mifka weblog

Sekedar Catatan

  • Lazada Indonesia

  • Statistik Blog

    • 6,572,840 kunjungan
  • Lazada Indonesia

    belanja online aman

Contoh Teks Sawer Panganten (4)

Posted by Badru Tamam Mifka pada 21 Mei 2009


Kapara tamu sadayana
Warga wargi nu araya
Abah nyelang nyawer heula
Antosan da moal lila

Ujang nyai sami gandang
Sami calik dina ranjang
Ujang masih keneh bujang
Nikah kanu geulis lenjang

Ujang teh perlu bisa
Siga cara abah ka ema
Ayeunamah geus waktuna
Mindeng ge moal doraka

Lamun meneran parawan
Rada hese mamatahan
Ku Sabab can pangalaman
Ujang kudu lalaunan

Tapi mun ujang ka randa
Tangtu moal lila-lila
Molompong moal sulaya
Lantaran urut baheula

Bisi bojo udah-aduh
Mangkade ulah geruh
Hudang bae subuh-subuh
Da moal karasa tunduh

Mun si nyai geus ngalempreh
Ujang omat ulah leweh
Sanajan nepi kasoeh
Can aya nu tuluy paeh

Lamun bojo keur bungkiang
Omat ujang ulah hariwang
Keureuyeuh wae titukang
Dedetkeun wae sing tenang

Nyai teh kedah ngartikeun
Mun caroge geus hayangeun
Ku nyai geuwat berekeun
Bari rada diburukeun

Lamun nyai keur di gawe
Mangkade sing hade gawe
Itung-itung mayar gawe
Ngarah ngeunah kana hate

Mimiti mah rada nyeri
Nepi kana sirah nyai
Tapi mun enggeus sakali
Tangtu matak menta deui

Poman nyai ulah talangke
Kudu emut ka caroge
Kujalan masihan gawe
Najan caroge tas balik gawe

Sakitu bae ti abah
Mangkade ulah gareuwah
Tangetkeun ulah gagabah
Ngarah caroge teu seuhah

12 Tanggapan to “Contoh Teks Sawer Panganten (4)”

  1. […] Contoh Teks Sawer Panganten (4) […]

  2. tolong donk ramalin gw, alnya gw kagak ngerti bahasa tu

  3. oes'k said

    alah aya ku sae, pikaseurieun ieu mah. nuhun kang!

  4. budi rahadian said

    alah…… aya ku lucu geuning nyawer teh…… cing tiasa ka anggo ku tukang sawer ah

  5. nuroyan said

    sampurasun……….
    akang pami tiasa mah atuh conto sawer kagge panganten anu d sunatan
    hatur nuhun

  6. nuroyan said

    sampurasun………
    akang nyuhkeun conto teks sawer panganten sunat
    haturnuhun..
    d antos

  7. A ada ga kaya lambanglambang nya gitu , misalnya permen itu buat apa..??
    tolong donk ,,
    oh ya tentang asal muasal sawer sama sajarah sawer juga !!!

    buat tugas .
    terima kasih :)

  8. elizza said

    gimana carany ngubah puisi sawer jadi parafrase

  9. dhidew ollalaa sattusembilansattu said

    wakwakwak .
    aya nu kanggo nu di sunatan teu ?
    kanggo tugas da !!

  10. Unwanuss said

    ngiring ngopi dikapesbuken—–

  11. ari rukmana said

    Sae…sae kanggo ngemutan urang sunda utamina nu aya di lembur batur, nuhun

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
%d blogger menyukai ini: