mifka weblog

13 Oktober 2009

Murang-Maring: Kumpulan Carita Pondok Godi Suwarna

Filed under: Ω Buku Sunda,Ω Kump. Carpon — by Badru Tamam Mifka @ 10:30 am
Tags: , , ,

Para panggung nagara marawa poster, démonstrasi, lantaran ngarasa diteungteuinganan ku rahayat. Pédah éta, rahayat ngahenang-hening, ngeunah nyandang ngeunah nyanding, ari para pamingpin awak begang pikir rungsing. Enya, di nagara nu sugih mukti mah, nu démonstrasi téh pamingpin ka rahayat, sakumaha anu kapanggih dina carpon “Murang-Maring”. Geus hamo bireuk, kumaha gaya Godi Suwarna dina ngarang Carpon. Boa baris dituding ngaruag pakem, ngajungkir-balikkeun logika. Teu kasengker ku alam katut kailaharan.

Pangarang ngeunah baé nepungkeun Oidipus jeung Sangkuriang, ngantep Kéan Santang jeung Lodaya terah Pajajaran sina tarung, atawa mapandékeun si Kabayan ka si Régang jalma kuru rengkung jangkung lir régang paragi moro langlayangan.

Dina Murang-Maring, kumpulan carita pondok, Godi Suwarna pohara tapisna ngulinkeun basa Sunda. Kecap-kecap téh bisa diperuhkeun, henteu ngandung harti sajalantrahna baé, tapi bisa ngandung kakuatan deuih.

Murang-Maring
Kumpulan Carita Pondok kénging Godi Suwarna
Wedalan PT Kiblat Buku Utama
Citakan 1, 1985
Citakan 2, 2004

13 Komentar

  1. bagus

    Komentar oleh llek — 28 Oktober 2009 @ 7:54 am

  2. lihat artikel-artikel dalam bahasa sunda nya dong, soalny banyak tugas anak SMP yang mau bikin lewat internet.

    Komentar oleh fianti — 2 November 2009 @ 3:31 am

    • maksadna artikel naon wae, teh? insya alloh, iraha-iraha ku sim abdi di pasang artikel-artikel sunda na.

      Komentar oleh Badru Tamam Mifka — 2 November 2009 @ 3:29 pm

  3. SERAT KALA MESAT

    Komentar oleh misgianto — 22 Desember 2009 @ 7:53 am

  4. bagus banget…..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Komentar oleh ferdy — 9 Maret 2010 @ 4:25 am

    • waduk lah

      Komentar oleh iqbal — 5 Mei 2010 @ 12:58 am

  5. sUnda iS tHe bEst…….

    Komentar oleh ades pratisi — 15 Maret 2010 @ 6:26 am


  6.        makasih infonyaa . :)

    Komentar oleh Diana Amelia — 18 Maret 2010 @ 9:11 am

  7. baguuuuuuusssssssssssssss

    Komentar oleh abang — 3 April 2010 @ 3:48 am

  8. wahhh…. carpon’y mna nich…..???

    Komentar oleh fitmel — 12 April 2010 @ 11:51 am

  9. tlong buatin carpon yang pendek / singkat

    Komentar oleh rzkinur — 16 April 2010 @ 12:42 pm

  10. ini teh bagus teuing!

    Komentar oleh ammar — 29 April 2010 @ 9:27 am

  11. tolong buatkeun carpon donk!!!
    aya pr yeuh!!!

    Komentar oleh Azri — 4 Mei 2010 @ 12:39 pm


RSS feed for comments on this post.

Tema Toni. Buat situs web atau blog gratis di WordPress.com.

%d blogger menyukai ini: