mifka weblog

11 Januari 2007

Hariring nu Hudang Gering – Haji Hasan Mustapa

Filed under: Zero — by Badru Tamam Mifka @ 8:35 am

HARIRING NU HUDANG GERING

[Asmarandana]

Hariring nu hudang gering,
haleuang hudang muriang,
nu hareeng sore-sore,
nembang eukeur erang-erang,
babaran lalakon urang,
surup surup tunggang gunung,
sagala rada teu hayang.

Teu hayang eling ka peuting,
teu hayang meulang ka beurang,
teu hayang ngadenge gandeng,
pasirnan nu kasorang,
ku kaula sorangan,
surup napsu keur laliwung,
humaleuang bari mulang.

Mulangkeun kuring ka kuring,
medal ti sawarga loka,
kabawa jadi pangobeng,
rangkad kabawa ngalayang,
ka tengah mega malang,
dipunggu-punggu ku layung,
mega malang panglayungan.

Panglayungan nu birahi,
panglayungan nu jatnika,
agreng di jajaten tulen,
nyerangkeun ti kasucian,
sirnaning kamanusaan,
alam tujuh tujuh tujuh,
alam dua dua dua.

Alam hiji hiji hiji,
alam lima lima lima,
sapatemon sapatemon,
alam dua lawan dua,
lalawanan dina ngaran,
alam tujuh jadi pancuh,
pangliaran nu jatnika.

Jatnikaning sanubari,
bari ngahuleng tembang,
ngaborong ku omong kosong,
sisindiran susulukan,
cacandaran nu budiman,
bumi tujuh langit tujuh,
ngababar alaming nyawa.

Nyawa nabi nyawa wali,
nyawa Muhammad rosulan,
sagala oge tatandon,
ngadagoan kala mangsa,
bubuka bangsa siloka,
nu jauh batan pituduh,
nu anggang batan carita.

Caritaan nu berbudi,
carita nu bijaksana,
totonden barang lalanden,
ninggang kana pasieupna,
reureuh tepi ka sareupna,
sup surup ka nu rahayu,
rapat susurupanana.

Susurupanana kami,
susurupanana kula,
nu dirorok ti oorok,
ku nini aki sorangan,
direngkolan didongengan,
ku nu jauh ngarah tunduh,
tepung pangjuruanana.

bersambung… :)

Kembali >

1 Komentar »

  1. […] Hariring nu Hudang Gering […]

    Ping balik oleh “Harta Karun” Dangding Haji Hasan Mustapa « mifka weblog — 11 Januari 2011 @ 8:49 am |Balas


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.

%d blogger menyukai ini: