mifka weblog

1 Januari 2008

Wilujeng Sumping, Anaking

Filed under: Ω Puisi Sunda — by Badru Tamam Mifka @ 5:26 am
Tags: , ,

Anaking…
Bismillah ngayuga lampah, Anaking
Balukar jangar neunggar kahayang
Balukar sasar medar rumingkang
Sing jembar sabar
Tong jadi hambar ihtiar…Kalangkang beurang sok ngolo
Hariring peuting sok ngadodoho
Raksa rasa ukir pikir

Mun gering tong rungsing
Mun cageur tong badeur
Sujud mun pareng dipinding
Sukur mun pareng dipondong

Ulah ceurik jadi jalma leutik
Ulah sombong abong di gedong
Lain batur, kabeh ge dulur
Neang halal, awurkeun amal
Ulah lieur ku madu dunya
dumeh perlaya moal sulaya…

Januari 2008

2 Komentar »

  1. hatur sewu nuhun laksaketi kabingahan, salira tos ngabantos ka pribados dina muka cakrawala seni puisi sunda, beuki atra pertela kamaha agungan gusti awor jeung kabungahna rasa, muga diri di simbutan ku sutra kaasihna, sangkan nutupan ceda nu gudawang, balas hirup katungkul napsu ahirna tunggara taya wates wangena.

    hatur nuhun duluur.

    Komentar oleh siroja muniro — 10 Maret 2010 @ 3:44 am |Balas

  2. wahhh…sae…saee…,ajari aku tuk jadi puisikus dong…

    Komentar oleh sustia mei darta — 8 April 2010 @ 3:16 pm |Balas


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.

%d blogger menyukai ini: