Download Kecapi Suling “Pangauban” Arum Bandung (Instrumental)


Sepertinya, saya merasa perlu meng-upload apapun yang berhubungan dengan kebudayaan Indonesia, terutama seni musik. Kali ini saya mengupload Lagu Tradisional Indonesia dari daerah sunda, Kecapi Suling.  April 2009 yang lewat, saya pernah mengupload Kecapi Suling juga. Nah, kali ini keindahan instrumentalnya tak kalah indah. Ya, pertama kali saya dengar intrumental sunda Kecapi Suling Pangauban Arum Bandung ini, saya tiba-tiba merasa bangga jadi orang indonesia, jadi orang Sunda. Betapa tidak, kumpulan instrumental kecapi suling ini sangat indah. Hm, karya seni orang Indonesia memang sangat indah–barangkali itu yang membuat bangsa lain menyukai, bahkan iri dan mencurinya hihihi….

Download:

Arum_Bandung_-_01_-_Arum_Bandung.mp3

Arum_Bandung_-_02_-_Arang-Arang-Renggong_Gede.mp3

Arum_Bandung_-_03_-_Nimang-Kaleran.mp3

Arum_Bandung_-_04_-_Senggot-Tokecang-Tilam-Sono.mp3

Arum_Bandung_-_05_-_Gawil.mp3

Arum_Bandung_-_06_-_Karanginan.mp3

Arum_Bandung_-_07_-_Bungur.mp3

Arum_Bandung_-_08_-_Sinyur.mp3

Bonus:

Kreasi_Teruna_Sakti.mp3

Kreasi_Buda_Winangun.mp3

Kreasi_Sapta_Murti.mp3

Ket: Arum Bandung Pangauban

Burhan Sukarma, 1980. Dian Record

Kecapi Nana dan Rukruk.

Upload di ziddu.com, oleh Badru Tamam Mifka

About these ads

54 pemikiran pada “Download Kecapi Suling “Pangauban” Arum Bandung (Instrumental)

  1. hatur nuhun ayi. Instrumena sarae, komo abdi di nagara deungeun rasa sono ka lemah cai rada kaubaran ku mireng budaya sorangan. nuhuuuun pisan

  2. ngahaturkeun nuhun ka Cangehgar anu paratos nerbitkeun ieu rupi-rupi hiburan dina wanda Sunda. salajengna diantos kreasi-kreasi salajengna. Wass. Aep di Bogor.

  3. >>> “” hapunteun…para rerencangan sadayana..meun aya neu tiasa masihan abdi CD kacapian sareng suling na..mohon di wartosan kanu FB urang nya…kahateurken pisan ateuh…

  4. Haturnuhun kang Badru,
    abdi mah kataji pisan ka mifka blog ieu, anu parantos ngamumule kasenian tur budaya Sunda, mangga diteraskeun oge langkung dironjatkeun.
    haturnuhun.

    Dede Wiradinata
    ti Rancaekek, Bandung Timur.

  5. hatur nuhun akang teteh…..sim kuring parantos lami tara ngadangu lalantun musik nu sok matak nyeredet kana hate..iwal ti kacapi suling..sok inget keur jadi budak bahela….siip lah..permios

  6. Matur sembah nuwun, Kang BTM Kacapi Sulingipun sampun kulo unduh, bade kula mirangaken sinambi leyeh-leyeh…

  7. matur nuwun pak dhe kulo tiyang jowo, nanging kulo remen suling sunda, adem lan tentrem wonten ati
    ….nuwun

    1. yah salam kenal dari urang sunda..musik kecapi suling emang sangat cocok untuk relaksasi mengingat nadanya yang halus dan menenangkan…coba aja dengar dan pejamkan mata sambil membayangkan alam pegunungan mana saja yang pernah anda kunjungi…dijamin Tidurrrrr

  8. hatur nuhun kantos kenging donlot. pamugi naon anu diusahakeun pikeun ngaronjatkeun budaya bangsa urang, hususna budaya sunda kenging widi ti Gusti Alloh. Sangkan urang tiasa ngamumule budaya
    anu kantos janten ciri pribadi urang sunda anu luhung.

  9. hatur nuhun pisan akang parantos nyayogikeun kabudayaan Sunda !!! simkuring tiasa belajar deui kasenian sunda anu geus rada di tinggalkeun ku budak ngora mugi2 blog ieu sing tiasa ngamumule kabudayaan sunda…. amien

  10. hatur nuhun pisan sateuacanna kango pangauban arum bandung anu parantos nyayagikeun kareuseup nyaeta instrumen kacapi suling anu ku sim abdi diantos tikapungkur

  11. yeredet,,,,,,teu boga duit oge,,,,,,poho,,,,,ngadenge ieu,,,,,,,,,,,

    salam ti warga:Pangheotan desa ganjar sari-kec.cikalong wetan…

  12. hatur sembah kawilujeungan baraya saraya….
    waas kacida ngadangukeun instrumen kacapi suling anu tos pedar ku baraya. mangga urang mumule budaya sunda.

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s