mifka weblog

8 Maret 2008

Sandékala: Novel Godi Suwarna

Filed under: Ω Buku Sunda,Ω Novel Sunda — by Badru Tamam Mifka @ 3:34 am
Tags:

Ngahuleng. Baluweng. Loba pisan nu kaalaman. Réa teuing nu kacipta, nu kapikiran. Nu katarémbong. Nu karasa. Kalah nambahan baluweng. Jadi teu puguh naon heula nu kudu dipikiran, nu kudu dipilampah. Lieur. Manehna gogodeg sabot rumahuh… Di tegalan, bangké kuda beuki réa, pasoléngkrah, campur jeung mangpirang mayit. Banusan nu ngabarengkang. Sawaréh deui rarenghék dina ruhak nu marakbak. Manéhna rumanggieung, dumadak bangun lalanjung. Luak-lieuk. Kang Zamzam. Aya didieu Kang Zamzam ogé. Bruh-bréh nu séjénna…Beungeut-beungeut nu teu weléh kumalangkang. Bet patulayah di dieu…

Sandékala
Novel Godi Suwarna
Dipedalkeun munggaran dina basa Sunda ku Penerbit Kelir, Nopember 2007.
xvi+114 halaman; 13,92×21 cm

Godi Suwarna, tak diragukan lagi, ia menjadi peletak dasar sastera Sunda kontemporer sekaligus menjadi eksponen terkuatnya. Ia terus menerus meneropong ke-kini-an dengan caranya sendiri, tanpa harus meninggalkan kampong halaman dan tanpa harus kehilangan masa lalunya (Herry Dim)

7 Komentar »

  1. alluuzzzz………….. tteu kahartii bahasa na ……. tappie dmi novel tugas ti pa eundang appa pund akan ku lakukan .. hahha …

    Komentar oleh cici tia — 30 November 2010 @ 5:47 am |Balas

    • kanggo cici,ari te diajarmah moal kaharti atuh,maenya urang sunda teu ngarti bahasa sunda

      Komentar oleh ovo — 11 Desember 2010 @ 5:20 pm |Balas

  2. hoyong buku2 sunda, tiasa ngagaleuh di mana nya??

    Komentar oleh ratih — 2 Februari 2011 @ 6:49 am |Balas

    • di toko buku galura banceuy

      Komentar oleh feri — 14 Maret 2011 @ 9:35 am |Balas

      • mun di daerah tangerang palih mana toko buku sunda teh???

        Komentar oleh encep — 20 Februari 2013 @ 8:48 am |Balas

  3. kapungkur mah sok maca capon atawa carbung dina majalah mangle…asa sono, komo karya ahmad bakri mah. Mugi aya nu tiasa masihan informasi di mana kedah milarian buku kumpulan carpon atawa novel-novel sunda.Milari di gramedia mah geuning teu aya…

    Komentar oleh herni — 17 Februari 2011 @ 12:33 pm |Balas

  4. top pisan ……………….

    Komentar oleh putri na apih dayat — 13 Desember 2011 @ 4:16 am |Balas


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Buat situs web atau blog gratis di WordPress.com.

%d blogger menyukai ini: