||
you're reading...
Zero

Kumpulan Sawer Panganten


Sawer panganten,  Nyawer adalah upacara memberi nasehat pada kedua mempelai, dilaksanakan setelah acara akad nikah. Kedua orang tua mempelai menyawer mempelai dengan diiringi kidung. Biasanya, tempatnya di halaman rumah. Untuk menyawer, menggunakan bokor yang diisi uang logam, beras, irisan kunyit tipis, dan permen. Kedua mempelai duduk berdampingan dengan dinaungi payung, seiring kidung nasehat selesai di lantunkan, isi bokor di tabur, hadirin yang menyaksikan berebut memunguti uang receh dan permen. Upacara ini melambangkan mempelai beserta keluarga berbagi rejeki dan kebahagiaan. Di bawah ini adalah contoh mp3 dan teks nyawer:

MP3:

Download Sawer Panganten.mp3

Download Pembuka Upacara Adat Panganten Sunda.mp3

Download Mapag Panganten & Serah Terima.mp3

Download Pengiring Upacara Adat Sunda.mp3

Download Huap Lingkung.mp3

Download Mapag Panganten 2.mp3

Teks:

Contoh Teks Sawer Panganten (1)

1. Bismillah damel wiwitan
Mugi Gusti nangtayungan
Eulis- Asép nu réndéngan
Mugia kasalametan

2. Salamet nu panganténan
Ulah aya kakirangan
Sing tiasa sasarengan
Sangkan jadi kasenangan

Baca entri selengkapnya>

_________________________________________________

Contoh Teks Sawer Panganten (2) A

Nyukcruk galur ti karuhun
Nutur lacak para wali
Nyambung ka bala rea
Titinggal ti nini aki
Ngawaris kabudayaan

Baca entri selengkapnya>

_______________________________________________________

Contoh Teks Sawer Panganten (2) B – Kidung Sunda

Nyukcruk galur ti karuhun
Nutur lacak para wali
nyambuang ka bala rea
Titinggal ti nini aki
Ngawaris kabudayaan
Seni sunda sawe asli

Baca entri selengkapnya>

_________________________________________________

Contoh Teks Sawer Panganten (3)

(Disusun ku E. Djuwardi Sumedang )

Dangdanggula
1. Bismillahi kawitaning muji
Muja nyebat asma Pangeran
Nu welas asih ka kabeh
Ngurus sadya mahluk
Eusi alam  taya nu kari
Gusti urang sadaya
Geusan  sumalindung
Ka bingah sareng ka sesah
Nu karaos musibat ageung jeung alit
Mantna nu ngraksa.

Baca entri selengkapnya>

_________________________________________________

Contoh Teks Sawer Panganten (4)

Kapara tamu sadayana
Warga wargi nu araya
Abah nyelang nyawer heula
Antosan da moal lila

Ujang nyai sami gandang
Sami calik dina ranjang
Ujang masih keneh bujang
Nikah kanu geulis lenjang

Baca entri selengkapnya>

_________________________________________________

Contoh Teks Sawer Panganten (5) (Lagu Kentar Ajun)

Amit widi neda asih haksami
Jisim kuring neda pangaksama
Bade nyelang heula nyawer
Tumut galur karuhun
Titis waris ti nini aki
Karya bujangga baheula
Pun sampun paralun
Sanes pinton katiasa
Mung sakadar hariring tambi pamali
Keur tawis pakaulan

Baca entri selengkapnya>

_______________________________________________________

Contoh Teks Sawer Panganten (6)

Pun sapun amit paralun
ka batara ka batari
nu di luhur nu dihandap
nu ngageugeuh bumi langit
di buana panca tengah
nu ngajaring beurang peuting

Baca entri selengkapnya>

_________________________________________________

Contoh Teks Sawer Panganten (7)

1. Rarépéh pameget istri,
ieu rék ngawruruk putri,
piwuruk terus jeung santri,
supaya jadi pamatri.

Baca entri selengkapnya>

_______________________________________________________

Teks “Muka Panto” (Buka Pintu)

Ti Pihak Pameget
DANGDANGGULA:

Bojo engkang pupujaning ati
ieu panto enggal geura buka
atos sah urang pajongok
parantos disahkeun ku hukum
nyicingan parentah agami
nyumponan kaislaman
disaksi di kaum
urang nikah parantos sah
hirup kumbuh sauyunan anu resmi
ancrub kasugemaan

Baca entri selengkapnya>


________________________________________________

Related Posts: Tulisan Yang Berkaitan dengan Kebudayaan Sunda:

Free Download syair (puisi) Sunda

Daftar 1496 rumpaka (lirik) lagam: Tembang Sunda Cianjuran, Kawih dan
Gamelan (Pelog, Sorog dan Salendro)

Dalam 1326 Lagu


About these ads

About Badru Tamam Mifka

Badru Tamam Mifka. Lahir di Tasikmalaya, 15 April 1983. Kini tinggal di Bandung.

Diskusi

56 thoughts on “Kumpulan Sawer Panganten

  1. aya nu mp3 teu kang..???

    Posted by umild | 8 Juni 2009, 2:52 am
  2. hatur nuhun, sim kuring tos tiasa download mp3 lagu-lagu sunda khususna tembang-tembang kacapi suling. mani bingah, lami ngilarian, nembe mendak. upami tiasa nyuhunkeun nu langkung seueur.

    Posted by yuwanse08 | 12 Juni 2009, 9:10 am
  3. punten kang upami tiasa aya tembang-tembang puisi sawer anu bentukna mp3, kumargi sesah milarina..
    hatur nuhun…

    Posted by daly | 19 Agustus 2009, 3:50 am
  4. aya lagu lagu degung ageung nu tiasa di download teu kang? hatur nuhun

    Posted by rully | 7 November 2009, 9:25 am
  5. hatur nuhun kang … diatos kacapi sulingna nu langkung seueur

    Posted by art | 10 Desember 2009, 9:48 am
  6. Muhun pami aya mah, nyuhunkeun conto nyawer nu mp3 atanapi vidio ge teu sawios Kang….

    Posted by norman | 16 Januari 2010, 4:03 am
  7. eh cuy lagi ngapain q mah pasti oL online

    Posted by pandu | 22 Januari 2010, 10:37 am
  8. km pnya fb gak klo q pny dan klo km jg pny q mnt E-mailnya donk
    pliiizzzzzz hiihihihihihih km nak mn q nak bandunk klo km nak mana

    Posted by pandu | 22 Januari 2010, 10:39 am
  9. hahahahahahahahahahahah eh q lp km namanya sapa sih klo leh tau k namanya sapa hahahahaha klo q mah namanya danis setiawan klo km sapa sih

    Posted by pandu | 22 Januari 2010, 10:41 am
  10. nuhun ah bradeur kaangge pisan ieu teks sawer

    Posted by kaka jibriel | 13 Maret 2010, 1:32 pm
  11. Bade tumaros, dupi syair kanggo sawer aya contoh mp3 na ? kaleresan abdi hoyong diajar tembangna, ari ninggal teks hungkul teh teu tiasa ngidung na…. nyuhungken petunjukna. Hatur nuhun.

    Posted by hikmat | 22 Juli 2010, 3:52 pm
  12. sae pisan ieu Blog…. duh hebat..hebat 2 jempol kanggo pangersa, nuhun tos ngalestarikeun budaya sunda

    Posted by mpienk | 23 Januari 2011, 11:25 pm
  13. Hatur nuhun katampi pisan,nu di pilari tos kapendak, upami aya deu nu lengkap di antos ah….

    Posted by Umar | 28 Januari 2011, 1:48 am
  14. euyeub pisan lebetna blog teh kang!
    selamat kang! sukses!!!

    Posted by r0ed5 | 28 Januari 2011, 4:29 am
  15. ngiring ngarojong ahh…. :-)

    Posted by mieXplor | 22 Februari 2011, 6:39 am
  16. sipp….!!!
    kaanggo pisan…

    Posted by kaka jibriel | 22 Februari 2011, 1:54 pm
  17. Alhamdulillah gusti nembe ayeuna kapendakna gening ieu texs teh haturnuhun ah kanu tos ngintun ieu texs teh…

    Posted by bagong | 16 April 2011, 5:51 pm
  18. Hatur nuhun kang,punten nyedotan wae ah..

    Posted by wikrama tungga dewa | 18 April 2011, 1:42 am
  19. duh resep euy isina? mung punten manawi gaduh lagu “KAULINAN BUDAK SUNDA”?

    Posted by riza | 19 April 2011, 1:27 pm
  20. Nuhun KAng, bade ditiron nya ? !

    Posted by Bentar Sumadiria | 24 Mei 2011, 4:34 pm
  21. Kang,hatur nuhun siumkuring tos ngadownlod sawer srng upacara adat

    Posted by asep | 4 Juni 2011, 1:30 pm
  22. Rewu nuhun laksaketi kabingahan..ulur parantos nyayogikeun media anu kacia penting keur ngamumule budaya sunda,
    hatur nuhun pisan…terus sumanget, kang

    Posted by awank-kng | 21 Agustus 2011, 9:22 am
  23. budaya indonesia yang hapir punah .yang mungkin jarang di upacarakan karena kalah dngn budaya asing.yang menurut mereka itu benar

    Posted by hary | 11 September 2011, 12:48 pm
  24. hatr nuhun kang. hoyong vidio sawer na kang. di antos

    Posted by toni | 30 September 2011, 4:03 pm
  25. bgs….

    Posted by puty | 10 Oktober 2011, 8:04 am
  26. hatur nuhun kang….

    Posted by puty | 10 Oktober 2011, 8:04 am
  27. Hatur nuhun kang. Pamugi langkung majeng! tambihan MP3 kakawihan kaulinan barudak anu ampir pareum

    Posted by dindin | 6 November 2011, 10:20 am
  28. Terimakasih Akang.ilmunya sangat bermanfaat dan berguna.eka sebenarnya ingin belajar sawer tapi dimana?mhn jawabannya.Tks

    Posted by eka rasmawati | 19 November 2011, 4:40 am
  29. Hatur sewu nuhun, muga-muga tiasa ngabantos miara budaya Sunda nu meh arang langka ditolih nonoman ayeuna. Mugia

    Posted by qolsasolution | 27 November 2011, 4:23 am
  30. KANG aya anu ngagunakeun patokan pupuh kinanti jeung jumlah padana 6 ?

    Posted by renaldy | 28 November 2011, 1:18 pm
  31. Kang hoyong di kintun lagu Kidung Pancasila peryogi pisan di antos ah,hampir pudar urang hangkeutkeun deui

    Posted by tatangsunarya | 4 Desember 2011, 8:22 am
  32. hatur nuhun kang!! mampirnya ka jaja99.blogspot.com

    Posted by jaja | 12 Desember 2011, 5:02 pm
  33. Ki Silah ngahatur ken nuhun kana Download Haratis na : sawer panganten MANTEP,,, Jadi
    Hoyong Kawin Deui… ha,,he,,he

    Posted by Rahmat goenawan S.T | 16 Januari 2012, 4:05 am
  34. Nyuhunkeun widi oge hatur nuhun kang, simkuring parantos ngandownload. Mugia ibadah. Amiin

    Posted by kujang | 21 Januari 2012, 6:11 am
  35. Hapunten kang jante teu ka ketik maksadna mugia janten ibadah..

    Posted by kujang | 21 Januari 2012, 6:15 am
  36. nuhun pisan atas semuanya jadi tahu kabudayaan abdi khususna urang tatar pasundan, abdi tunggu lagu sawerna nu di cd nuhun

    Posted by edi junaedi | 29 Februari 2012, 9:14 am
  37. mudah2an seni budaya sunda moal pareum…!! bravo kang..

    Posted by Agus Surya | 23 Maret 2012, 8:37 pm
  38. nuhun nyaaa lengkap pisan :)

    Posted by uput | 23 Mei 2012, 7:47 am
  39. Assalamualaikum kang, abdi bade nyuhungkeun conto kanggo saweran panganten nu sanesna dina format mp3, supados jentre upami aya audiona, mun tiasa vocal na nu pameget, kaleresan abdi sok ngemsian ngan hoyong diajar nembang saweran sunda, hatur nuhun kang.

    Posted by Poy Rafael MC | 14 Juli 2012, 1:59 am
  40. sampurasun…. aduh telat simkuringmah mendak blog ieu teh file mp3 sawer panganten sareng nusanesna tos di hapus… cik punten mamanawian aya keneh kintun kang ka simkuring ka alamat : urang_sunda_asli70@yahoo.com, haturnuhun sateuacanna.

    Posted by urang sunda | 19 September 2012, 2:20 am
  41. aing teh teu ngarti bel meni sia teh ku aing hayang di bejek

    Posted by pirates | 24 September 2012, 7:11 am
  42. ampunnn….ti kamari nga-donlot teh…teu bisa-bisa… nyambungna mah ka 4share, tapi naha majar teh “file sudah dihapus”….

    Posted by sihab | 25 September 2012, 8:08 am
  43. I visited many websites however the audio feature for audio songs
    current at this website is in fact marvelous.

    Posted by Spottiswoode Suite | 30 Desember 2012, 9:21 am
  44. Greetings! I know this is kind of off topic but I was
    wondering if you knew where I could find a captcha
    plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems
    finding one? Thanks a lot!

    Posted by la-fiestas.com | 31 Desember 2012, 12:40 pm
  45. Hi, Neat post. There is an issue with your web site in web explorer, may test this?
    IE nonetheless is the marketplace chief and a huge
    component of other people will leave out your magnificent writing due to this problem.

    Posted by Qbay @ Tampines preview | 31 Desember 2012, 2:18 pm
  46. Kang….Up load deui empe tilu sawer panganten sareng nu sanes-na….link na resak…
    bagja amarwatan suta saupami di tedunan….

    Posted by sagadell | 29 Januari 2013, 6:04 pm
  47. waduh meni sesah pisan nya downloadna…punten tiasa panggintunkeun ka email amdi…haturniuhun pisan…

    Posted by liesyshopliesy | 26 Maret 2013, 9:51 am
  48. It’s in fact very complicated in this busy life to listen news on TV, thus I simply use the web for that reason, and take the latest information.

    Posted by romquangminh.tumblr.com | 26 Mei 2013, 10:08 am
  49. Hello, Neat post. There is a problem with your website in web explorer, may
    check this? IE still is the marketplace chief and a big portion of people will omit your excellent
    writing because of this problem.

    Posted by Discount Obey | 19 Juni 2013, 6:37 pm
  50. Kang Link na tos Expire Sadayana …

    Posted by Djenggot | 27 September 2013, 4:21 am

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ping-balik: Download Koleksi Pupuh Sunda [Video+MP3] « mifka weblog - 12 November 2010

  2. Ping-balik: Adat Orang Sunda « UWA LENGSER - 3 Agustus 2011

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d bloggers like this: