mifka weblog

[ Belajar dan Berbagi ]

Arsip untuk ‘Ω Puisi Sunda’ Kategori

Wilujeng Sumping, Anaking

Posted by Badru Tamam Mifka pada 1 Januari 2008

Anaking…
Bismillah ngayuga lampah, Anaking
Balukar jangar neunggar kahayang
Balukar sasar medar rumingkang
Sing jembar sabar
Tong jadi hambar ihtiar…Kalangkang beurang sok ngolo
Hariring peuting sok ngadodoho
Raksa rasa ukir pikir

Mun gering tong rungsing
Mun cageur tong badeur
Sujud mun pareng dipinding
Sukur mun pareng dipondong

Ulah ceurik jadi jalma leutik
Ulah sombong abong di gedong
Lain batur, kabeh ge dulur
Neang halal, awurkeun amal
Ulah lieur ku madu dunya
dumeh perlaya moal sulaya…

Januari 2008

Ditulis dalam Ω Puisi Sunda | Dengan kaitkata: , , | 2 Comments »

Sumalindung

Posted by Badru Tamam Mifka pada 1 Februari 2007

Najan liwung kakurung tungtung
Najan muyung kakurung layung
Jung sumalindung kanu Agung
Duh, Gusti wiati pangarti
Nu sajati mariksa ati
Nu rancage ngawasa simpe hate
Nu ngatur sesa umur
Nu suci ngaraksa wanci
Salawasna hirup jeung pati moal pahili

Najan gumulung digelung untung
Najan nangtung manggung di gunung
Jung sumalindung kanu Agung

Duh, Gusti malati sanubari
Anging Anjeun nu surti
hariring kuring
Boh eunteup dina keukeup raheut
Boh eunteup dina keukeup geugeut
Salawasna teuteup Anjeun tuhu dina puhu kalbu…

Sumedang, Februari 2007

Ditulis dalam Ω Puisi Sunda | Dengan kaitkata: , , | Leave a Comment »

Pasiksak

Posted by Badru Tamam Mifka pada 1 Februari 2007

Clik clak clik clak
cikikik cakakak
Nu nyiksik nu nyaksrak
Teu nampik mung namprak
Nu centik nu ngajak
Ngarenghik nulak taktakClik clak clik clak
cikikik cakakak
Niliktik nalaktak
Nu calik nu nangkarak
Nu malik nu murak awak
Nu gigisik nu ngagalaksak

Clik clak clik clak
Nu balik nu pasiksak

Februari 2007

Ditulis dalam Ω Puisi Sunda | Dengan kaitkata: , | 1 Comment »

Harta Sajati

Posted by Badru Tamam Mifka pada 1 Juni 2006

Baluas emut mangsa lawas
kagagas keur meuntas
tipoek ka caang
nu dengdek keur leumpang
ditengkas ku bedas cadas
nu neang bagja ceuk beja
nu nyiar welah guligahDibedahkeun cimata
pikeun ngaguar harta dunya
Gening harta teh didieu,
tibelat nu wening ka
Gusti nu suci…

Juni 2006

Ditulis dalam Ω Puisi Sunda | Dengan kaitkata: , , | 1 Comment »

 
Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 309 pengikut lainnya.