||
you're reading...
Zero

Download Kecapi Suling “Pangauban” Arum Bandung (Instrumental)


Sepertinya, saya merasa perlu meng-upload apapun yang berhubungan dengan kebudayaan Indonesia, terutama seni musik. Kali ini saya mengupload Lagu Tradisional Indonesia dari daerah sunda, Kecapi Suling.  April 2009 yang lewat, saya pernah mengupload Kecapi Suling juga. Nah, kali ini keindahan instrumentalnya tak kalah indah. Ya, pertama kali saya dengar intrumental sunda Kecapi Suling Pangauban Arum Bandung ini, saya tiba-tiba merasa bangga jadi orang indonesia, jadi orang Sunda. Betapa tidak, kumpulan instrumental kecapi suling ini sangat indah. Hm, karya seni orang Indonesia memang sangat indah–barangkali itu yang membuat bangsa lain menyukai, bahkan iri dan mencurinya hihihi….

Download:

Arum_Bandung_-_01_-_Arum_Bandung.mp3

Arum_Bandung_-_02_-_Arang-Arang-Renggong_Gede.mp3

Arum_Bandung_-_03_-_Nimang-Kaleran.mp3

Arum_Bandung_-_04_-_Senggot-Tokecang-Tilam-Sono.mp3

Arum_Bandung_-_05_-_Gawil.mp3

Arum_Bandung_-_06_-_Karanginan.mp3

Arum_Bandung_-_07_-_Bungur.mp3

Arum_Bandung_-_08_-_Sinyur.mp3

Bonus:

Kreasi_Teruna_Sakti.mp3

Kreasi_Buda_Winangun.mp3

Kreasi_Sapta_Murti.mp3

Ket: Arum Bandung Pangauban

Burhan Sukarma, 1980. Dian Record

Kecapi Nana dan Rukruk.

Upload di ziddu.com, oleh Badru Tamam Mifka

About these ads

About Badru Tamam Mifka

Badru Tamam Mifka. Lahir di Tasikmalaya, 15 April 1983. Kini tinggal di Bandung.

Diskusi

54 thoughts on “Download Kecapi Suling “Pangauban” Arum Bandung (Instrumental)

  1. terimakasih u atas postingnya yang menarik…
    kenalkan saya Agus Suhanto

    Posted by Agus Suhanto | 4 September 2009, 12:50 am
  2. hatur nuhun ayi. Instrumena sarae, komo abdi di nagara deungeun rasa sono ka lemah cai rada kaubaran ku mireng budaya sorangan. nuhuuuun pisan

    Posted by oes'k | 29 September 2009, 4:43 am
  3. Terima kasih kacapi sulingnya, rasa rindu kampung halamanku terobati sudah…

    Posted by Sutrisno Irwandi | 1 Oktober 2009, 12:03 am
  4. sebagian lagu @ terpotong ?
    :(

    Posted by reza | 7 November 2009, 9:33 pm
  5. lagu anu kapotong atos di lereskeun teu acan kang ?

    Posted by yuda | 24 November 2009, 11:35 am
  6. kalo bisa di upload selain ziddu …hesek pisan kang nuhun!

    Posted by mizan | 24 November 2009, 2:32 pm
  7. ngahaturkeun nuhun ka Cangehgar anu paratos nerbitkeun ieu rupi-rupi hiburan dina wanda Sunda. salajengna diantos kreasi-kreasi salajengna. Wass. Aep di Bogor.

    Posted by AEP SYAEPUL ROHMAN | 4 Januari 2010, 6:43 am
  8. >>> “” hapunteun…para rerencangan sadayana..meun aya neu tiasa masihan abdi CD kacapian sareng suling na..mohon di wartosan kanu FB urang nya…kahateurken pisan ateuh…

    Posted by roel | 11 Januari 2010, 1:52 pm
  9. Haturnuhun kang Badru,
    abdi mah kataji pisan ka mifka blog ieu, anu parantos ngamumule kasenian tur budaya Sunda, mangga diteraskeun oge langkung dironjatkeun.
    haturnuhun.

    Dede Wiradinata
    ti Rancaekek, Bandung Timur.

    Posted by dede wiradinata | 16 Januari 2010, 6:48 am
  10. kang…aturnuhun pisan, atas lagu2nya..tob banget

    Posted by agus | 12 Februari 2010, 3:28 am
  11. hatur nuhun kang

    Posted by husna | 17 Maret 2010, 1:28 am
  12. enak tenannnnn

    Posted by Heri mulyanto | 18 Maret 2010, 3:01 am
  13. tiis panon, herang ceuli ^^ sadaph….

    Posted by Yusman Syidam | 20 Maret 2010, 3:50 am
  14. hatur nuhun akang teteh…..sim kuring parantos lami tara ngadangu lalantun musik nu sok matak nyeredet kana hate..iwal ti kacapi suling..sok inget keur jadi budak bahela….siip lah..permios

    Posted by den iday | 1 April 2010, 6:19 am
  15. sae pisaan janten obat rindu abi nu nuju di luar negri

    Posted by aing | 6 April 2010, 8:53 am
  16. Matur sembah nuwun, Kang BTM Kacapi Sulingipun sampun kulo unduh, bade kula mirangaken sinambi leyeh-leyeh…

    Posted by Pembarep | 11 Mei 2010, 10:12 am
  17. matur nuwun pak dhe kulo tiyang jowo, nanging kulo remen suling sunda, adem lan tentrem wonten ati
    ….nuwun

    Posted by pak bolang | 21 Mei 2010, 1:07 am
  18. nuhun tos ngiringan ngamumule seni sunda……
    teraskeun berkreasi……^_^

    Posted by Pepe | 26 Agustus 2010, 7:07 am
  19. bagus banget walau sya tak bgitu knal dengan budaya sunda, tapi sya suka

    Posted by dewo | 25 Oktober 2010, 3:52 am
    • yah salam kenal dari urang sunda..musik kecapi suling emang sangat cocok untuk relaksasi mengingat nadanya yang halus dan menenangkan…coba aja dengar dan pejamkan mata sambil membayangkan alam pegunungan mana saja yang pernah anda kunjungi…dijamin Tidurrrrr

      Posted by mang Kardi | 16 Desember 2010, 5:48 am
  20. matur sembah nuwon om….
    pokok’e sundo is the best lah…

    Posted by Dyon | 9 November 2010, 5:41 am
  21. kumaha kang cara ngadownloadna??? meni hararese kieu!!!!
    bejaannya carana!!!

    Posted by gilinding | 20 November 2010, 4:34 am
  22. hatur nuhun akang teteh…….file infonya sangat membantu saya menghilangkan stress di kantor

    Posted by mang Kardi | 16 Desember 2010, 5:45 am
  23. hatur nuhun kantos kenging donlot. pamugi naon anu diusahakeun pikeun ngaronjatkeun budaya bangsa urang, hususna budaya sunda kenging widi ti Gusti Alloh. Sangkan urang tiasa ngamumule budaya
    anu kantos janten ciri pribadi urang sunda anu luhung.

    Posted by al-bughury | 3 Januari 2011, 6:57 am
  24. hatur nuhun pisan akang parantos nyayogikeun kabudayaan Sunda !!! simkuring tiasa belajar deui kasenian sunda anu geus rada di tinggalkeun ku budak ngora mugi2 blog ieu sing tiasa ngamumule kabudayaan sunda…. amien

    Posted by egha onyon | 31 Januari 2011, 7:58 pm
  25. hatur nuhun pisan sateuacanna kango pangauban arum bandung anu parantos nyayagikeun kareuseup nyaeta instrumen kacapi suling anu ku sim abdi diantos tikapungkur

    Posted by Isep Ridwan | 7 Mei 2011, 3:22 am
  26. hatur nuhun kang.. teteeeh dengerin musik2 akang teteh damai pisan .apa lagi di perantauan….

    Posted by jogid | 14 Mei 2011, 4:06 am
  27. Ngdangukeun kacapi suling,,,jadi laper inget parasmanan,,,heheh…
    Hatur nuhun ah Kang!!!

    Posted by Ambu'na | 29 Juni 2011, 4:41 am
  28. hatur nuhun lagu kacapi na jadi inget ka situs subanglarang anu aya di lembur sorangan

    Posted by jujun | 2 Oktober 2011, 2:37 pm
  29. :P

    Posted by :P | 6 November 2011, 8:13 am
  30. waduh asa jadi waas..
    nyunkeun widi download kang..

    Posted by tutunsumantri | 14 Januari 2012, 8:41 am
  31. Waas….gusti…nyungkeun widi Kang bade didownload….

    Posted by Adam | 22 Januari 2012, 3:52 pm
  32. kulo wong jowo tapi resep pisan kana kawihna

    Posted by rijal rouf | 23 Januari 2012, 11:57 pm
  33. tenang kieu ieu hate,,,,,,,,,,,,,

    Posted by adox | 8 Februari 2012, 6:55 am
  34. yeredet,,,,,,teu boga duit oge,,,,,,poho,,,,,ngadenge ieu,,,,,,,,,,,

    salam ti warga:Pangheotan desa ganjar sari-kec.cikalong wetan…

    Posted by adox | 8 Februari 2012, 6:59 am
  35. Khang bde donload suling sunda na nya

    Posted by Adit | 8 Februari 2012, 4:02 pm
  36. hatur nuhun kang…………….. katampi pisan dowldoadan nana……………….

    Posted by maulana | 10 Februari 2012, 1:29 am
  37. kang saya dari Medan sangat terkesan sekali dengan instrumen kacapi suling tapi saya cari di Medan gak ada yang jual MP3 nya
    kalau boleh tau dimana saya bisa beli nya.

    Posted by AmaLia Zhafirra (@FiraGorjesspazz) | 8 Maret 2012, 10:50 am
  38. wararaas,,nguping lagu ,,,,,,siiippp,,pisan uy,,

    Posted by frew | 13 Maret 2012, 7:13 am
  39. kang ngedowload’y jangan pake ziddu ath lami ngantosan nana,,

    Posted by deni | 21 Maret 2012, 9:29 am
  40. kang request lagu sunda taun 80-an upami aya….(Tati Saleh dll)…hatur nuhun

    Posted by alex | 12 April 2012, 7:15 am
  41. hatur nuhun ah… hampir sadaya anu di peryogikeun aya.. namung upami tiasa mah wayang golek na di seueuran hatur nuhun

    Posted by bachtiar saefuzza,am | 10 Mei 2012, 6:05 am
  42. saya dari surabaya. terima kasih smoga bermanfaat

    Posted by juki | 17 Mei 2012, 11:00 pm
  43. hatur sembah kawilujeungan baraya saraya….
    waas kacida ngadangukeun instrumen kacapi suling anu tos pedar ku baraya. mangga urang mumule budaya sunda.

    Posted by A. sahdadio | 8 Juni 2012, 6:06 am
  44. matur nuwun…

    Posted by yudha | 9 Agustus 2012, 11:31 am
  45. hatur nuhun sa teu acan na. ngiring ngadonlod ….

    Posted by ade sujana | 22 Januari 2013, 2:44 am
  46. merdu sekali…walaupun bukan dari sunda aku menyukai sekali kecapi suling ini …indah. terima kasih

    Posted by Hosnan | 16 Maret 2013, 7:50 am

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ping-balik: Download Musik MP3 « .mifkąiŝmę węblōg. - 31 Agustus 2009

  2. Ping-balik: Download MP3: Kecapi Suling « mifka weblog - 25 Agustus 2010

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: