mifka weblog

29 November 2008

Download Ceramah KH. AF. Ghazali

Filed under: Zero — by Badru Tamam Mifka @ 3:23 pm

KH. A.F. Ghazali, da’i kondang yang sangat dicintai oleh umat. Dalam ceramahnya, KH. A.F. Ghazali lebih banyak menggunakan bahasa Sunda. Beliau selalu menggunakan bahasa yang mudah dicerna oleh masyarakat, pandai dalam membuat analogi yang bisa dimengerti. Maret 2008 lalu sebuah buku unik berjudul The People`s Religion : The Sermons of A.F. Ghazali (Agama Rakyat: Ceramah-ceramah A.F. Ghazali) diluncurkan. Buku tersebut merupakan hasil transkripsi dari ceramah-ceramah sang dai yang selama ini terdokumentasikan dalam bentuk rekaman kaset. buku yang ditulis Julian P. Millie –peneliti dari Monash University Australia– memilih empat tema sebagai topik yang ditulis, “Ayat-ayat Allah”, “Ngabageakeun Muharam”, “Tobat”, dan “Tugas Risalah”. Hasilnya adalah satu format buku bilingual, bahasa Sunda danbahasa Inggris.

Ceramah-ceramah KH. AF. Ghazali:

  • KH. AF. Ghazali – Abdina Alloh
  • KH. AF. Ghazali – Keridloan Ilahi
  • KH. AF. Ghazali – Kufur Nikmat
  • KH. AF. Ghazali – Sumber bahagia
  • KH. AF. Ghazali – Taqwa
  • KH. AF. Ghazali – Tilu Tugas Hirup
  • KH. AF. Ghazali – Tobat
  • KH. AF. Ghazali – Tugas Risalah
  • KH. AF. Ghazali – Takut Kepada Alloh
  • 182 Komentar »

    1. Aslm. Kang, saya sangat heran sekali mendengarkan ceramahnya Pak Ghazali, ko begitu pandainya beliau meramu kata2 untuk menyampaikan ayat2 Allah. Luar biasa, dan saya belum menemukan lagi orang seperti beliau sekarang. Belum ada orang yang seberani beliau. kadang saya berfikir, andai saya hidup di zaman beliau. Subhanallah, Allahu Akbar. Kalau punya biografi_nya kang, mhn di share ya. dan bukunya dimana saya bisa dapatkan…. trmksh

      Komentar oleh wayan — 7 April 2010 @ 9:46 pm |Balas

      • Amengan ka Bandung atuh

        Komentar oleh iid Supriatna — 5 November 2010 @ 10:28 am |Balas

    2. ass. wr. wb.
      abdi tos usaha milarian ceramah na pa Ghazali..sesah na minta ampuunn..!! alhamdulillah…abdi tiasa ng-download di dieu…mugi-mugi janten amal shaleh…aamiin..!

      Komentar oleh anwar huda — 22 April 2010 @ 4:29 am |Balas

      • Coba cari di Toko buku Alfalah di Jl Otista dekat simpang Ciateul. Insya Allah komplit keneh

        Komentar oleh Efi Lutfillah — 9 Maret 2011 @ 9:13 am |Balas

    3. assalamualaikum
      hatur nuhun, ahirna mendak oge rekaman mp3 pa gojali.

      Komentar oleh sulaeman — 23 April 2010 @ 3:38 am |Balas

    4. Ass.
      alhamd4jji seperti para akang2 anu tos ngcapkn skur kulantaran tos mendakkan cramh p’ Ghazali,namung simkuring mh bda srng nulainna,,simkuring mh begitu searching tos langsung mendak stus ieu,,spertos d carioskn ku kang wayan,,bahwa teu acan mendakan deui penceramah sepertos p’ ghajali anu tiasa ngaraba hate,, smoga ieu cramah mantenna ngajantenkeun suatu panduan knu ngadengarkn supaya janten jalmi lebih sae deuii,,sareung spaya ngajantnkn almalan anu sae d pakuburunna mantenna,,amiin ya rabbal alamin,,nuhun ah kang

      Komentar oleh Azams — 28 April 2010 @ 12:08 pm |Balas

    5. Leres pisan ceramah Pa Gozali mah tiasa janten nasihat kanggo urang sadaya, kumargi dina penyampaianna jentre sareng gampil kahartos.
      Anjeunna salah sawios Kyai modern anu cerdas, berwawasan luas, jujur, berani, tegas, oge nyunda (low profile). Simkuring salaku urang sunda ngaraos reueus gaduh kyai panutan sapertos anjeunna.
      Mudah-an sadaya amal sholeh anjeunna ditampi dipayuneun Alloh AWT. Amiin.

      Punten, simkuring bade ngiring ngunduh file ceramahna.
      Hatur nuhun.

      Komentar oleh Zep Wahyu — 3 Mei 2010 @ 9:58 pm |Balas

    6. Hatur nuhun info download na kang…
      klo boleh ada link copian ceramah na yang udah di bukukan?
      ato kumpulan kutbah jum,at yang pake bahasa sunda kang..
      di antos info lanjutan na…

      salam
      jatayu..

      Komentar oleh jatayu — 7 Mei 2010 @ 2:21 am |Balas

    7. alhamdulillah, abdi tiasa mendakan ceramah pak ghozali. subhanalloh, isinya sangat menyentuh qolbu terasa bahasan sederhana tapi sangat prinsip. apakah ada pengganti beliau yang konsep ceramah-nya sama ?

      Komentar oleh deni rubiana suardi — 25 Mei 2010 @ 1:43 am |Balas

    8. allhamdulillah, nuju masih SMP taun 80-90 sok ngadangu Pa Ghajali teh, mung harita mah resep ku banyol na we teu patos paos kana eusina, mung sabaraha dinten kapengker tabuh 3 subuh sok ngalilir iseng nyetel radio aya ceramah pa gahjali di radio dahlia di cobi dilenyepan geuningan eusina mani sakitu jerona komo pami ngabahas tauhid mah, namung eta ku kacerdasaan nana di dugikeun nganggo bhs sunda anu enteng kahartos sareng keuana kana kaayaan ayeuna taun 2010-jigana teu acan lahir deui ustad nu sapertos kitu? eta panginten nu disebat kontemporer teh. hatur nuhun parantos tiasa nga donwload……mugia tiasa ditambihan deui!!

      Komentar oleh dadang sudrajat — 28 Mei 2010 @ 7:53 am |Balas

    9. Syaepul qomar
      Alhamdulillah ieu anu dipilarian teh kapendak …hatur nuhun ka mifka weblog mudah mudahan amal amalan na cing di tampi ku Alloh swt….Sareung teu hilap ka Almarhum K.H Abdul Fathah Ghozali cing di tempat keun sareung jalmi jalmi anu beriman cing di hapunteun sagala dosa perdosaan na… Alfatihah…..Bismillahirrohman nirrohiim Alhamdulillah hirrobbil A’lamin Arrohmannirrohiim maliki yaumiddiin Iyya kana’budu wa iyya ka’nashta’iin Ihdinshirrothol mustaqiim syirotolladzina an a’m ta a’laihim ghoiril magh duubi a’laihim waladzollliiinn aaammiiiin

      Komentar oleh Syaepul — 2 Juni 2010 @ 4:29 pm |Balas

    10. 040610, YS M DIN WAWAN

      Komentar oleh YAYAT S JAYASANTIKA — 4 Juni 2010 @ 6:53 am |Balas

    11. ngiring nyedot kang……alhamdulilah geuning aya ceramah anu ngingetkeun sim kuring dimasa kecil,,,kapungkurmah ngadangukeunana teh di radio…nuhuuuun pisan kang mudah2an janten manfaat kasadayana…amiiiin

      Komentar oleh eka — 7 Juni 2010 @ 2:46 pm |Balas

    12. Hatur nuhun pisan kang, mugiya Alloh SWT maparin balesan tina kasaeannana.

      Komentar oleh Sachrial — 10 Juni 2010 @ 2:48 am |Balas

    13. Upami tiasa tambih deui nya kang ceramah Kh. A F ghazali na…
      Hatur nuhun pisan

      Komentar oleh Sachrial — 11 Juni 2010 @ 3:32 am |Balas

    14. haturnuhunkang sharena ceramah Kh.AF Ghazali… pamugi aya anu sanes anu tiasa di share deui.. haturnuhun…

      Komentar oleh sambas — 12 Juni 2010 @ 1:24 pm |Balas

    15. asssalm.kang upload deui ath da’wah ghazali nu sanesna..pami tiasa mah hoyong anu judulna “ngabageakeun muharam”
      hatur nuhun

      Komentar oleh madun — 20 Juni 2010 @ 3:25 pm |Balas

    16. alhamdulilah…

      Komentar oleh ali — 3 Juli 2010 @ 7:14 am |Balas

    17. ass. wrwb..
      aduh ieu mani resep pisan ieu ngadangukeun ceramah na Pak Ghazali, asa nyerep pisan kana ati sanubari.
      hatur nuhun abdi atos ngiring nga download, punten manawi aya anu judul na ” kalimah toyyibah 1 & 2 “.
      wassalam..
      A L L O H U A K B A R……A L L O H U A K B A R……
      A L L O H U A K B A R……

      Komentar oleh edi ahmadi — 8 Juli 2010 @ 2:23 pm |Balas

    18. jadi emut nj disepitan aya pangaosan pak ghozali anu ceramahna.. nuhun pisan kang,nambihan elmu agama sareng nyaangan hirup ngameh bunga didunya jg diakherat sanes kt saur anjena oge tah kang anu kalimah toyibah 1&2 sugan gaduh.

      Komentar oleh h.sambas — 9 Juli 2010 @ 1:11 pm |Balas

    19. asa emut nuju disepitan kang aya pangaosan pak ghazali anu ceramahna nuhun ah kang

      Komentar oleh h.sambas — 9 Juli 2010 @ 1:13 pm |Balas

    20. Assalamu’alaikum

      Hatur nuhun, katampi pisan linkna mudah2n sing mangfaat.lami pisan sim kuring milarian mp3 Bapa Ajengan AF.Gozhali.di kersakeun ayeuna mendakan.mudah2an ku syare’atna ieu mp3 sing nambih2 kana kaimanan sim kuring khususna, umumna kanggo kum sadayana. amin

      Komentar oleh Dede — 14 Juli 2010 @ 9:57 am |Balas

    21. Alhamdulillah, Hatur nuhun …. sangat bermanfaat sekali khususnya buat saya untuk menambah keimanan dan obat mujarab buat mengobati hati yang lalai.

      Komentar oleh abas lesmana — 15 Juli 2010 @ 11:02 am |Balas

    22. Alhamdulilah tos menang website anu sae tur mamfaat…hatur nuhun kang….website ngamumule Budaya Sunda sareng siar Islam

      Komentar oleh Cecep Herdy Gunawan — 21 Juli 2010 @ 2:48 am |Balas

    23. upami tiasa koleksina di tambih deui…
      nu judulna nilai ibadat sareung berkah Alloh.
      Hatur Nuhun Pisan.

      Komentar oleh Sachrial — 21 Juli 2010 @ 8:12 am |Balas

    24. hatur nuhun sateu acana, iyeu nu nuju di pilari teh,hatur nuhun

      Komentar oleh shobri — 26 Juli 2010 @ 4:40 pm |Balas

    25. hatur nuhun pisan.kang mifka mah cerdas tiasaan sareung emut ka kahoyong urang sunda

      Komentar oleh aan — 3 Agustus 2010 @ 4:55 pm |Balas

    26. Assalamu’alaikum wr wb.
      Mani asa mobok manggih gorowong,nu dipikahoyong tikapungkur… kawitnamah nyasab na..ari bray teh. bahkan langkung tinu diharepkeun. hatur nuhun kang ah,mudah-mudahan manfaat kumna ka sadaya muslimin.
      wassalamu’alaikum wr wb

      Komentar oleh awabmurod — 4 Agustus 2010 @ 1:05 am |Balas

    27. Assalamu’alaikum wr wb.
      Alhamdulillah gusti, mani bingah tiasa mendak ceramah jungjunan.
      hatur nuhun mugia urang sadayana tiasa nyandak hikmah sareng ngaaplikasikeun kana karupan sapopoe, amiin
      hatur nuhun kang, salam kasadayana khususna kaum muslimin dimana wae ayana.
      wassalamu’alaikum wr wb

      Komentar oleh Alghifari — 10 Agustus 2010 @ 10:52 pm |Balas

    28. kang punten aya keneh teu ceramah na kh-af-ghazali na, asa haus keneh, pami tiasa mah sing seur..hehe…hatur nuhun sateu acana

      Komentar oleh shobri — 26 Agustus 2010 @ 9:40 pm |Balas

    29. joint…ah..oke nuhun pisannnnn

      Komentar oleh Achut — 2 September 2010 @ 9:11 pm |Balas

    30. Almarhum teh ustadz/kyai idola sim kuring, sae pisan kang tos disharing,,,,

      Komentar oleh deri — 4 September 2010 @ 3:19 am |Balas

    31. haturnuhun kang

      Komentar oleh K. suhendra — 10 September 2010 @ 10:14 am |Balas

    32. Assalamu ‘alaikum Wr. Wb.kang tiasa nyuhunkeun E-book Khutbah Jumat versi sunda-na. margi abdi peryogi pisan. Haturnuhun………..

      Komentar oleh K. suhendra — 10 September 2010 @ 10:59 pm |Balas

    33. Ya Alloh ya Robbana…di teangan mang taun2…MP3 na…abdi kapungkur sok ngoleksi kasetna..mung sok seur nu nambutan teu aruwih deui kaset KH Ghazali teh…ayeuna reus..hate…mendakan MP3 na…ceurik abdi dina manah..sangking ku bungahna mendak MP3 na…sok nyeredettt kana hate mun ngadangukeun esi ceramahna..duh gusti..mugia dibales amal sholeh akang nu kersa nyayogikeun MP3 kanggo balarea…kanggo Alm. KH Ghazali..mudah2an ieu elmu manfaat kanggo urang nu hirup, di jantenkeun pahala kanggo Almarhum, nyaeta elmu nu manfaat tea… amien…

      Komentar oleh yogi — 27 September 2010 @ 11:59 am |Balas

    34. Alhamdulillah, hatur nuhun ka sadayana, abdi ngiring ngunduh file-na

      Komentar oleh Abdul Rohman — 19 Oktober 2010 @ 5:52 am |Balas

    35. pamugi jalmi jalmi sadar saparantosna nguping ceramahna alm KH Gojali Allohu Akbar

      Komentar oleh ujang s — 3 November 2010 @ 10:25 am |Balas

    36. kang upami aya hoyong anu judulna merangaan hawa nafsu dibulan puasa nuhun.

      Komentar oleh alit — 6 November 2010 @ 3:19 pm |Balas

    37. kang gaduh anu judulna gaib sub na teh syahadatein, saya mung gduh nu kahiji milari nu sanesna teu acan diparengkeun, pami gduh punten di informasikeun….
      mugia amal ibadah akang ditampi ku Allah,swt nu maha welas tur maha asih…

      Komentar oleh al ihsan — 9 November 2010 @ 12:34 pm |Balas

    38. I like it, saking teu aya kata-kata kanggo ngungkapkeun rasa bungah dina manah. Hatur nuhun kang, mugi-mugi media anu disayogikeun ku akang tiasa nyalametkeun di akherat, amin………..

      Komentar oleh Ramdhan — 18 November 2010 @ 7:26 pm |Balas

    39. hatur nuhun….ageung manpaatna kanggo simkuring…nuhun kang.

      Komentar oleh feri — 23 November 2010 @ 4:51 pm |Balas

    40. duh hoyong pisan ngunduhna, tapi te tiasa kunaonnya?

      Komentar oleh saep rahmat — 9 Desember 2010 @ 8:24 am |Balas

    41. Subhanallah…., kalaulah saya hidup dimasa beliau dan tau ada seperti beliau insyaallah saya akan berguru pada beliau….,

      Komentar oleh toni — 23 Desember 2010 @ 1:42 pm |Balas

    42. Hatur nuhun pisan donlodna, ceramah-ceramahnya luar biasa, kaya-kaya metafora, berbobot dan menyentuh. Kena untuk menyegarkan keimanan.

      Salam.

      Komentar oleh Moeflich Hasbullah — 24 Desember 2010 @ 12:47 pm |Balas

    43. kapungkur nuju alit nuju sakola SD, sering pisan ngadangu dina radio atanapi kaset ceramah-ceramah almarhum KH. AF Ghazali, sim kuring kangenn pisan hoyong ngupingkeun deui, alhamdulilah akang nyayogikeun, hatur nuuhun, mudah-mudahan cing jadi kasaean di dunya sareng akhirat

      Komentar oleh Ibn Yusuf — 28 Desember 2010 @ 7:13 am |Balas

    44. alhamdulillah …dengan izin allah swt,stelah bbrapa lama mncari rekaman ceramah Pangersa Mama Ghojali trnyata ada di sini terima kasih banyak pd saudara yg tlah brbuat baik ini semoga jd amal soleh amiin dan ma af pda kru radio DAhlia’Sy pernah janji mo datang ke studio tuk minta rekaman ceramah ini tpi ga jdi margi tos mndak ……

      Komentar oleh olih solihin — 5 Januari 2011 @ 8:31 am |Balas

    45. dan khusus buat kru radio dahlia ‘acara yg sangat ditunggu pemirsa yg ada dipelosok adalah ceramah KH AF GHOJALI…..

      Komentar oleh olih solihin — 5 Januari 2011 @ 8:46 am |Balas

    46. Hatur nuhun yi…. mudah2an ti Gusti Alloh we wawalesna mah nya.. amiin

      Komentar oleh Indra — 5 Januari 2011 @ 3:41 pm |Balas

    47. hatur nuhun.

      Komentar oleh asmar — 21 Januari 2011 @ 3:08 pm |Balas

    48. alhamdulillah kapendak oge koleksi ceramah bapak kh.ghojali nu tos lami ku simkuring di pilari…. mangrebu2 haturnuhun…

      Komentar oleh abina azka — 5 Maret 2011 @ 8:41 am |Balas

    49. hturnuhun, mugia janten kasaean

      Komentar oleh yeye anwar — 7 Maret 2011 @ 4:50 am |Balas


    RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

    Kirim komentar

    Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

    Logo WordPress.com

    You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

    Gambar Twitter

    You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

    Foto Facebook

    You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

    Foto Google+

    You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

    Connecting to %s

    Blog di WordPress.com.

    %d blogger menyukai ini: