obat kerinduan di lembur batur, neda widi ngadonlod

    Posted by herman w | 1 Oktober 2011, 4:46 pm
  19. Kang, gaduhan acara mantenan ( komplit ) anu formatna video ?

    Posted by herman w | 1 Oktober 2011, 4:52 pm
  20. Kang, nuhun pisan sim kuring parantos ngunduh pupuh tina blog Akang, hoyog diajar puguh sim kuring teh kana pupuh hoyong ngiring ngamumule budaya ki Sunda

    Posted by Dadang Ramli | 25 November 2011, 2:55 pm
  21. weleh2, super mantap boss…
    nostalgia basa keur SD taun 90an, haha

    sundul aja ah gan…

    Posted by iqbal | 1 Januari 2012, 2:59 pm
  22. hatur nuhun kang , kalintang ageung manfaatna …

    Posted by ahmad yunus | 2 Februari 2012, 8:03 am
  23. tQ kang, yg d cari2 akhir’y ktmu jg. sngt brmnfaat bwt d skolh…. GBU 4EVR.

    Posted by sdn paningkiran III sumberjaya majalengka | 26 Februari 2012, 9:58 am
  24. blogna mantep pisan gan, jadi inget jaman baheula……………

    Posted by yatnaencep | 12 Maret 2012, 6:47 pm
  25. Matur suwun kang…

    Posted by Admin - Full Download | 27 Maret 2012, 10:09 am
  26. duh ieu pisan nu dipilari ku simkuring teh, utami na anu pakuat pakait sareng watek gambaran nu aya dina pupuh sunda,

    Posted by dadan k ramdan | 4 April 2012, 3:49 am
  27. gening aya keneh nu miara musti na Sunda, mugia seueur deui nu warga Sunda nu nuturkeun lengkah akang ieu….
    wilujeng ……

    Posted by kang Anjar | 16 Juli 2012, 5:20 am
  28. kang, nyungkeun di update link na,, teu tiasa di unduh,

    Posted by alfin | 12 Desember 2012, 10:47 am
  29. For latest news you have to pay a visit world wide web and on world-wide-web I found this
    web site as a finest web site for most up-to-date updates.

    Posted by Pocket Knights Hack | 31 Maret 2014, 12:38 pm

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ping-balik: Download Video: Pupuh Dangdanggula « Mifka Weblog - 2 Mei 2009

  2. Ping-balik: Download Video+MP3: Pupuh Balakbak « Mifka Weblog - 4 Mei 2009

  3. Ping-balik: Download Video+MP3: Pupuh Durma « Mifka Weblog - 4 Mei 2009

  4. Ping-balik: Download Video+MP3: Pupuh Gambuh « Mifka Weblog - 4 Mei 2009

  5. Ping-balik: Download Video+MP3: Pupuh Kinanti « Mifka Weblog - 4 Mei 2009

  6. Ping-balik: Download Video+MP3: Pupuh Sinom « Mifka Weblog - 4 Mei 2009

  7. Ping-balik: Download Video+MP3: Pupuh Asmarandana « Mifka Weblog - 4 Mei 2009

  8. Ping-balik: Download Video+MP3: Pupuh Magatru « Mifka Weblog - 5 Mei 2009

  9. Ping-balik: Paribasa Sunda « .mifkaisme weblog. - 30 September 2009

  10. Ping-balik: Download Wayang Golek « .mifkaisme weblog. - 30 September 2009

  11. Ping-balik: Selamat Datang di Weblog Badru Tamam Mifka « .mifkaisme weblog. - 30 September 2009

  12. Ping-balik: Kumpulan Sawer Panganten « .mifkaisme weblog. - 1 Oktober 2009

  13. Ping-balik: Free Download « .mifkaisme weblog. - 2 Oktober 2009

  14. Ping-balik: Video Sunda « .mifkaisme weblog. - 3 Oktober 2009

  15. Ping-balik: Pengetahuan Sunda « mifka weblog - 26 April 2010

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d bloggers like this: