mifka weblog

[ Belajar dan Berbagi ]

Kidung Sunda

Posted by Badru Tamam Mifka pada 30 September 2008


Nyukcruk galur ti karuhun
Nutur lacak para wali
nyambuang ka bala rea
Titinggal ti nini aki
Ngawaris kabudayaan
Seni sunda sawe asli

Seni sunda pikeun suluk
Gambaran siloka diri
Hirup ulah kajongjonan
Mawa diri sing taliti
Satincak make pikiran
Pikiran ieu pepeling

Pepeling jalan pituduh
Nuduhkeun diri sing lilir
Hahalang lugay disinglar
Mun hayang salamet diri
Di dunya ukur ngumbara
Peupeujeuh sing repeh rapih

Repeh rapih nu salembur
Ka cai jadi saleuwi
Ka darat jadi salogak
Pageuh pakuat-pakait
Ulah ingkah bali-lahan
Anrubna ngajadi hiji

Ngahiji ngajadi dulur
Sadaya mahlukna Gusti
Hubungan sabilulungan
Kedalkeun katineung ati
Ka ibu sareng ka rama
Neneda ka Maha Suci

Neda agung cukup lumur
Neda jembar pangaksami
Bilih aya kalepatan
Wireh ayeuna sim kuring
Nyawer anu pangantenan
Nyanggakeun mugi ditampi.

http://manuskripkesunyian.wordpress.com

About these ads

14 Tanggapan to “Kidung Sunda”

  1. [...] Kidung Sunda [...]

  2. remy berkata

    pami teu lepat mah kang, baris ahir “Seni sunda sawe asli” kedahna “seni sunda seuweu asli”, paralun

  3. Hizhib Mughni berkata

    kang hatur nuhun. katampi pisan elmuna.

  4. yogi berkata

    hapunten gaduh mp3 atwa musik pengiring na teu. mun gaduh kirim ka gie.clickers@gmail.com

  5. yasidin yasa berkata

    Sawer Panganten aya MP3 na teu kang

  6. Kang … pribados peryogi pisan buku kumpulan kidung sawer panganten sareng sawer murangkalih nu di sepitan, upami tiasa hoyong ngagduhan bukuna kinten-kinten tiasa dikintun teu ??

  7. danidansri berkata

    Hatur nuhun…., meni katampi pisan abdi teh nuju peryogi pisan bade nyawer pun anak tapi teu aya bukuna, atuh aya didieu meni nuhun pisan…!

  8. agussuratgus berkata

    Ya Allah Mugia pang nyalametkeun iyeu budaya Sunda nu sakitu endahna,tos langka tur jarang nu bisa……

  9. dandy poetra berkata

    sim kuring ngiringan ieu blog,kang…

  10. sayaanak fams ofirepublik berkata

    siapa penciptanya

  11. Wanoja Dewi Purwati Sudrajat berkata

    sampurasun…
    kang tipayun abdi kantos nguping sawer panganten anu anu rumpakana diwangun ku pupuh sinom, upami kagungan abdi peryogi kanggo nambihan koleksi, upm tiasa +leah manah dikintun wae k wanoja.dp@gmail.com

  12. dulur ti tatar pasundan berkata

    kang ai kidung teh kedah di bayar hela ku puasa 40 diten teu ?

  13. Dani Darojat berkata

    Al hamdu lillaah geuning aya nu resep ngarawat seni sunda, mani bingaaah teh. Sampurasun

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 309 pengikut lainnya.

%d bloggers like this: