mifka weblog

18 Februari 2008

Ngaran Patukangan

Filed under: Zero — by Badru Tamam Mifka @ 4:29 am
Tags:

Anjun : tukang nyieun parabot tina taneuh
Bujangga : tukang nyieun/ nulis carita
Candoli : tukang ngajaga pabeasan di nu kariaan (biasana awewe)
Gending : tukang nyieun parabot tina kuningan
Kabayan : tukang dititah ka dittu da dieu
Kajineman : 1) mandor sakitan, 2) tukang ngajaga jinem (nu dihukum)
Kamasan : tukang nyieun parabot tina emas atawa perak
Kabojengkeng : tukang ngagusur padati
Kulaer : kusir anu tumpakna dina kuda kareta pangagung
Kuncen : tukang ngurus kuburan
Legig : tukang ngasruk dina pamoroan
Malim : tukang nalukkeun sasatoan
Maranggi : tukang nyieun landean jeung sarangka keris
Merebot : tukang nakol bedug
Nyarawedi : tukang ngagosok permata
Pakacar : bujang, juru laden
Palatuk : iber anu tumpak kuda saheulaeun pangagung
Paledang : tukang nyieun parabot tina tembaga
Palika : tukang teuleum (ngala lauk)
Pamatang : tukang moro (nu sok ngagunakeun tumbak)
Pamayang : tukang ngala lauk di laut
Panday : tukang nyieun parabot tina beusi
Paneresan : tukang nyadap
Paninggaran : tukang moro
Sarati : tukang ngusir gajah

Nu Sanesna…

6 Komentar »

  1. […] Terakhir Ngaran Patukangan … di Budaya – Basa Sunda Budaya – Basa … di Istilah Nu Patali […]

    Ping balik oleh Budaya – Basa Sunda « mifka weblog — 18 Februari 2010 @ 4:41 am |Balas

  2. 110610, YS

    Komentar oleh YAYAT S JAYASANTIKA — 10 Juni 2010 @ 6:54 pm |Balas

  3. Dina hiji waktu Bu Siti mere pelajaran tentang biodata ka muridna, kabeneran Bu Siti jadi wali kelas. Di jero kelas Agus ngacungkeun leungeun nandakeun aya hal anu teu kaharti..
    Agus : Bu…dupi abdi saha ngarana?
    Bu Siti : Agus Boloho ! (Bu siti tarik naker, da puguh keur boga kapusing di imahna)
    Agus : Ibu, Ibu…naon da sur mamah ge, teu aya bolohan mung agus wungkul ?!
    Bu Siti : Heu euh..Agsu…!! (satengah bari nyentak, bari semu rada era)

    Komentar oleh Abhee — 11 Juni 2010 @ 8:11 am |Balas

  4. nahhh..,pasti bakal aya nu kieu ti SD sampe ka SMP oge da belajarmah pasti aya wae

    Komentar oleh radila fajrin — 10 Oktober 2010 @ 6:07 am |Balas

  5. aaaaaaaaa

    Komentar oleh anisa meliani — 15 Maret 2012 @ 12:21 am |Balas

  6. In addition, new and efficient software program always come up
    to substitute the old ones. Using photographs would make your styles far more
    desirable and would maximize the palatability of your
    giveaway.

    Komentar oleh ia — 23 April 2014 @ 10:44 pm |Balas


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.

%d blogger menyukai ini: