mifka weblog

11 Januari 2006

Sumantoisme Agama

Filed under: Ω Obrolan — by Badru Tamam Mifka @ 8:36 pm
Tags: ,

Jigana baheula, bakating bosen bakakak, Sumanto dahar daging jelema. Manehna mangsa sasama, teu era-era. Balaga pisan daharna atah-atah. Tapi aya beja ti belah wetan manehna kitu kusabab balangsak. Aya deui ti belah kaler, nu nyangka manehna rada gelo. Beda deui ti belah kidul, Sumanto ceunah kitu teh kusabab mulut buaya. Ceuk belah kulon mah ceunah kusabab Sumanto teh teu boga agama, jadi dahar jelema.

Tapi da zaman ayeuna mah nu boga agama oge resep dahar sasama. Balatak jelema nu ngadahar dulur sorangan jeung jahat ka sasama: merkosa, maehan, nipu, kasar ka dulur nu beda kayakinan jeung sajabana. Teu ngajamin oge jelema nu ngaku boga agama, sok sholat, sok zakat tapi hatena masih jahat, dengki, iri, sombong…Loba jelema nu boga agama masih ngabalieur ti dulur, tara nulungan sasama, sok nyiksa jeung sok rujitan ka tatangga. Anehna, lolobana jelema nu bangkawarah teh bogaeun agama. Ceuk kuring mah, edanna jelema nu boga agama tapi masih jahat balukar tina can ngartina jelema kana agama.

Tapi leuwih aneh oge, loba jelema nu ngaku teu boga agama formal, tapi sholeh hirupna. Jadi aya naon jeung agama? Agama Islam balangsak kusabab umatna loba nu bangkawarah; sholat, tapi teu mikir…akibatna korupsi, kolusi jeung nefotisme masih ngawabah di mana-mana, dugi ka Depag oge rea; loba jelema nu boga agama masih jahil ka batur. Jiga ngaku boga baju, tapi teu dipake, kan percuma….jiga nu rada gelo–euweuh kaera, jiga Sumanto nu teu gableg kaera dahar daging jelema, padahal masih loba daging hayam….

Tinggalkan sebuah Komentar »

Belum ada komentar.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Buat situs web atau blog gratis di WordPress.com.

%d blogger menyukai ini: