mifka weblog

10 Maret 2009

Wirahma Aksara

Filed under: Ω Puisi Sunda — by Badru Tamam Mifka @ 3:06 am
Tags: ,

Wuwung langit nu kasawang jangkung
ngawurkeun langgam hujan, halimpu nyulam puhu kalbu
meulah pikir maksa mieling lumampah diri
Geuning duriat teh lir gundam maca kelir langit
geumpeur ku honcewang ngadegkeun kahayang
ngundeur hariwang di galengan harepan jeung kanyataan
palangsiang boa kabagjaan sajati teh ukur kalangkang sulaya
Langgam angin, hiliwirna melang mapay gigir manah
Kahayang ngan ukur karasa sengitna memeh leupas
lir hate nu wasa wakca ukur ku wirahma aksara
nyambat ngaran panutan, mieling raray jungjunan
Estuning hariring manjang mapay peuting
milang kalangkang nepi raat di tepas balebat
cipruk ku girimis tunggara, inggis di tengah sagara rasa

Nyaan, wuwung langit nu kasawang jangkung
Aya kukupu eunteup ngeukeupan bangbaluh
karasa raheutna, mung eleh ku leubeutna geugeut…

Majalaya-Ciromed, 2009

https://manuskripkesunyian.wordpress.com/category/puisi-sunda/

19 Komentar »

  1. assalamualaikum, kang hatur nuhun kana puisina, sae pisan. ie ti surabaya

    Komentar oleh ade farid muhsin — 30 April 2009 @ 2:31 pm |Balas

    • abi ti Ciamis Jabar.. heuheu..

      Komentar oleh 828282828282 — 6 April 2012 @ 8:57 am |Balas

  2. Ebel ey…meuni aduuuhhh pribados meuni bungah masih aya budak ngora anu sae bahasa sundana….anu kolot ge can tangtu tiasa….
    edun ..

    Komentar oleh Abev Rohimat — 13 Juli 2009 @ 4:29 pm |Balas

    • Edun nya? heu3

      Komentar oleh Emka — 6 April 2012 @ 8:57 am |Balas

  3. matak nyeletit hate macana…

    Komentar oleh srikandaris — 10 November 2009 @ 7:40 am |Balas

  4. sae pisan , , , c02k kanggo d lstarikan

    Komentar oleh mila nurfarida — 23 Desember 2009 @ 5:14 am |Balas

  5. sae pisan, resep ngaosna oge. hayu urg lestarikeun basa sunda, pami sanes ku urang ku saha deui

    Komentar oleh Ining — 19 Januari 2010 @ 1:42 am |Balas

  6. keuna kana hate…

    Komentar oleh mus mualim "Tasik" — 21 Maret 2010 @ 1:36 am |Balas

  7. edasssss pisan lurrr……meuni waas….

    Komentar oleh muneer — 1 April 2010 @ 4:54 am |Balas

  8. waah….puisi-puisi na matak ngagugah rasa nu kungsi manjing dina ati 24 tahun ka langkung…
    selamat! mantaph!

    Komentar oleh adink — 6 Mei 2010 @ 12:27 pm |Balas

  9. Maaf, sy orang jawa, tp pengen tau artinya puisi ini..boleh kah?

    Komentar oleh dwi — 23 Juni 2010 @ 9:50 pm |Balas

  10. hatur nuhun kang kana puisi na ..tiasa ngabantos kana tugas…1x dei nuhun pisan

    Komentar oleh wha — 20 November 2010 @ 7:51 am |Balas

  11. sae-sae, punten di upload ka group facebook ku sim abdi….

    Komentar oleh Kus Misterius — 7 September 2011 @ 1:54 pm |Balas

  12. . sampurasun
    . baraya ngiringan ahk…!!!
    . rampes..

    Komentar oleh ™yudi gustian™ — 24 Desember 2011 @ 6:13 am |Balas

  13. Pokona mh edun lah

    Komentar oleh Zalmi — 5 Januari 2012 @ 1:26 am |Balas

  14. nyungkeun copas na nya ^_^ :)

    Komentar oleh adri — 3 Juli 2012 @ 1:55 pm |Balas

  15. Very quickly this site will be famous among all blog visitors, due
    to it’s pleasant articles or reviews

    Komentar oleh Lenora — 19 Oktober 2012 @ 9:10 pm |Balas

  16. Aya ku sae puisi teh bade di bagikeun ku abdi, hatur nuhun

    Komentar oleh Yana Taryana — 12 Februari 2013 @ 1:14 pm |Balas


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Buat situs web atau blog gratis di WordPress.com.

%d blogger menyukai ini: