mifka weblog

[ Belajar dan Berbagi ]

Murang-Maring: Kumpulan Carita Pondok Godi Suwarna

Posted by Badru Tamam Mifka pada 13 Oktober 2009


Para panggung nagara marawa poster, démonstrasi, lantaran ngarasa diteungteuinganan ku rahayat. Pédah éta, rahayat ngahenang-hening, ngeunah nyandang ngeunah nyanding, ari para pamingpin awak begang pikir rungsing. Enya, di nagara nu sugih mukti mah, nu démonstrasi téh pamingpin ka rahayat, sakumaha anu kapanggih dina carpon “Murang-Maring”. Geus hamo bireuk, kumaha gaya Godi Suwarna dina ngarang Carpon. Boa baris dituding ngaruag pakem, ngajungkir-balikkeun logika. Teu kasengker ku alam katut kailaharan.

Pangarang ngeunah baé nepungkeun Oidipus jeung Sangkuriang, ngantep Kéan Santang jeung Lodaya terah Pajajaran sina tarung, atawa mapandékeun si Kabayan ka si Régang jalma kuru rengkung jangkung lir régang paragi moro langlayangan.

Dina Murang-Maring, kumpulan carita pondok, Godi Suwarna pohara tapisna ngulinkeun basa Sunda. Kecap-kecap téh bisa diperuhkeun, henteu ngandung harti sajalantrahna baé, tapi bisa ngandung kakuatan deuih.

Murang-Maring
Kumpulan Carita Pondok kénging Godi Suwarna
Wedalan PT Kiblat Buku Utama
Citakan 1, 1985
Citakan 2, 2004

About these ads

13 Tanggapan to “Murang-Maring: Kumpulan Carita Pondok Godi Suwarna”

  1. llek berkata

    bagus

  2. fianti berkata

    lihat artikel-artikel dalam bahasa sunda nya dong, soalny banyak tugas anak SMP yang mau bikin lewat internet.

  3. misgianto berkata

    SERAT KALA MESAT

  4. ferdy berkata

    bagus banget…..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. ades pratisi berkata

    sUnda iS tHe bEst…….

  6. Diana Amelia berkata


           makasih infonyaa . :)

  7. abang berkata

    baguuuuuuusssssssssssssss

  8. fitmel berkata

    wahhh…. carpon’y mna nich…..???

  9. rzkinur berkata

    tlong buatin carpon yang pendek / singkat

  10. ammar berkata

    ini teh bagus teuing!

  11. Azri berkata

    tolong buatkeun carpon donk!!!
    aya pr yeuh!!!

Maaf, form komentar ditutup saat ini.

 
Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 309 pengikut lainnya.

%d bloggers like this: