mifka weblog

[ Belajar dan Berbagi ]

Download Ceramah KH. AF. Ghazali

Posted by Badru Tamam Mifka pada 29 November 2008


KH. A.F. Ghazali, da’i kondang yang sangat dicintai oleh umat. Dalam ceramahnya, KH. A.F. Ghazali lebih banyak menggunakan bahasa Sunda. Beliau selalu menggunakan bahasa yang mudah dicerna oleh masyarakat, pandai dalam membuat analogi yang bisa dimengerti. Maret 2008 lalu sebuah buku unik berjudul The People`s Religion : The Sermons of A.F. Ghazali (Agama Rakyat: Ceramah-ceramah A.F. Ghazali) diluncurkan. Buku tersebut merupakan hasil transkripsi dari ceramah-ceramah sang dai yang selama ini terdokumentasikan dalam bentuk rekaman kaset. buku yang ditulis Julian P. Millie –peneliti dari Monash University Australia– memilih empat tema sebagai topik yang ditulis, “Ayat-ayat Allah”, “Ngabageakeun Muharam”, “Tobat”, dan “Tugas Risalah”. Hasilnya adalah satu format buku bilingual, bahasa Sunda danbahasa Inggris.

Ceramah-ceramah KH. AF. Ghazali:

  • KH. AF. Ghazali – Abdina Alloh
  • KH. AF. Ghazali – Keridloan Ilahi
  • KH. AF. Ghazali – Kufur Nikmat
  • KH. AF. Ghazali – Sumber bahagia
  • KH. AF. Ghazali – Taqwa
  • KH. AF. Ghazali – Tilu Tugas Hirup
  • KH. AF. Ghazali – Tobat
  • KH. AF. Ghazali – Tugas Risalah
  • KH. AF. Ghazali – Takut Kepada Alloh
  • About these ads

    181 Tanggapan to “Download Ceramah KH. AF. Ghazali”

    1. wayan berkata

      Aslm. Kang, saya sangat heran sekali mendengarkan ceramahnya Pak Ghazali, ko begitu pandainya beliau meramu kata2 untuk menyampaikan ayat2 Allah. Luar biasa, dan saya belum menemukan lagi orang seperti beliau sekarang. Belum ada orang yang seberani beliau. kadang saya berfikir, andai saya hidup di zaman beliau. Subhanallah, Allahu Akbar. Kalau punya biografi_nya kang, mhn di share ya. dan bukunya dimana saya bisa dapatkan…. trmksh

    2. anwar huda berkata

      ass. wr. wb.
      abdi tos usaha milarian ceramah na pa Ghazali..sesah na minta ampuunn..!! alhamdulillah…abdi tiasa ng-download di dieu…mugi-mugi janten amal shaleh…aamiin..!

    3. sulaeman berkata

      assalamualaikum
      hatur nuhun, ahirna mendak oge rekaman mp3 pa gojali.

    4. Azams berkata

      Ass.
      alhamd4jji seperti para akang2 anu tos ngcapkn skur kulantaran tos mendakkan cramh p’ Ghazali,namung simkuring mh bda srng nulainna,,simkuring mh begitu searching tos langsung mendak stus ieu,,spertos d carioskn ku kang wayan,,bahwa teu acan mendakan deui penceramah sepertos p’ ghajali anu tiasa ngaraba hate,, smoga ieu cramah mantenna ngajantenkeun suatu panduan knu ngadengarkn supaya janten jalmi lebih sae deuii,,sareung spaya ngajantnkn almalan anu sae d pakuburunna mantenna,,amiin ya rabbal alamin,,nuhun ah kang

    5. Zep Wahyu berkata

      Leres pisan ceramah Pa Gozali mah tiasa janten nasihat kanggo urang sadaya, kumargi dina penyampaianna jentre sareng gampil kahartos.
      Anjeunna salah sawios Kyai modern anu cerdas, berwawasan luas, jujur, berani, tegas, oge nyunda (low profile). Simkuring salaku urang sunda ngaraos reueus gaduh kyai panutan sapertos anjeunna.
      Mudah-an sadaya amal sholeh anjeunna ditampi dipayuneun Alloh AWT. Amiin.

      Punten, simkuring bade ngiring ngunduh file ceramahna.
      Hatur nuhun.

    6. jatayu berkata

      Hatur nuhun info download na kang…
      klo boleh ada link copian ceramah na yang udah di bukukan?
      ato kumpulan kutbah jum,at yang pake bahasa sunda kang..
      di antos info lanjutan na…

      salam
      jatayu..

    7. deni rubiana suardi berkata

      alhamdulillah, abdi tiasa mendakan ceramah pak ghozali. subhanalloh, isinya sangat menyentuh qolbu terasa bahasan sederhana tapi sangat prinsip. apakah ada pengganti beliau yang konsep ceramah-nya sama ?

    8. dadang sudrajat berkata

      allhamdulillah, nuju masih SMP taun 80-90 sok ngadangu Pa Ghajali teh, mung harita mah resep ku banyol na we teu patos paos kana eusina, mung sabaraha dinten kapengker tabuh 3 subuh sok ngalilir iseng nyetel radio aya ceramah pa gahjali di radio dahlia di cobi dilenyepan geuningan eusina mani sakitu jerona komo pami ngabahas tauhid mah, namung eta ku kacerdasaan nana di dugikeun nganggo bhs sunda anu enteng kahartos sareng keuana kana kaayaan ayeuna taun 2010-jigana teu acan lahir deui ustad nu sapertos kitu? eta panginten nu disebat kontemporer teh. hatur nuhun parantos tiasa nga donwload……mugia tiasa ditambihan deui!!

    9. Syaepul berkata

      Syaepul qomar
      Alhamdulillah ieu anu dipilarian teh kapendak …hatur nuhun ka mifka weblog mudah mudahan amal amalan na cing di tampi ku Alloh swt….Sareung teu hilap ka Almarhum K.H Abdul Fathah Ghozali cing di tempat keun sareung jalmi jalmi anu beriman cing di hapunteun sagala dosa perdosaan na… Alfatihah…..Bismillahirrohman nirrohiim Alhamdulillah hirrobbil A’lamin Arrohmannirrohiim maliki yaumiddiin Iyya kana’budu wa iyya ka’nashta’iin Ihdinshirrothol mustaqiim syirotolladzina an a’m ta a’laihim ghoiril magh duubi a’laihim waladzollliiinn aaammiiiin

    10. YAYAT S JAYASANTIKA berkata

      040610, YS M DIN WAWAN

    11. eka berkata

      ngiring nyedot kang……alhamdulilah geuning aya ceramah anu ngingetkeun sim kuring dimasa kecil,,,kapungkurmah ngadangukeunana teh di radio…nuhuuuun pisan kang mudah2an janten manfaat kasadayana…amiiiin

    12. Sachrial berkata

      Hatur nuhun pisan kang, mugiya Alloh SWT maparin balesan tina kasaeannana.

    13. Sachrial berkata

      Upami tiasa tambih deui nya kang ceramah Kh. A F ghazali na…
      Hatur nuhun pisan

    14. sambas berkata

      haturnuhunkang sharena ceramah Kh.AF Ghazali… pamugi aya anu sanes anu tiasa di share deui.. haturnuhun…

    15. madun berkata

      asssalm.kang upload deui ath da’wah ghazali nu sanesna..pami tiasa mah hoyong anu judulna “ngabageakeun muharam”
      hatur nuhun

    16. ali berkata

      alhamdulilah…

    17. edi ahmadi berkata

      ass. wrwb..
      aduh ieu mani resep pisan ieu ngadangukeun ceramah na Pak Ghazali, asa nyerep pisan kana ati sanubari.
      hatur nuhun abdi atos ngiring nga download, punten manawi aya anu judul na ” kalimah toyyibah 1 & 2 “.
      wassalam..
      A L L O H U A K B A R……A L L O H U A K B A R……
      A L L O H U A K B A R……

    18. h.sambas berkata

      jadi emut nj disepitan aya pangaosan pak ghozali anu ceramahna.. nuhun pisan kang,nambihan elmu agama sareng nyaangan hirup ngameh bunga didunya jg diakherat sanes kt saur anjena oge tah kang anu kalimah toyibah 1&2 sugan gaduh.

    19. h.sambas berkata

      asa emut nuju disepitan kang aya pangaosan pak ghazali anu ceramahna nuhun ah kang

    20. Dede berkata

      Assalamu’alaikum

      Hatur nuhun, katampi pisan linkna mudah2n sing mangfaat.lami pisan sim kuring milarian mp3 Bapa Ajengan AF.Gozhali.di kersakeun ayeuna mendakan.mudah2an ku syare’atna ieu mp3 sing nambih2 kana kaimanan sim kuring khususna, umumna kanggo kum sadayana. amin

    21. abas lesmana berkata

      Alhamdulillah, Hatur nuhun …. sangat bermanfaat sekali khususnya buat saya untuk menambah keimanan dan obat mujarab buat mengobati hati yang lalai.

    22. Cecep Herdy Gunawan berkata

      Alhamdulilah tos menang website anu sae tur mamfaat…hatur nuhun kang….website ngamumule Budaya Sunda sareng siar Islam

    23. Sachrial berkata

      upami tiasa koleksina di tambih deui…
      nu judulna nilai ibadat sareung berkah Alloh.
      Hatur Nuhun Pisan.

    24. shobri berkata

      hatur nuhun sateu acana, iyeu nu nuju di pilari teh,hatur nuhun

    25. aan berkata

      hatur nuhun pisan.kang mifka mah cerdas tiasaan sareung emut ka kahoyong urang sunda

    26. awabmurod berkata

      Assalamu’alaikum wr wb.
      Mani asa mobok manggih gorowong,nu dipikahoyong tikapungkur… kawitnamah nyasab na..ari bray teh. bahkan langkung tinu diharepkeun. hatur nuhun kang ah,mudah-mudahan manfaat kumna ka sadaya muslimin.
      wassalamu’alaikum wr wb

    27. Alghifari berkata

      Assalamu’alaikum wr wb.
      Alhamdulillah gusti, mani bingah tiasa mendak ceramah jungjunan.
      hatur nuhun mugia urang sadayana tiasa nyandak hikmah sareng ngaaplikasikeun kana karupan sapopoe, amiin
      hatur nuhun kang, salam kasadayana khususna kaum muslimin dimana wae ayana.
      wassalamu’alaikum wr wb

    28. shobri berkata

      kang punten aya keneh teu ceramah na kh-af-ghazali na, asa haus keneh, pami tiasa mah sing seur..hehe…hatur nuhun sateu acana

    29. Achut berkata

      joint…ah..oke nuhun pisannnnn

    30. deri berkata

      Almarhum teh ustadz/kyai idola sim kuring, sae pisan kang tos disharing,,,,

    31. K. suhendra berkata

      haturnuhun kang

    32. K. suhendra berkata

      Assalamu ‘alaikum Wr. Wb.kang tiasa nyuhunkeun E-book Khutbah Jumat versi sunda-na. margi abdi peryogi pisan. Haturnuhun………..

    33. yogi berkata

      Ya Alloh ya Robbana…di teangan mang taun2…MP3 na…abdi kapungkur sok ngoleksi kasetna..mung sok seur nu nambutan teu aruwih deui kaset KH Ghazali teh…ayeuna reus..hate…mendakan MP3 na…ceurik abdi dina manah..sangking ku bungahna mendak MP3 na…sok nyeredettt kana hate mun ngadangukeun esi ceramahna..duh gusti..mugia dibales amal sholeh akang nu kersa nyayogikeun MP3 kanggo balarea…kanggo Alm. KH Ghazali..mudah2an ieu elmu manfaat kanggo urang nu hirup, di jantenkeun pahala kanggo Almarhum, nyaeta elmu nu manfaat tea… amien…

    34. Abdul Rohman berkata

      Alhamdulillah, hatur nuhun ka sadayana, abdi ngiring ngunduh file-na

    35. ujang s berkata

      pamugi jalmi jalmi sadar saparantosna nguping ceramahna alm KH Gojali Allohu Akbar

    36. alit berkata

      kang upami aya hoyong anu judulna merangaan hawa nafsu dibulan puasa nuhun.

    37. al ihsan berkata

      kang gaduh anu judulna gaib sub na teh syahadatein, saya mung gduh nu kahiji milari nu sanesna teu acan diparengkeun, pami gduh punten di informasikeun….
      mugia amal ibadah akang ditampi ku Allah,swt nu maha welas tur maha asih…

    38. Ramdhan berkata

      I like it, saking teu aya kata-kata kanggo ngungkapkeun rasa bungah dina manah. Hatur nuhun kang, mugi-mugi media anu disayogikeun ku akang tiasa nyalametkeun di akherat, amin………..

    39. feri berkata

      hatur nuhun….ageung manpaatna kanggo simkuring…nuhun kang.

    40. saep rahmat berkata

      duh hoyong pisan ngunduhna, tapi te tiasa kunaonnya?

    41. toni berkata

      Subhanallah…., kalaulah saya hidup dimasa beliau dan tau ada seperti beliau insyaallah saya akan berguru pada beliau….,

    42. Moeflich Hasbullah berkata

      Hatur nuhun pisan donlodna, ceramah-ceramahnya luar biasa, kaya-kaya metafora, berbobot dan menyentuh. Kena untuk menyegarkan keimanan.

      Salam.

    43. [...] MP.3 Ceramah-ceramah KH. AF. Ghazali banyak, diantaranya disini: http://manuskripkesunyian.wordpress.com/2008/11/29/download-ceramah-kh-af-ghazali/ http://www.kangismet.com/2010/02/download-ceramah-kh-af-ghazali.html [...]

    44. Ibn Yusuf berkata

      kapungkur nuju alit nuju sakola SD, sering pisan ngadangu dina radio atanapi kaset ceramah-ceramah almarhum KH. AF Ghazali, sim kuring kangenn pisan hoyong ngupingkeun deui, alhamdulilah akang nyayogikeun, hatur nuuhun, mudah-mudahan cing jadi kasaean di dunya sareng akhirat

    45. olih solihin berkata

      alhamdulillah …dengan izin allah swt,stelah bbrapa lama mncari rekaman ceramah Pangersa Mama Ghojali trnyata ada di sini terima kasih banyak pd saudara yg tlah brbuat baik ini semoga jd amal soleh amiin dan ma af pda kru radio DAhlia’Sy pernah janji mo datang ke studio tuk minta rekaman ceramah ini tpi ga jdi margi tos mndak ……

    46. olih solihin berkata

      dan khusus buat kru radio dahlia ‘acara yg sangat ditunggu pemirsa yg ada dipelosok adalah ceramah KH AF GHOJALI…..

    47. Indra berkata

      Hatur nuhun yi…. mudah2an ti Gusti Alloh we wawalesna mah nya.. amiin

    48. asmar berkata

      hatur nuhun.

    49. abina azka berkata

      alhamdulillah kapendak oge koleksi ceramah bapak kh.ghojali nu tos lami ku simkuring di pilari…. mangrebu2 haturnuhun…

    50. yeye anwar berkata

      hturnuhun, mugia janten kasaean

    Kirim komentar

    Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

    Connecting to %s

     
    Ikuti

    Get every new post delivered to your Inbox.

    Bergabunglah dengan 309 pengikut lainnya.

    %d bloggers like this: