mifka weblog

3 Juli 2008

Rupa-rupa Diuk

Filed under: Zero — by Badru Tamam Mifka @ 2:16 am

Andegleng = diuk ajeg tumaninah dina korsi

Andeprok = emok rekep (awewe)

Anjeucleu = diuk ngeunah-ngeunah di tempat nu rada luhur (dina tonggong munding, kuda, jste)

Campego = cingogo kawas aya nu didagoan

Candeluk = diuk sabaraha lilana kawas aya nu didagoan

Cangogo/ cingogo = nagog, peta saperti nu keur bubuang

Emok = diuk awewe, sukuna duanana ditikelkeun semu ka gigir, ditindihan ku dua pingping

Emok cabok = emok nu pingpingna dipatumpangkeun

Nagog = cingogo

Nanggeuy gado = diuk biasa ngan leungeun sabeulah dipake nanggeuy gado, biasana keur ngalamun atawa bararingng pipikiran

Ngabaheuhay = diuk nyanghunjar bari suku direnggangkeun, biasana lantaran cape

Ngebebengkong = diuk lila rada semu bengkung, bari nganggur

Ngalageday/ Ngalegeday = diuk nyangsaya (biasana dina korsi males, jste.)

Nyanghunjar = diuk bari ngalonjorkeun suku sabeulah

Lembar = diuk bari ngalonjorkeun suku duanana

Nyangsaya = diuk bari nyarandekeun awak kana tempat nu disarandean

Sidengdang = diuk bari suku duanana dirumbaykeun (biasana diuk di imah panggung nu aya kolongan); lamun suku duanana diayun-ayun, disebutna ucang-ucangan; lamun suku nu diayun-ayunna bari didiukan budak, disebutna ucangangge (sarupa kaulinan)

Sideuha = diuk emok atawa sila bari leungeun sabeulah dipake nulak awak

Sila = diuk bari nikelkeun suku duanana handapeun pingping nu didengkakkeun

Sila andekak = sila semu rubak, biasana bari nyanghareupan kadaharan

Sila ipis = sila rubak, tuur anggang pisan tepi ka jebrag

Sila mando = sila bari leungeun duanana aya di anatar dua suku nu ditumpangkeun, awak biasana semu doyong ka hareup

Sila tumpang = sila bari dampal suku duanana numpang dina pingping keca katuhu

Sila tutug = suku nu sabeulah sila, sedeng nu sabeulah deui ditutugkeun

`

1 Komentar »

  1. […] Baca Selengkapnya… […]

    Ping balik oleh Budaya – Basa Sunda « .mifkąiŝmę węblōg. — 3 Juli 2009 @ 2:59 am |Balas


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Buat situs web atau blog gratis di WordPress.com.

%d blogger menyukai ini: