mifka weblog

21 Mei 2007

Kumpulan Sawer Panganten

Filed under: Zero — by Badru Tamam Mifka @ 3:42 pm
Tags:

Sawer panganten,  Nyawer adalah upacara memberi nasehat pada kedua mempelai, dilaksanakan setelah acara akad nikah. Kedua orang tua mempelai menyawer mempelai dengan diiringi kidung. Biasanya, tempatnya di halaman rumah. Untuk menyawer, menggunakan bokor yang diisi uang logam, beras, irisan kunyit tipis, dan permen. Kedua mempelai duduk berdampingan dengan dinaungi payung, seiring kidung nasehat selesai di lantunkan, isi bokor di tabur, hadirin yang menyaksikan berebut memunguti uang receh dan permen. Upacara ini melambangkan mempelai beserta keluarga berbagi rejeki dan kebahagiaan. Di bawah ini adalah contoh mp3 dan teks nyawer:

MP3:

Download Sawer Panganten.mp3

Download Pembuka Upacara Adat Panganten Sunda.mp3

Download Mapag Panganten & Serah Terima.mp3

Download Pengiring Upacara Adat Sunda.mp3

Download Huap Lingkung.mp3

Download Mapag Panganten 2.mp3

Teks:

Contoh Teks Sawer Panganten (1)

1. Bismillah damel wiwitan
Mugi Gusti nangtayungan
Eulis- Asép nu réndéngan
Mugia kasalametan

2. Salamet nu panganténan
Ulah aya kakirangan
Sing tiasa sasarengan
Sangkan jadi kasenangan

Baca entri selengkapnya>

_________________________________________________

Contoh Teks Sawer Panganten (2) A

Nyukcruk galur ti karuhun
Nutur lacak para wali
Nyambung ka bala rea
Titinggal ti nini aki
Ngawaris kabudayaan

Baca entri selengkapnya>

_______________________________________________________

Contoh Teks Sawer Panganten (2) B – Kidung Sunda

Nyukcruk galur ti karuhun
Nutur lacak para wali
nyambuang ka bala rea
Titinggal ti nini aki
Ngawaris kabudayaan
Seni sunda sawe asli

Baca entri selengkapnya>

_________________________________________________

Contoh Teks Sawer Panganten (3)

(Disusun ku E. Djuwardi Sumedang )

Dangdanggula
1. Bismillahi kawitaning muji
Muja nyebat asma Pangeran
Nu welas asih ka kabeh
Ngurus sadya mahluk
Eusi alam  taya nu kari
Gusti urang sadaya
Geusan  sumalindung
Ka bingah sareng ka sesah
Nu karaos musibat ageung jeung alit
Mantna nu ngraksa.

Baca entri selengkapnya>

_________________________________________________

Contoh Teks Sawer Panganten (4)

Kapara tamu sadayana
Warga wargi nu araya
Abah nyelang nyawer heula
Antosan da moal lila

Ujang nyai sami gandang
Sami calik dina ranjang
Ujang masih keneh bujang
Nikah kanu geulis lenjang

Baca entri selengkapnya>

_________________________________________________

Contoh Teks Sawer Panganten (5) (Lagu Kentar Ajun)

Amit widi neda asih haksami
Jisim kuring neda pangaksama
Bade nyelang heula nyawer
Tumut galur karuhun
Titis waris ti nini aki
Karya bujangga baheula
Pun sampun paralun
Sanes pinton katiasa
Mung sakadar hariring tambi pamali
Keur tawis pakaulan

Baca entri selengkapnya>

_______________________________________________________

Contoh Teks Sawer Panganten (6)

Pun sapun amit paralun
ka batara ka batari
nu di luhur nu dihandap
nu ngageugeuh bumi langit
di buana panca tengah
nu ngajaring beurang peuting

Baca entri selengkapnya>

_________________________________________________

Contoh Teks Sawer Panganten (7)

1. Rarépéh pameget istri,
ieu rék ngawruruk putri,
piwuruk terus jeung santri,
supaya jadi pamatri.

Baca entri selengkapnya>

_______________________________________________________

Teks “Muka Panto” (Buka Pintu)

Ti Pihak Pameget
DANGDANGGULA:

Bojo engkang pupujaning ati
ieu panto enggal geura buka
atos sah urang pajongok
parantos disahkeun ku hukum
nyicingan parentah agami
nyumponan kaislaman
disaksi di kaum
urang nikah parantos sah
hirup kumbuh sauyunan anu resmi
ancrub kasugemaan

Baca entri selengkapnya>


________________________________________________

Related Posts: Tulisan Yang Berkaitan dengan Kebudayaan Sunda:

Free Download syair (puisi) Sunda

Daftar 1496 rumpaka (lirik) lagam: Tembang Sunda Cianjuran, Kawih dan
Gamelan (Pelog, Sorog dan Salendro)

Dalam 1326 Lagu


56 Komentar »

  1. aya nu mp3 teu kang..???

    Komentar oleh umild — 8 Juni 2009 @ 2:52 am |Balas

  2. hatur nuhun, sim kuring tos tiasa download mp3 lagu-lagu sunda khususna tembang-tembang kacapi suling. mani bingah, lami ngilarian, nembe mendak. upami tiasa nyuhunkeun nu langkung seueur.

    Komentar oleh yuwanse08 — 12 Juni 2009 @ 9:10 am |Balas

  3. punten kang upami tiasa aya tembang-tembang puisi sawer anu bentukna mp3, kumargi sesah milarina..
    hatur nuhun…

    Komentar oleh daly — 19 Agustus 2009 @ 3:50 am |Balas

  4. aya lagu lagu degung ageung nu tiasa di download teu kang? hatur nuhun

    Komentar oleh rully — 7 November 2009 @ 9:25 am |Balas

  5. hatur nuhun kang … diatos kacapi sulingna nu langkung seueur

    Komentar oleh art — 10 Desember 2009 @ 9:48 am |Balas

  6. Muhun pami aya mah, nyuhunkeun conto nyawer nu mp3 atanapi vidio ge teu sawios Kang….

    Komentar oleh norman — 16 Januari 2010 @ 4:03 am |Balas

  7. eh cuy lagi ngapain q mah pasti oL online

    Komentar oleh pandu — 22 Januari 2010 @ 10:37 am |Balas

  8. km pnya fb gak klo q pny dan klo km jg pny q mnt E-mailnya donk
    pliiizzzzzz hiihihihihihih km nak mn q nak bandunk klo km nak mana

    Komentar oleh pandu — 22 Januari 2010 @ 10:39 am |Balas

  9. hahahahahahahahahahahah eh q lp km namanya sapa sih klo leh tau k namanya sapa hahahahaha klo q mah namanya danis setiawan klo km sapa sih

    Komentar oleh pandu — 22 Januari 2010 @ 10:41 am |Balas

  10. nuhun ah bradeur kaangge pisan ieu teks sawer

    Komentar oleh kaka jibriel — 13 Maret 2010 @ 1:32 pm |Balas

  11. Bade tumaros, dupi syair kanggo sawer aya contoh mp3 na ? kaleresan abdi hoyong diajar tembangna, ari ninggal teks hungkul teh teu tiasa ngidung na…. nyuhungken petunjukna. Hatur nuhun.

    Komentar oleh hikmat — 22 Juli 2010 @ 3:52 pm |Balas

  12. […] SUNDA Kamus Peribahasa 17 Pupuh Humor Video Golek MP3 Golek Video Pengetahuan Buku Sawer […]

    Ping balik oleh Download Koleksi Pupuh Sunda [Video+MP3] « mifka weblog — 12 November 2010 @ 9:35 am |Balas

  13. sae pisan ieu Blog…. duh hebat..hebat 2 jempol kanggo pangersa, nuhun tos ngalestarikeun budaya sunda

    Komentar oleh mpienk — 23 Januari 2011 @ 11:25 pm |Balas

  14. Hatur nuhun katampi pisan,nu di pilari tos kapendak, upami aya deu nu lengkap di antos ah….

    Komentar oleh Umar — 28 Januari 2011 @ 1:48 am |Balas

  15. euyeub pisan lebetna blog teh kang!
    selamat kang! sukses!!!

    Komentar oleh r0ed5 — 28 Januari 2011 @ 4:29 am |Balas

  16. ngiring ngarojong ahh…. :-)

    Komentar oleh mieXplor — 22 Februari 2011 @ 6:39 am |Balas

  17. sipp….!!!
    kaanggo pisan…

    Komentar oleh kaka jibriel — 22 Februari 2011 @ 1:54 pm |Balas

  18. Alhamdulillah gusti nembe ayeuna kapendakna gening ieu texs teh haturnuhun ah kanu tos ngintun ieu texs teh…

    Komentar oleh bagong — 16 April 2011 @ 5:51 pm |Balas

  19. Hatur nuhun kang,punten nyedotan wae ah..

    Komentar oleh wikrama tungga dewa — 18 April 2011 @ 1:42 am |Balas

  20. duh resep euy isina? mung punten manawi gaduh lagu “KAULINAN BUDAK SUNDA”?

    Komentar oleh riza — 19 April 2011 @ 1:27 pm |Balas

  21. Nuhun KAng, bade ditiron nya ? !

    Komentar oleh Bentar Sumadiria — 24 Mei 2011 @ 4:34 pm |Balas

  22. Kang,hatur nuhun siumkuring tos ngadownlod sawer srng upacara adat

    Komentar oleh asep — 4 Juni 2011 @ 1:30 pm |Balas

  23. […] Kumpulan Sawer Panganten […]

    Ping balik oleh Adat Orang Sunda « UWA LENGSER — 3 Agustus 2011 @ 1:59 pm |Balas

  24. Rewu nuhun laksaketi kabingahan..ulur parantos nyayogikeun media anu kacia penting keur ngamumule budaya sunda,
    hatur nuhun pisan…terus sumanget, kang

    Komentar oleh awank-kng — 21 Agustus 2011 @ 9:22 am |Balas

  25. budaya indonesia yang hapir punah .yang mungkin jarang di upacarakan karena kalah dngn budaya asing.yang menurut mereka itu benar

    Komentar oleh hary — 11 September 2011 @ 12:48 pm |Balas

  26. hatr nuhun kang. hoyong vidio sawer na kang. di antos

    Komentar oleh toni — 30 September 2011 @ 4:03 pm |Balas

  27. bgs….

    Komentar oleh puty — 10 Oktober 2011 @ 8:04 am |Balas

  28. hatur nuhun kang….

    Komentar oleh puty — 10 Oktober 2011 @ 8:04 am |Balas

  29. Hatur nuhun kang. Pamugi langkung majeng! tambihan MP3 kakawihan kaulinan barudak anu ampir pareum

    Komentar oleh dindin — 6 November 2011 @ 10:20 am |Balas

  30. Terimakasih Akang.ilmunya sangat bermanfaat dan berguna.eka sebenarnya ingin belajar sawer tapi dimana?mhn jawabannya.Tks

    Komentar oleh eka rasmawati — 19 November 2011 @ 4:40 am |Balas

  31. Hatur sewu nuhun, muga-muga tiasa ngabantos miara budaya Sunda nu meh arang langka ditolih nonoman ayeuna. Mugia

    Komentar oleh qolsasolution — 27 November 2011 @ 4:23 am |Balas

  32. KANG aya anu ngagunakeun patokan pupuh kinanti jeung jumlah padana 6 ?

    Komentar oleh renaldy — 28 November 2011 @ 1:18 pm |Balas

  33. Kang hoyong di kintun lagu Kidung Pancasila peryogi pisan di antos ah,hampir pudar urang hangkeutkeun deui

    Komentar oleh tatangsunarya — 4 Desember 2011 @ 8:22 am |Balas

  34. hatur nuhun kang!! mampirnya ka jaja99.blogspot.com

    Komentar oleh jaja — 12 Desember 2011 @ 5:02 pm |Balas

    • Hatur nuhun kisunda dipajeungkeun.Akang bingah.pamugi langkung majeung!

      Komentar oleh dindin — 21 Desember 2011 @ 4:21 pm |Balas

  35. Ki Silah ngahatur ken nuhun kana Download Haratis na : sawer panganten MANTEP,,, Jadi
    Hoyong Kawin Deui… ha,,he,,he

    Komentar oleh Rahmat goenawan S.T — 16 Januari 2012 @ 4:05 am |Balas

  36. Nyuhunkeun widi oge hatur nuhun kang, simkuring parantos ngandownload. Mugia ibadah. Amiin

    Komentar oleh kujang — 21 Januari 2012 @ 6:11 am |Balas

  37. Hapunten kang jante teu ka ketik maksadna mugia janten ibadah..

    Komentar oleh kujang — 21 Januari 2012 @ 6:15 am |Balas

  38. nuhun pisan atas semuanya jadi tahu kabudayaan abdi khususna urang tatar pasundan, abdi tunggu lagu sawerna nu di cd nuhun

    Komentar oleh edi junaedi — 29 Februari 2012 @ 9:14 am |Balas

  39. mudah2an seni budaya sunda moal pareum…!! bravo kang..

    Komentar oleh Agus Surya — 23 Maret 2012 @ 8:37 pm |Balas

  40. nuhun nyaaa lengkap pisan :)

    Komentar oleh uput — 23 Mei 2012 @ 7:47 am |Balas

  41. Assalamualaikum kang, abdi bade nyuhungkeun conto kanggo saweran panganten nu sanesna dina format mp3, supados jentre upami aya audiona, mun tiasa vocal na nu pameget, kaleresan abdi sok ngemsian ngan hoyong diajar nembang saweran sunda, hatur nuhun kang.

    Komentar oleh Poy Rafael MC — 14 Juli 2012 @ 1:59 am |Balas

  42. sampurasun…. aduh telat simkuringmah mendak blog ieu teh file mp3 sawer panganten sareng nusanesna tos di hapus… cik punten mamanawian aya keneh kintun kang ka simkuring ka alamat : urang_sunda_asli70@yahoo.com, haturnuhun sateuacanna.

    Komentar oleh urang sunda — 19 September 2012 @ 2:20 am |Balas

  43. aing teh teu ngarti bel meni sia teh ku aing hayang di bejek

    Komentar oleh pirates — 24 September 2012 @ 7:11 am |Balas

  44. ampunnn….ti kamari nga-donlot teh…teu bisa-bisa… nyambungna mah ka 4share, tapi naha majar teh “file sudah dihapus”….

    Komentar oleh sihab — 25 September 2012 @ 8:08 am |Balas

  45. I visited many websites however the audio feature for audio songs
    current at this website is in fact marvelous.

    Komentar oleh Spottiswoode Suite — 30 Desember 2012 @ 9:21 am |Balas

  46. Greetings! I know this is kind of off topic but I was
    wondering if you knew where I could find a captcha
    plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems
    finding one? Thanks a lot!

    Komentar oleh la-fiestas.com — 31 Desember 2012 @ 12:40 pm |Balas

  47. Hi, Neat post. There is an issue with your web site in web explorer, may test this?
    IE nonetheless is the marketplace chief and a huge
    component of other people will leave out your magnificent writing due to this problem.

    Komentar oleh Qbay @ Tampines preview — 31 Desember 2012 @ 2:18 pm |Balas

  48. Kang….Up load deui empe tilu sawer panganten sareng nu sanes-na….link na resak…
    bagja amarwatan suta saupami di tedunan….

    Komentar oleh sagadell — 29 Januari 2013 @ 6:04 pm |Balas

  49. waduh meni sesah pisan nya downloadna…punten tiasa panggintunkeun ka email amdi…haturniuhun pisan…

    Komentar oleh liesyshopliesy — 26 Maret 2013 @ 9:51 am |Balas

  50. It’s in fact very complicated in this busy life to listen news on TV, thus I simply use the web for that reason, and take the latest information.

    Komentar oleh romquangminh.tumblr.com — 26 Mei 2013 @ 10:08 am |Balas


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Tema Toni. Blog di WordPress.com.

%d blogger menyukai ini: