||
you're reading...
Zero

Kidung Sunda


Nyukcruk galur ti karuhun
Nutur lacak para wali
nyambuang ka bala rea
Titinggal ti nini aki
Ngawaris kabudayaan
Seni sunda sawe asli

Seni sunda pikeun suluk
Gambaran siloka diri
Hirup ulah kajongjonan
Mawa diri sing taliti
Satincak make pikiran
Pikiran ieu pepeling

Pepeling jalan pituduh
Nuduhkeun diri sing lilir
Hahalang lugay disinglar
Mun hayang salamet diri
Di dunya ukur ngumbara
Peupeujeuh sing repeh rapih

Repeh rapih nu salembur
Ka cai jadi saleuwi
Ka darat jadi salogak
Pageuh pakuat-pakait
Ulah ingkah bali-lahan
Anrubna ngajadi hiji

Ngahiji ngajadi dulur
Sadaya mahlukna Gusti
Hubungan sabilulungan
Kedalkeun katineung ati
Ka ibu sareng ka rama
Neneda ka Maha Suci

Neda agung cukup lumur
Neda jembar pangaksami
Bilih aya kalepatan
Wireh ayeuna sim kuring
Nyawer anu pangantenan
Nyanggakeun mugi ditampi.

http://manuskripkesunyian.wordpress.com

About these ads

About Badru Tamam Mifka

Badru Tamam Mifka. Lahir di Tasikmalaya, 15 April 1983. Kini tinggal di Bandung.

Diskusi

14 thoughts on “Kidung Sunda

  1. pami teu lepat mah kang, baris ahir “Seni sunda sawe asli” kedahna “seni sunda seuweu asli”, paralun

    Posted by remy | 14 Oktober 2009, 7:15 pm
  2. kang hatur nuhun. katampi pisan elmuna.

    Posted by Hizhib Mughni | 2 Februari 2010, 1:30 pm
  3. hapunten gaduh mp3 atwa musik pengiring na teu. mun gaduh kirim ka gie.clickers@gmail.com

    Posted by yogi | 21 Maret 2010, 6:49 am
  4. Sawer Panganten aya MP3 na teu kang

    Posted by yasidin yasa | 6 Agustus 2010, 2:20 pm
  5. Kang … pribados peryogi pisan buku kumpulan kidung sawer panganten sareng sawer murangkalih nu di sepitan, upami tiasa hoyong ngagduhan bukuna kinten-kinten tiasa dikintun teu ??

    Posted by Euis Yatmikasari | 24 Juni 2011, 5:23 am
  6. Hatur nuhun…., meni katampi pisan abdi teh nuju peryogi pisan bade nyawer pun anak tapi teu aya bukuna, atuh aya didieu meni nuhun pisan…!

    Posted by danidansri | 19 Juli 2011, 12:59 pm
  7. Ya Allah Mugia pang nyalametkeun iyeu budaya Sunda nu sakitu endahna,tos langka tur jarang nu bisa……

    Posted by agussuratgus | 18 Oktober 2011, 9:25 am
  8. sim kuring ngiringan ieu blog,kang…

    Posted by dandy poetra | 12 November 2011, 8:08 pm
  9. siapa penciptanya

    Posted by sayaanak fams ofirepublik | 23 Januari 2012, 3:44 am
  10. sampurasun…
    kang tipayun abdi kantos nguping sawer panganten anu anu rumpakana diwangun ku pupuh sinom, upami kagungan abdi peryogi kanggo nambihan koleksi, upm tiasa +leah manah dikintun wae k wanoja.dp@gmail.com

    Posted by Wanoja Dewi Purwati Sudrajat | 26 Januari 2012, 11:59 am
  11. kang ai kidung teh kedah di bayar hela ku puasa 40 diten teu ?

    Posted by dulur ti tatar pasundan | 14 Mei 2012, 2:34 am
  12. Al hamdu lillaah geuning aya nu resep ngarawat seni sunda, mani bingaaah teh. Sampurasun

    Posted by Dani Darojat | 12 Februari 2014, 2:54 pm

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ping-balik: Kumpulan Sawer Panganten « .mifkaisme weblog. - 1 Oktober 2009

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: