mifka weblog

[ Belajar dan Berbagi ]

Kumpulan Sawer Panganten

Posted by Badru Tamam Mifka pada 21 Mei 2007


Sawer panganten,  Nyawer adalah upacara memberi nasehat pada kedua mempelai, dilaksanakan setelah acara akad nikah. Kedua orang tua mempelai menyawer mempelai dengan diiringi kidung. Biasanya, tempatnya di halaman rumah. Untuk menyawer, menggunakan bokor yang diisi uang logam, beras, irisan kunyit tipis, dan permen. Kedua mempelai duduk berdampingan dengan dinaungi payung, seiring kidung nasehat selesai di lantunkan, isi bokor di tabur, hadirin yang menyaksikan berebut memunguti uang receh dan permen. Upacara ini melambangkan mempelai beserta keluarga berbagi rejeki dan kebahagiaan. Di bawah ini adalah contoh mp3 dan teks nyawer:

MP3:

Download Sawer Panganten.mp3

Download Pembuka Upacara Adat Panganten Sunda.mp3

Download Mapag Panganten & Serah Terima.mp3

Download Pengiring Upacara Adat Sunda.mp3

Download Huap Lingkung.mp3

Download Mapag Panganten 2.mp3

Teks:

Contoh Teks Sawer Panganten (1)

1. Bismillah damel wiwitan
Mugi Gusti nangtayungan
Eulis- Asép nu réndéngan
Mugia kasalametan

2. Salamet nu panganténan
Ulah aya kakirangan
Sing tiasa sasarengan
Sangkan jadi kasenangan

Baca entri selengkapnya>

_________________________________________________

Contoh Teks Sawer Panganten (2) A

Nyukcruk galur ti karuhun
Nutur lacak para wali
Nyambung ka bala rea
Titinggal ti nini aki
Ngawaris kabudayaan

Baca entri selengkapnya>

_______________________________________________________

Contoh Teks Sawer Panganten (2) B – Kidung Sunda

Nyukcruk galur ti karuhun
Nutur lacak para wali
nyambuang ka bala rea
Titinggal ti nini aki
Ngawaris kabudayaan
Seni sunda sawe asli

Baca entri selengkapnya>

_________________________________________________

Contoh Teks Sawer Panganten (3)

(Disusun ku E. Djuwardi Sumedang )

Dangdanggula
1. Bismillahi kawitaning muji
Muja nyebat asma Pangeran
Nu welas asih ka kabeh
Ngurus sadya mahluk
Eusi alam  taya nu kari
Gusti urang sadaya
Geusan  sumalindung
Ka bingah sareng ka sesah
Nu karaos musibat ageung jeung alit
Mantna nu ngraksa.

Baca entri selengkapnya>

_________________________________________________

Contoh Teks Sawer Panganten (4)

Kapara tamu sadayana
Warga wargi nu araya
Abah nyelang nyawer heula
Antosan da moal lila

Ujang nyai sami gandang
Sami calik dina ranjang
Ujang masih keneh bujang
Nikah kanu geulis lenjang

Baca entri selengkapnya>

_________________________________________________

Contoh Teks Sawer Panganten (5) (Lagu Kentar Ajun)

Amit widi neda asih haksami
Jisim kuring neda pangaksama
Bade nyelang heula nyawer
Tumut galur karuhun
Titis waris ti nini aki
Karya bujangga baheula
Pun sampun paralun
Sanes pinton katiasa
Mung sakadar hariring tambi pamali
Keur tawis pakaulan

Baca entri selengkapnya>

_______________________________________________________

Contoh Teks Sawer Panganten (6)

Pun sapun amit paralun
ka batara ka batari
nu di luhur nu dihandap
nu ngageugeuh bumi langit
di buana panca tengah
nu ngajaring beurang peuting

Baca entri selengkapnya>

_________________________________________________

Contoh Teks Sawer Panganten (7)

1. Rarépéh pameget istri,
ieu rék ngawruruk putri,
piwuruk terus jeung santri,
supaya jadi pamatri.

Baca entri selengkapnya>

_______________________________________________________

Teks “Muka Panto” (Buka Pintu)

Ti Pihak Pameget
DANGDANGGULA:

Bojo engkang pupujaning ati
ieu panto enggal geura buka
atos sah urang pajongok
parantos disahkeun ku hukum
nyicingan parentah agami
nyumponan kaislaman
disaksi di kaum
urang nikah parantos sah
hirup kumbuh sauyunan anu resmi
ancrub kasugemaan

Baca entri selengkapnya>


________________________________________________

Related Posts: Tulisan Yang Berkaitan dengan Kebudayaan Sunda:

Free Download syair (puisi) Sunda

Daftar 1496 rumpaka (lirik) lagam: Tembang Sunda Cianjuran, Kawih dan
Gamelan (Pelog, Sorog dan Salendro)

Dalam 1326 Lagu


About these ads

56 Tanggapan to “Kumpulan Sawer Panganten”

  1. umild berkata

    aya nu mp3 teu kang..???

  2. yuwanse08 berkata

    hatur nuhun, sim kuring tos tiasa download mp3 lagu-lagu sunda khususna tembang-tembang kacapi suling. mani bingah, lami ngilarian, nembe mendak. upami tiasa nyuhunkeun nu langkung seueur.

  3. daly berkata

    punten kang upami tiasa aya tembang-tembang puisi sawer anu bentukna mp3, kumargi sesah milarina..
    hatur nuhun…

  4. rully berkata

    aya lagu lagu degung ageung nu tiasa di download teu kang? hatur nuhun

  5. art berkata

    hatur nuhun kang … diatos kacapi sulingna nu langkung seueur

  6. norman berkata

    Muhun pami aya mah, nyuhunkeun conto nyawer nu mp3 atanapi vidio ge teu sawios Kang….

  7. pandu berkata

    eh cuy lagi ngapain q mah pasti oL online

  8. pandu berkata

    km pnya fb gak klo q pny dan klo km jg pny q mnt E-mailnya donk
    pliiizzzzzz hiihihihihihih km nak mn q nak bandunk klo km nak mana

  9. pandu berkata

    hahahahahahahahahahahah eh q lp km namanya sapa sih klo leh tau k namanya sapa hahahahaha klo q mah namanya danis setiawan klo km sapa sih

  10. kaka jibriel berkata

    nuhun ah bradeur kaangge pisan ieu teks sawer

  11. hikmat berkata

    Bade tumaros, dupi syair kanggo sawer aya contoh mp3 na ? kaleresan abdi hoyong diajar tembangna, ari ninggal teks hungkul teh teu tiasa ngidung na…. nyuhungken petunjukna. Hatur nuhun.

  12. [...] SUNDA Kamus Peribahasa 17 Pupuh Humor Video Golek MP3 Golek Video Pengetahuan Buku Sawer [...]

  13. mpienk berkata

    sae pisan ieu Blog…. duh hebat..hebat 2 jempol kanggo pangersa, nuhun tos ngalestarikeun budaya sunda

  14. Umar berkata

    Hatur nuhun katampi pisan,nu di pilari tos kapendak, upami aya deu nu lengkap di antos ah….

  15. r0ed5 berkata

    euyeub pisan lebetna blog teh kang!
    selamat kang! sukses!!!

  16. mieXplor berkata

    ngiring ngarojong ahh…. :-)

  17. kaka jibriel berkata

    sipp….!!!
    kaanggo pisan…

  18. bagong berkata

    Alhamdulillah gusti nembe ayeuna kapendakna gening ieu texs teh haturnuhun ah kanu tos ngintun ieu texs teh…

  19. Hatur nuhun kang,punten nyedotan wae ah..

  20. riza berkata

    duh resep euy isina? mung punten manawi gaduh lagu “KAULINAN BUDAK SUNDA”?

  21. Bentar Sumadiria berkata

    Nuhun KAng, bade ditiron nya ? !

  22. asep berkata

    Kang,hatur nuhun siumkuring tos ngadownlod sawer srng upacara adat

  23. [...] Kumpulan Sawer Panganten [...]

  24. awank-kng berkata

    Rewu nuhun laksaketi kabingahan..ulur parantos nyayogikeun media anu kacia penting keur ngamumule budaya sunda,
    hatur nuhun pisan…terus sumanget, kang

  25. hary berkata

    budaya indonesia yang hapir punah .yang mungkin jarang di upacarakan karena kalah dngn budaya asing.yang menurut mereka itu benar

  26. toni berkata

    hatr nuhun kang. hoyong vidio sawer na kang. di antos

  27. puty berkata

    bgs….

  28. puty berkata

    hatur nuhun kang….

  29. dindin berkata

    Hatur nuhun kang. Pamugi langkung majeng! tambihan MP3 kakawihan kaulinan barudak anu ampir pareum

  30. eka rasmawati berkata

    Terimakasih Akang.ilmunya sangat bermanfaat dan berguna.eka sebenarnya ingin belajar sawer tapi dimana?mhn jawabannya.Tks

  31. qolsasolution berkata

    Hatur sewu nuhun, muga-muga tiasa ngabantos miara budaya Sunda nu meh arang langka ditolih nonoman ayeuna. Mugia

  32. renaldy berkata

    KANG aya anu ngagunakeun patokan pupuh kinanti jeung jumlah padana 6 ?

  33. tatangsunarya berkata

    Kang hoyong di kintun lagu Kidung Pancasila peryogi pisan di antos ah,hampir pudar urang hangkeutkeun deui

  34. jaja berkata

    hatur nuhun kang!! mampirnya ka jaja99.blogspot.com

  35. Rahmat goenawan S.T berkata

    Ki Silah ngahatur ken nuhun kana Download Haratis na : sawer panganten MANTEP,,, Jadi
    Hoyong Kawin Deui… ha,,he,,he

  36. kujang berkata

    Nyuhunkeun widi oge hatur nuhun kang, simkuring parantos ngandownload. Mugia ibadah. Amiin

  37. kujang berkata

    Hapunten kang jante teu ka ketik maksadna mugia janten ibadah..

  38. edi junaedi berkata

    nuhun pisan atas semuanya jadi tahu kabudayaan abdi khususna urang tatar pasundan, abdi tunggu lagu sawerna nu di cd nuhun

  39. Agus Surya berkata

    mudah2an seni budaya sunda moal pareum…!! bravo kang..

  40. uput berkata

    nuhun nyaaa lengkap pisan :)

  41. Poy Rafael MC berkata

    Assalamualaikum kang, abdi bade nyuhungkeun conto kanggo saweran panganten nu sanesna dina format mp3, supados jentre upami aya audiona, mun tiasa vocal na nu pameget, kaleresan abdi sok ngemsian ngan hoyong diajar nembang saweran sunda, hatur nuhun kang.

  42. urang sunda berkata

    sampurasun…. aduh telat simkuringmah mendak blog ieu teh file mp3 sawer panganten sareng nusanesna tos di hapus… cik punten mamanawian aya keneh kintun kang ka simkuring ka alamat : urang_sunda_asli70@yahoo.com, haturnuhun sateuacanna.

  43. pirates berkata

    aing teh teu ngarti bel meni sia teh ku aing hayang di bejek

  44. sihab berkata

    ampunnn….ti kamari nga-donlot teh…teu bisa-bisa… nyambungna mah ka 4share, tapi naha majar teh “file sudah dihapus”….

  45. I visited many websites however the audio feature for audio songs
    current at this website is in fact marvelous.

  46. la-fiestas.com berkata

    Greetings! I know this is kind of off topic but I was
    wondering if you knew where I could find a captcha
    plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems
    finding one? Thanks a lot!

  47. Hi, Neat post. There is an issue with your web site in web explorer, may test this?
    IE nonetheless is the marketplace chief and a huge
    component of other people will leave out your magnificent writing due to this problem.

  48. sagadell berkata

    Kang….Up load deui empe tilu sawer panganten sareng nu sanes-na….link na resak…
    bagja amarwatan suta saupami di tedunan….

  49. liesyshopliesy berkata

    waduh meni sesah pisan nya downloadna…punten tiasa panggintunkeun ka email amdi…haturniuhun pisan…

  50. It’s in fact very complicated in this busy life to listen news on TV, thus I simply use the web for that reason, and take the latest information.

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 309 pengikut lainnya.

%d bloggers like this: