mifka weblog

11 Maret 2002

Paribasa Sunda

Filed under: Tak Berkategori — by Badru Tamam Mifka @ 6:35 am
Tags:

A
Adam lali lapel
poho ka baraya jeung poho ka lemah cai

Adat ka kurung ku iga
adat tèh hèsè digantina

Adèan ku kuda beureum
beunghar ku barang tititpan atawa ginding ku pakèan batur

Adigung-adiguna
gedè hulu, boga rasa leuwih ti batur. Kaciri dina laku-lampahna jeung omonganna.

Ajak Jawa
ngajak anu heunteu saenyana, heunteu terus jeung hatè, ngan ukur papas baè, supaya ngeunaheun batur.

Aya astana sajengkal

anu mustahil ogè bisa kajadian. Upamana, budak leutik kènèh geus maot, sabab sasarina mah nu geus kolot pisan anu maot tèh jst.

Aya bagja teu daulat
Arèk meunang bagja atawa kauntungan, tapi teu tulus

Aya jalan komo meuntas
Eukeur mah aya maksud, turug-turug aya pilantaraneunana

Aya peurah
Aya komara, aya harga, aya pangaji

Ayakan tara meunang kancra
Nu bodo jeung nu pinter moal sarua darajatna jeung pangasilanana

Akal koja
Pinter dina kagorèngan atawa kajahatan

Aku panggung
Darèhdèh jeung mèrè mawèh, ngan hanjakal ku ieu aing, asa pangpunjulna, pangbeungharna jst.

Aku-aku bangga
Ngaku ngaran batur kalawan ngandung maksud hayang mibanda. Ngaku baraya batur anu beunghar atawa jeneng kalawan aya pangarahan, mamrih kahormatan atawa kauntungna

Aki-aki tujuh mulud
Lalaki nu geus kolot pisan

Alak paul
Tempat anu lain di kieuna, ngenaan jauhna jeung pisusaheunna

Alak-alak cumampaka

Resep jeung hayang dipuji ku batur, boga rasa pangpunjulna. Atawa anu handap hayang nyaruaan nu luhur, nu hina hayang nyaruaan nu mulia dst.

Alus panggung(alus alur) = alus laur, hadè omè
Tegep dedeg pangadegna

Ambek nyedek, tanaga midek

Ari napsu pohara gedèna, ngan hanjakal teu kaanteur ku tanaga, ma’lum geus ropoh

Anak emas
Budak atawa kolot nu kacida dipikanyaahna. Teu kudu ku indung bapana baè, bisa ogè ku dununganna

Anak merak kukuncungan
Sipat-sipat nu aya di anak, babakuna nu hadèan, sasarina loba anu diturunkeun ku kolotna.

Anak puputon
Anak nu kacida di dama-damana, nu pohara di pikanyaahnya

Anjing ngagogogan kalong
Mikahayang nu lain-lain, anu pamohalan pilaksanaeun

Aub payung, sabet sapon, sabasoba
Wewengkon, ngeunaan tanah

Ari umur tunggang gunung, angen-angen pecat sawed

Ari umur geus luhur, tapi hate ngongoraeun kènèh

Asa ditonjok congcot
Meunang kabungah anu gedè, anu saenyana teu diarep-arep

Asa nanggeuy endog beubeureumna
Kacida nyaahna

Asa potong leungeun katuhu
Leungiteun jalma anu pohara hadè gawena

Asa tungkeb bumi alam

Rarasaan jelema anu pohara bingungna, nuju poèk mongklèng pipikiranna

lihat selengkapnya>>
Dari berbagai sumber

8 Komentar »

  1. Punteun dupi paribahasa anu tinu hurup anu sanes na kan yeu aya,ti kawit B dugi ka Z,punteun nyuhunkeun di terbitkeun.

    Komentar oleh Haryanto Ganda Saptra1 — 10 September 2011 @ 1:04 pm |Balas

  2. Aduh mani katampi kalayan kabingahan,moal di simpeun di handap-handap di suhun dina eumun-eumunan,kana kasaean salira panjeuneungan anu tos ngamumule bahasa Sunda,namung aya pamudut ti simkuring perkawis pribahasa mung ayana tina hurup A wungkul,dupi hurup nusanaesna ti kawit hurup B dugi ka Z,pami tiasa di terbitkeun,hatur nuhun sa teu acana.

    Komentar oleh Haryanto Ganda Saptra1 — 10 September 2011 @ 1:08 pm |Balas

  3. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though
    you relied on the video to make your point. You definitely know what youre
    talking about, why throw away your intelligence on just posting videos too your site when you could be giving us something informative
    to read?

    Komentar oleh smite gem generator — 15 November 2013 @ 2:52 am |Balas

  4. Thank you for any other informative website. Where else may just I am getting that type of info written in such an ideal manner?
    I have a challenge that I’m just now operating on, and I have been on the
    look out for such info.

    Komentar oleh dragon city hack tool — 8 Juni 2014 @ 6:23 pm |Balas

  5. Hello, i think that i saw you visited my site so i came to go back the
    want?.I’m trying to find issues to improve
    my site!I guess its ok to use some of your concepts!!

    Komentar oleh 365 Sports Cars You Must Drive download pdf — 12 Juni 2014 @ 1:02 pm |Balas

  6. Very rapidly this web page will be famous among all blogging people, due to it’s
    fastidious posts

    Komentar oleh Mini coffret Eclairs et profiteroles pdf — 18 Juni 2014 @ 3:39 am |Balas

  7. This device smashes the entire report of
    downloadable gadget and set a model new customary for Sand-Dollars hack
    assets.

    Komentar oleh minions paradise — 31 Oktober 2015 @ 5:09 pm |Balas

  8. Guten Tag und besten Dank für den tollen Artikel – von mir bekommst
    du 5 von 5 Sterne! Seitdem unsere Blutsbande um ein weiteres
    Kind erweitert wurde, besitzen wir ein perfektes Kinder Thermometer.

    Mit diesem sind wir vielmehr als happy! Diese Messung
    geht schmerzlos & innerhalb von Sek.. Allerdings sollte man lieber 1-3x messen, um
    tatsächlich ein richtiges Resultat zu erhalten.

    Komentar oleh fieberthermometer ohr braun — 17 Januari 2016 @ 9:36 am |Balas


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Buat situs web atau blog gratis di WordPress.com.

%d blogger menyukai ini: