mifka weblog

11 Januari 2007

Amis Tiis Pentil Majapait – Haji Hasan Mustapa

Filed under: Zero — by Badru Tamam Mifka @ 9:12 am

AMIS TIIS PENTIL MAJAPAHIT

[Dangdanggula]

Amis tiis pentil majapahit,
ngeunah gahar kepokan kaboa,
bintaro jadi bisoro,
rorodan nu teu umum,
buah pait jaradi amis,
henteu ngeunah bet ngeunah
puguh ge karitu,
ku satengah jeung satengah
narajang pasangaran.

Pasangaran nu rasana pait,
kadatangan ku rasa amisna,
geus layon di palayon,
enggeus matuh di kitu,
nya walagri rasaning ati,
nu matak kacarita,
dina suluk-suluk
siloka babad baheula,
Majapahit, Pajajaran, Siliwangi,
runtagna ku perbuka.

Perbukana kasumpingan jati,
Brawijaya nya ku Raden Patah,
kabeh ge asal pangimpen,
ditarorah ku nujum,
arek sumping ka Majapahit
atawa Pajajaran,
nu ngabubud murud,
nu ngababad berahala,
kasumpingan seuweu putuna pirbadi,
Muhammad nya ka Mekah.

bersambung… :)

Kembali >

2 Komentar »

  1. […] Amis Tiis Pentil Majapait […]

    Ping balik oleh “Harta Karun” Dangding Haji Hasan Mustapa « mifka weblog — 11 Januari 2011 @ 9:22 am |Balas

  2. punten upami terasanna aya yeu

    nuhun sataacanna

    Komentar oleh agung — 8 Februari 2011 @ 2:42 am |Balas


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.

%d blogger menyukai ini: