mifka weblog

6 Mei 2008

Pengetahuan Sunda

Filed under: Zero — by Badru Tamam Mifka @ 6:05 pm
Tags: , ,

Kandaga, Unak-anik, Tutungkasan Jeung Rusiah Basa Sunda, Peperenian, Banda Pangaboga Ki Sunda.Hayu urang lestarikeun. Mugia Mangpaat.

I

1. Tata Wangun kecap:

Kecap Asal

– Kecap Kantetan

– Kecap Memet

– Kecap Rundayan

– Kecap Rajekan (Dwi Purwa,DwiLingga,TriLingga)

– Kecap Wancahan

II

1. Undak Usuk Basa

2. Basa Wewengkon Jeung Basa Lululugu

3. Babasan Jeung Paribasa

4. Cara Makena Basa

5. Kecap Panganteur

6. Kecap Sesebutan

7. Kecap Saharti Jeung Sabalikna

8. Watekna Pupuh

III

1. Aambeuan

2. Istilah Dina Sasatoan

3. Istilah Tantangkalan/ Dangdaunan

4. Kaulinan Barudak

5. Kawih Murangkalih

6. Kecap Sesebutan Bilangan

7. Kekembangan

8. Kandang Sasatoan

9. Ngaran Anak Sasatoan

10. Ngaran Panyakit

11. Ngaran Parabot Dapur

12. Ngaran Patempatan

13. Ngaran Usum (Nu patali jeung kaayaan alam, masyarakat jeung tatanen)

14. Ngaran Wangunan

15. Ngaran Wanci

16. Obahna (Gerak) Anggota Badan

17. Pakarang Sasatoan

18. Parabot/ Pakakas Urang Sunda

19. Patukangan

20. Pranata Mangsa

21. Rarasaan

22. Rupa-Rupa Diuk

23. Rupa-Rupa Leumpang

24. Rupa-Rupa Omongan

25. Sesebutan Ka Jelema

26. Sora Sasatoan

Punten, teu acan sadayanha di pasang :)

Related Posts: Tulisan Yang Berkaitan dengan Kebudayaan Sunda:

14 Komentar »

  1. […] Terakhir ekabuntara di Request Budaya – Basa … di Sesebutan Ka Jelema Budaya – Basa … di […]

    Ping balik oleh Rarasaan « .mifkąiŝmę węblōg. — 4 Juli 2009 @ 7:22 am |Balas

  2. […] Terakhir Budaya – Basa … di Rupa-Rupa Leumpang Rarasaan « .mi… di Budaya – Basa Sunda […]

    Ping balik oleh Rupa-Rupa Leumpang « .mifkąiŝmę węblōg. — 4 Juli 2009 @ 8:43 am |Balas

  3. sae pisan web na,,, nga bantun pisan kanggo abdi…

    a mun tiasa mah aya paribasa sunda anu sok aya tina wayang, kaleresan abdi sok aya nu teu ngartos na upami nuju ngadangukeun wayang…

    Komentar oleh aris — 4 Agustus 2009 @ 7:25 am |Balas

  4. Punten nukasuhun, simkuring ngaraos bingah nembe tiasa muka ieu alamat,pribados salaku urang Sunda nu aya di pangumbaraan,wastana di Ketapang Kalimantan Barat, seja nyungkeun dibekeulan ku kabudayaan Sunda,bilih poekeun obor,bilih ilang sagalarupinna, atuh pribados salaku Ketua Paguyuban Pasundan (jawa Barat kalih Banten) sakali deui rek nyungken pitulung kasaha bae nu aya di tataran sunda, boh perorangan atanapi organisasi atanapi Instansi terkait,nuhun-nuhun upami ieu geureuntes hate pribados kaaos ku Bpk Wali kota,ku kasepuhan Gubernur Jabar atanapi Kang Dede, punten pang bingbingkeun warga Pasundan nu aya di pangumbaraan. wastana pribados Duduh Muhammad Abduh nu katelah Kang Achil, salaku Ketua Paguyuban Pasundan Kab. Ketapang KalBar, Alamat Pribados: Jl. WR.Supratman No.67 Kelurahan Kauman, Kecamatan Benua Kayong Kab. Ketapang Kalimantan Barat. tah sakitu uneug-uneug teh. baktos pribados Kang Achil tea

    Komentar oleh Muhammad Abduh — 28 September 2009 @ 2:39 pm |Balas

    • Insya Allah, malih sim kuring titip generasi Sunda nu aya di Ketapang Kalbar supados tiasa jaranten nonoman Sunda. naon rupi anu aya di sim kuring seja diserat di blog sim kuring : http://www.kustandi.blogspot.com
      manawi aya guna mangpaatna hususna pikeun sim kuring sorangan umumna kanggo sakumna Urang Sunda di mana wae ayana

      Komentar oleh Ir. R. Didin Kustandi HMKK — 26 November 2009 @ 11:59 am |Balas

  5. Kasaha bae nu uninga alamat-alamat Sumber-sumber Kabudayaan Sunda, punten pang ngadugikeun ka pribados di alamt ieu :
    Jl. WR.Supratman No. 67 Kel.Kauman Kec.Benua Kayong Kab. Ketapang Kalimantan Barat. HP.085252017331, atanapi chilthea68@yahoo.co.id , kana sagala kasaeannana dihaturkeun nuhun

    Komentar oleh Muhammad Abduh — 28 September 2009 @ 2:47 pm |Balas

  6. […] Budaya – Basa Sunda […]

    Ping balik oleh Download Wayang Golek « .mifkaisme weblog. — 30 September 2009 @ 9:02 pm |Balas

  7. […] Budaya – Basa Sunda […]

    Ping balik oleh Video Sunda « .mifkaisme weblog. — 3 Oktober 2009 @ 5:18 am |Balas

  8. […] Terakhir Budaya – Basa … di Kecap Panganteur Download Musik MP3 … di Degung Instrumental Bali … mang […]

    Ping balik oleh Kecap Panganteur « .mifka weblog. — 6 Oktober 2009 @ 2:33 am |Balas

  9. Assalamu’alaikum….

    kang Badru punten ach Abi bde ngiring Copy Sadaya isi Budaya Basa Sunda….sareng nu sanes-sanesna…

    Hatur Nuhun Sateuacana…

    Komentar oleh Saefulloh — 31 Desember 2009 @ 2:32 am |Balas

  10. […] Terakhir Budaya – Basa … di Istilah Nu Patali Jeung S… saidah di HTML: Teks Berkedip dan b… Nano di […]

    Ping balik oleh Ngaran Patukangan « mifka weblog — 18 Februari 2010 @ 4:38 am |Balas

  11. […] EUY! Kamus Sunda Peribahasa Sunda 17 Pupuh Sunda Humor Sunda Video Sunda Wayang Golek MP3 Pengetahuan Sunda Buku Sunda Sawer Panganten TUTORIAL BLOG, DLL. Blogspot/Wordpress Joomla! Facebook Twitter […]

    Ping balik oleh Paribasa Sunda « mifka weblog — 25 April 2010 @ 1:36 pm |Balas

  12. 110610, YS

    Komentar oleh YAYAT S JAYASANTIKA — 10 Juni 2010 @ 6:32 pm |Balas

  13. […] Arab-Ind. KHAZANAH SUNDA Kamus Peribahasa 17 Pupuh Humor Video Golek MP3 Golek Video Pengetahuan Buku Sawer […]

    Ping balik oleh Kumpulan Sawer Panganten « mifka weblog — 11 November 2010 @ 8:56 pm |Balas


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.

%d blogger menyukai ini: