Rupa-Rupa Wangunan Imah Sunda Buhun


Badak heuay : potongan wangunan saung anu teu make wuwung, pasambungna hateup tukang jeung hareup saperti badak keur heuay
Capit Gunting : potongan wangunan imah anu tungtung suhunanana make awi atawa kai dicagakkeun kawas gunting rek capit
Julang ngapak : potongan wangunan imah nu dihareup jeung ditukangna make sorondoy kawas janjang julang keur negpak
Parahu kumureb : potongan wangunan imah nu suhunanana mirupa parahu nangkub
Suhunan jolopong : potongan wangunan imah anu suhunanana ngajolopong manjang, sok aya nu nyebut oge suhunan panjang atawa gagajahan
Tagog anjing : potongan wangunan saung anu meh samodel jeung potongan badak heuay ngan tungtung usukna patepung jeung tungtung usuk nu hareup, jadi wangunna ngeluk, kawas anjing keur nagog atawa keur jogo, sok aya nu nyebut oge jogo anjing.

Conto gambar:

Can aya…

NGARAN-NGARAN BABAGIAN IMAH

About these ads

3 pemikiran pada “Rupa-Rupa Wangunan Imah Sunda Buhun

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s