mifka weblog

30 September 2008

Kidung Sunda

Filed under: Zero — by Badru Tamam Mifka @ 8:22 pm
Tags: ,

Nyukcruk galur ti karuhun
Nutur lacak para wali
nyambuang ka bala rea
Titinggal ti nini aki
Ngawaris kabudayaan
Seni sunda sawe asli

Seni sunda pikeun suluk
Gambaran siloka diri
Hirup ulah kajongjonan
Mawa diri sing taliti
Satincak make pikiran
Pikiran ieu pepeling

Pepeling jalan pituduh
Nuduhkeun diri sing lilir
Hahalang lugay disinglar
Mun hayang salamet diri
Di dunya ukur ngumbara
Peupeujeuh sing repeh rapih

Repeh rapih nu salembur
Ka cai jadi saleuwi
Ka darat jadi salogak
Pageuh pakuat-pakait
Ulah ingkah bali-lahan
Anrubna ngajadi hiji

Ngahiji ngajadi dulur
Sadaya mahlukna Gusti
Hubungan sabilulungan
Kedalkeun katineung ati
Ka ibu sareng ka rama
Neneda ka Maha Suci

Neda agung cukup lumur
Neda jembar pangaksami
Bilih aya kalepatan
Wireh ayeuna sim kuring
Nyawer anu pangantenan
Nyanggakeun mugi ditampi.

https://manuskripkesunyian.wordpress.com

14 Komentar »

  1. […] Kidung Sunda […]

    Ping balik oleh Kumpulan Sawer Panganten « .mifkaisme weblog. — 1 Oktober 2009 @ 1:17 am |Balas

  2. pami teu lepat mah kang, baris ahir “Seni sunda sawe asli” kedahna “seni sunda seuweu asli”, paralun

    Komentar oleh remy — 14 Oktober 2009 @ 7:15 pm |Balas

    • Eta teh tina sumber nu abdi mah: “Seni sunda sawer asli.” Duka tah sumber nu sanes na, nyuhunkeun koreksina,,,

      Komentar oleh Badru Tamam Mifka — 14 Oktober 2009 @ 11:24 pm |Balas

  3. kang hatur nuhun. katampi pisan elmuna.

    Komentar oleh Hizhib Mughni — 2 Februari 2010 @ 1:30 pm |Balas

  4. hapunten gaduh mp3 atwa musik pengiring na teu. mun gaduh kirim ka gie.clickers@gmail.com

    Komentar oleh yogi — 21 Maret 2010 @ 6:49 am |Balas

  5. Sawer Panganten aya MP3 na teu kang

    Komentar oleh yasidin yasa — 6 Agustus 2010 @ 2:20 pm |Balas

  6. Kang … pribados peryogi pisan buku kumpulan kidung sawer panganten sareng sawer murangkalih nu di sepitan, upami tiasa hoyong ngagduhan bukuna kinten-kinten tiasa dikintun teu ??

    Komentar oleh Euis Yatmikasari — 24 Juni 2011 @ 5:23 am |Balas

  7. Hatur nuhun…., meni katampi pisan abdi teh nuju peryogi pisan bade nyawer pun anak tapi teu aya bukuna, atuh aya didieu meni nuhun pisan…!

    Komentar oleh danidansri — 19 Juli 2011 @ 12:59 pm |Balas

  8. Ya Allah Mugia pang nyalametkeun iyeu budaya Sunda nu sakitu endahna,tos langka tur jarang nu bisa……

    Komentar oleh agussuratgus — 18 Oktober 2011 @ 9:25 am |Balas

  9. sim kuring ngiringan ieu blog,kang…

    Komentar oleh dandy poetra — 12 November 2011 @ 8:08 pm |Balas

  10. siapa penciptanya

    Komentar oleh sayaanak fams ofirepublik — 23 Januari 2012 @ 3:44 am |Balas

  11. sampurasun…
    kang tipayun abdi kantos nguping sawer panganten anu anu rumpakana diwangun ku pupuh sinom, upami kagungan abdi peryogi kanggo nambihan koleksi, upm tiasa +leah manah dikintun wae k wanoja.dp@gmail.com

    Komentar oleh Wanoja Dewi Purwati Sudrajat — 26 Januari 2012 @ 11:59 am |Balas

  12. kang ai kidung teh kedah di bayar hela ku puasa 40 diten teu ?

    Komentar oleh dulur ti tatar pasundan — 14 Mei 2012 @ 2:34 am |Balas

  13. Al hamdu lillaah geuning aya nu resep ngarawat seni sunda, mani bingaaah teh. Sampurasun

    Komentar oleh Dani Darojat — 12 Februari 2014 @ 2:54 pm |Balas


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Buat situs web atau blog gratis di WordPress.com.

%d blogger menyukai ini: