mifka weblog

Sekedar Catatan

  • Lazada Indonesia

  • Statistik Blog

    • 6,566,469 kunjungan
  • Lazada Indonesia

    belanja online aman

Download Kecapi Suling “Pangauban” Arum Bandung (Instrumental)

Posted by Badru Tamam Mifka pada 31 Agustus 2009


Sepertinya, saya merasa perlu meng-upload apapun yang berhubungan dengan kebudayaan Indonesia, terutama seni musik. Kali ini saya mengupload Lagu Tradisional Indonesia dari daerah sunda, Kecapi Suling.  April 2009 yang lewat, saya pernah mengupload Kecapi Suling juga. Nah, kali ini keindahan instrumentalnya tak kalah indah. Ya, pertama kali saya dengar intrumental sunda Kecapi Suling Pangauban Arum Bandung ini, saya tiba-tiba merasa bangga jadi orang indonesia, jadi orang Sunda. Betapa tidak, kumpulan instrumental kecapi suling ini sangat indah. Hm, karya seni orang Indonesia memang sangat indah–barangkali itu yang membuat bangsa lain menyukai, bahkan iri dan mencurinya hihihi….

Download:

Arum_Bandung_-_01_-_Arum_Bandung.mp3

Arum_Bandung_-_02_-_Arang-Arang-Renggong_Gede.mp3

Arum_Bandung_-_03_-_Nimang-Kaleran.mp3

Arum_Bandung_-_04_-_Senggot-Tokecang-Tilam-Sono.mp3

Arum_Bandung_-_05_-_Gawil.mp3

Arum_Bandung_-_06_-_Karanginan.mp3

Arum_Bandung_-_07_-_Bungur.mp3

Arum_Bandung_-_08_-_Sinyur.mp3

Bonus:

Kreasi_Teruna_Sakti.mp3

Kreasi_Buda_Winangun.mp3

Kreasi_Sapta_Murti.mp3

Ket: Arum Bandung Pangauban

Burhan Sukarma, 1980. Dian Record

Kecapi Nana dan Rukruk.

Upload di ziddu.com, oleh Badru Tamam Mifka

54 Tanggapan to “Download Kecapi Suling “Pangauban” Arum Bandung (Instrumental)”

  1. […] Terakhir Download Musik MP3 … di Download Album MP3: Nancy… Download Kecapi Suli… di Download MP3: Kecapi Suli… Download Musik MP3 … di Download Lagu Wajib […]

  2. terimakasih u atas postingnya yang menarik…
    kenalkan saya Agus Suhanto

  3. oes'k said

    hatur nuhun ayi. Instrumena sarae, komo abdi di nagara deungeun rasa sono ka lemah cai rada kaubaran ku mireng budaya sorangan. nuhuuuun pisan

  4. Sutrisno Irwandi said

    Terima kasih kacapi sulingnya, rasa rindu kampung halamanku terobati sudah…

  5. reza said

    sebagian lagu @ terpotong ?
    :(

  6. yuda said

    lagu anu kapotong atos di lereskeun teu acan kang ?

  7. mizan said

    kalo bisa di upload selain ziddu …hesek pisan kang nuhun!

  8. AEP SYAEPUL ROHMAN said

    ngahaturkeun nuhun ka Cangehgar anu paratos nerbitkeun ieu rupi-rupi hiburan dina wanda Sunda. salajengna diantos kreasi-kreasi salajengna. Wass. Aep di Bogor.

  9. roel said

    >>> “” hapunteun…para rerencangan sadayana..meun aya neu tiasa masihan abdi CD kacapian sareng suling na..mohon di wartosan kanu FB urang nya…kahateurken pisan ateuh…

  10. Haturnuhun kang Badru,
    abdi mah kataji pisan ka mifka blog ieu, anu parantos ngamumule kasenian tur budaya Sunda, mangga diteraskeun oge langkung dironjatkeun.
    haturnuhun.

    Dede Wiradinata
    ti Rancaekek, Bandung Timur.

  11. agus said

    kang…aturnuhun pisan, atas lagu2nya..tob banget

  12. husna said

    hatur nuhun kang

  13. enak tenannnnn

  14. Yusman Syidam said

    tiis panon, herang ceuli ^^ sadaph….

  15. den iday said

    hatur nuhun akang teteh…..sim kuring parantos lami tara ngadangu lalantun musik nu sok matak nyeredet kana hate..iwal ti kacapi suling..sok inget keur jadi budak bahela….siip lah..permios

  16. aing said

    sae pisaan janten obat rindu abi nu nuju di luar negri

  17. Pembarep said

    Matur sembah nuwun, Kang BTM Kacapi Sulingipun sampun kulo unduh, bade kula mirangaken sinambi leyeh-leyeh…

  18. pak bolang said

    matur nuwun pak dhe kulo tiyang jowo, nanging kulo remen suling sunda, adem lan tentrem wonten ati
    ….nuwun

  19. […] Download Kecapi Suling “Pangauban” Arum Bandung (Instrumental) […]

  20. Pepe said

    nuhun tos ngiringan ngamumule seni sunda……
    teraskeun berkreasi……^_^

  21. dewo said

    bagus banget walau sya tak bgitu knal dengan budaya sunda, tapi sya suka

    • mang Kardi said

      yah salam kenal dari urang sunda..musik kecapi suling emang sangat cocok untuk relaksasi mengingat nadanya yang halus dan menenangkan…coba aja dengar dan pejamkan mata sambil membayangkan alam pegunungan mana saja yang pernah anda kunjungi…dijamin Tidurrrrr

  22. Dyon said

    matur sembah nuwon om….
    pokok’e sundo is the best lah…

  23. gilinding said

    kumaha kang cara ngadownloadna??? meni hararese kieu!!!!
    bejaannya carana!!!

  24. mang Kardi said

    hatur nuhun akang teteh…….file infonya sangat membantu saya menghilangkan stress di kantor

  25. al-bughury said

    hatur nuhun kantos kenging donlot. pamugi naon anu diusahakeun pikeun ngaronjatkeun budaya bangsa urang, hususna budaya sunda kenging widi ti Gusti Alloh. Sangkan urang tiasa ngamumule budaya
    anu kantos janten ciri pribadi urang sunda anu luhung.

  26. egha onyon said

    hatur nuhun pisan akang parantos nyayogikeun kabudayaan Sunda !!! simkuring tiasa belajar deui kasenian sunda anu geus rada di tinggalkeun ku budak ngora mugi2 blog ieu sing tiasa ngamumule kabudayaan sunda…. amien

  27. Isep Ridwan said

    hatur nuhun pisan sateuacanna kango pangauban arum bandung anu parantos nyayagikeun kareuseup nyaeta instrumen kacapi suling anu ku sim abdi diantos tikapungkur

  28. jogid said

    hatur nuhun kang.. teteeeh dengerin musik2 akang teteh damai pisan .apa lagi di perantauan….

  29. Ambu'na said

    Ngdangukeun kacapi suling,,,jadi laper inget parasmanan,,,heheh…
    Hatur nuhun ah Kang!!!

  30. jujun said

    hatur nuhun lagu kacapi na jadi inget ka situs subanglarang anu aya di lembur sorangan

  31. :P said

    :P

  32. waduh asa jadi waas..
    nyunkeun widi download kang..

  33. Adam said

    Waas….gusti…nyungkeun widi Kang bade didownload….

  34. rijal rouf said

    kulo wong jowo tapi resep pisan kana kawihna

  35. adox said

    tenang kieu ieu hate,,,,,,,,,,,,,

  36. adox said

    yeredet,,,,,,teu boga duit oge,,,,,,poho,,,,,ngadenge ieu,,,,,,,,,,,

    salam ti warga:Pangheotan desa ganjar sari-kec.cikalong wetan…

  37. Adit said

    Khang bde donload suling sunda na nya

  38. maulana said

    hatur nuhun kang…………….. katampi pisan dowldoadan nana……………….

  39. kang saya dari Medan sangat terkesan sekali dengan instrumen kacapi suling tapi saya cari di Medan gak ada yang jual MP3 nya
    kalau boleh tau dimana saya bisa beli nya.

  40. frew said

    wararaas,,nguping lagu ,,,,,,siiippp,,pisan uy,,

  41. deni said

    kang ngedowload’y jangan pake ziddu ath lami ngantosan nana,,

  42. alex said

    kang request lagu sunda taun 80-an upami aya….(Tati Saleh dll)…hatur nuhun

  43. hatur nuhun ah… hampir sadaya anu di peryogikeun aya.. namung upami tiasa mah wayang golek na di seueuran hatur nuhun

  44. juki said

    saya dari surabaya. terima kasih smoga bermanfaat

  45. A. sahdadio said

    hatur sembah kawilujeungan baraya saraya….
    waas kacida ngadangukeun instrumen kacapi suling anu tos pedar ku baraya. mangga urang mumule budaya sunda.

  46. yudha said

    matur nuwun…

  47. ade sujana said

    hatur nuhun sa teu acan na. ngiring ngadonlod ….

  48. Hosnan said

    merdu sekali…walaupun bukan dari sunda aku menyukai sekali kecapi suling ini …indah. terima kasih

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
%d blogger menyukai ini: