mifka weblog

25 Desember 2009

Download MP3: Koleksi Musik Jaipongan + Cicih Cangkurileung

Filed under: Zero — by Badru Tamam Mifka @ 3:06 pm

Saya mulai menyukai musik jaipong ketika beberapa tahun yang lalu di sebuah acara pernikahan, saya melihat penari jaipong menari sangat memesona mengikuti alunan musik dan lengkingan nyanyian sinden. Keselarasan pola gerak tari dan nada musik yang mengiringinya menjadikan musik jaipong bagaimanapun juga tak bisa lepas dari tari jaipongan, atau setidaknya dapat “merangsang” seseorang untuk menari. Jaipongan adalah sebuah genre seni tari yang lahir dari kreativitas seorang seniman asal Bandung, Gugum Gumbira. Perhatiannya pada kesenian rakyat yang salah satunya adalah Ketuk Tilu menjadikannya mengetahui dan mengenal betul perbendaharan pola-pola gerak tari tradisi yang ada pada Kliningan/Bajidoran atau Ketuk Tilu. Gerak-gerak bukaan, pencugan, nibakeun dan beberapa ragam gerak mincid dari beberapa kesenian di atas cukup memiliki inspirasi untuk mengembangkan tari atau kesenian yang kini dikenal dengan nama Jaipongan [wikipedia]. 

Daftar:

Aduh ManisBambung HideungBendrong KejawenDaun Pulus 14Eplok Cendol 3Gadis SubangIstri RaspatiKaca Piring 2Kembang Ros BodasMasket DuriatMasket HateNgembing AsihPapacanganPucuk CemaraRanda 3 xRemis JanariWaledan

 

Link Download:

http://www.4shared.com/mp3/6ANbOpxL/Aduh_Manis.html
http://www.4shared.com/mp3/F5R2VCe3/Bambung_Hideung.html
http://www.4shared.com/mp3/fS1smJBE/Bendrong_Kejawen.html
http://www.4shared.com/mp3/gt70v-Jq/Daun_Pulus_14.html
http://www.4shared.com/mp3/soZ81-Ly/Eplok_Cendol_3.html
http://www.4shared.com/mp3/-nBaMT2e/Gadis_Subang.html
http://www.4shared.com/mp3/N39fqgyp/Istri_Raspati.html
http://www.4shared.com/mp3/k_cP83qQ/Kaca_Piring_2.html
http://www.4shared.com/mp3/sbR589uk/Kembang_Ros_Bodas.html
http://www.4shared.com/mp3/Ia9f5-Nz/Masket_Duriat.html
http://www.4shared.com/mp3/gqriCMys/Masket_Hate.html
http://www.4shared.com/mp3/5UNO1KG4/Ngembing_Asih.html
http://www.4shared.com/mp3/KZRZ0vti/Papacangan.html
http://www.4shared.com/mp3/7TqWnEIo/Pucuk_Cemara.html
http://www.4shared.com/mp3/Zrx8OAvv/Randa_3x.html
http://www.4shared.com/mp3/GJA-f5L8/Remis_Janari.html
http://www.4shared.com/mp3/6emjYJ4N/Waledan.html

106 Komentar »

  1. lumayan lengkap lagu2nya, tp aku lg butuh mp3 nya jaipong mojang sari
    siapa aja yg punya tolong kirim k email : rizkachaerini@yahoo.co.id
    makasih :)

    Komentar oleh rizka — 10 Januari 2011 @ 11:14 pm |Balas

    • aya oge beger pa kokolot…….
      peryogi teu neng,,,,????????

      Komentar oleh ganjar — 25 Januari 2011 @ 5:29 pm |Balas

    • kumaha sich abdi teh mau bnget bljar jaipong mau gx ngjarin

      Komentar oleh windya — 16 April 2011 @ 2:24 am |Balas

      • belajar aja di sanggar gunita di jln cibiru, bandung…

        Komentar oleh intan apriyani — 1 Februari 2012 @ 6:27 am |Balas

  2. punten,dupi cara download Mp3 jaipongan cicih cangkurileng,meni sesah pisan….
    kmh cara dowload na.abdi bingung janten urang sunda hoyong gaduh musik kabudayaan sunda meni sesah……..

    Komentar oleh ganjar — 25 Januari 2011 @ 5:20 pm |Balas

    • Tinggal Serat Wae Judulna Ke Ku Abdi Dikintun.Kumaha?

      Komentar oleh DIEDIEZ BMX — 12 Juni 2011 @ 5:26 pm |Balas

      • KANG DIEDIEZ gaduh lagu Bisul benyeur teu? abdi peryogi pisan

        Komentar oleh anda juanda — 20 Februari 2012 @ 6:27 am |Balas

    • nya meni sesah pisan ieu teh

      Komentar oleh nenk'riendt — 3 Desember 2011 @ 9:34 am |Balas

  3. ka wargi2 urang sunda asli……
    abdi nyungken Mp3 album musik jaipongan komplit ti cicih cangkurileung,upami nu gaduh,kintun keun wae ka email pribados di…….. aghieg@yahoo.co.id
    di aantos pisanj,hatur nuhun………

    Komentar oleh ganjar — 25 Januari 2011 @ 5:26 pm |Balas

  4. siipp… blog na..
    upami nu gaduh instrumen kanggu upacara adat galura di antos pisan..
    sareng k nu gaduh blog ieu nuhun keun di link supados gampil

    Komentar oleh SDN SINDANGWASA — 29 Januari 2011 @ 8:28 am |Balas

  5. Punteun……….

    Saya merantau ke Medan – SUMUT dari tahun 2000 s/d skrg, sangat ingin mempunyai MP3 Jaipongan Dartam Grup atau Wawan Grup dari Subang, krn mengingatkan kampung halaman ibu saya di Pabuaran Subang. Dulu saya pernah lihat penampilan keduanya saat pesta pernikahan di kampung sendiri atau tetangga kampung.

    Dan sudah 11 tahun belum pernah pulang ke kampung halaman ibu, jika rasa kangen timbul saya biasanya dengarkan lagu2 sunda terutama jaipongan. Skrg Ibu dan Bapak sudah tiada hanya tinggal nenek yg masih ada di Subang kadang seringkali beliau menyuruh saya pulang mungkin kangen utk melihat cucunya di perantauan yg sampai saat ini belum pulang2.

    Maka oleh itu jika ada saudara salembur yg punya koleksi jaipongan dartam atau wawan atau jaipongan lainnya bisakah mengirimkan ke saya via email : zikoem_koem@yahoo.com atau kirim dlm bentuk CDnya ( MP3 atau VCD )nanti ongkos kirim nanti saya ganti.
    Ini no. HP saya 0811-8601736

    Horas,
    Mista ( koem-koem )
    Urang Sunda Ti Perantauan

    Komentar oleh koem-koem — 14 Maret 2011 @ 4:53 pm |Balas

  6. linknya mati semua enehh,…

    Komentar oleh fartbutton — 26 April 2011 @ 3:46 am |Balas

    • Gampil…..,Abdi Masih Seur Stockna.

      Komentar oleh DIEDIEZ BMX — 12 Juni 2011 @ 5:29 pm |Balas

      • kang. punten aya kacapi suling sinden cicih cangkurileung anu laguna aya bait Sifat 20 mun aya kirim link keur nyandak laguna, nya kang,,,

        Komentar oleh Maharudin — 10 Januari 2012 @ 6:24 pm |Balas

  7. salam pangwanoh… dupi gaduh jaipong nu judulna mojang sari teu? abdi tos kukurilingan kaitu kadieu teu menak ieuteh…

    Komentar oleh hendra thea — 10 Mei 2011 @ 12:38 pm |Balas

  8. askum,,,hayang ngadownload adumanis tapina teu bisa,,kmaha nyaa?

    Komentar oleh dede — 31 Mei 2011 @ 2:57 am |Balas

  9. link na teutiasa sadayana punten, kumaha atuh???? tiasa di kirim ka id abdi hatur nuhun sateuacana,,, gana_r@ymail.com

    Komentar oleh Riki Gana — 21 Juni 2011 @ 8:28 am |Balas

  10. ADUH PAMUNUT LAGU TUMBILA DI ADU BOKSEN PERSI JAIPONGAN
    SALAM KA SADAYA NA JAIPONGER

    Komentar oleh KUREN — 2 Juli 2011 @ 11:28 am |Balas

  11. DULUR,PUNTEN MANAWI AYA NU KAGUNGAN JAIPONGAN “JUGALA”, SIM KURING PERYOGI YEUH, DIMANA AYANA, NUHUN

    Komentar oleh KANG ATANG TI CILEGON — 10 Juli 2011 @ 2:08 pm |Balas

  12. kakak admin saya mnt lagu cicih cangkurileung yg judulna mojang sari..kl ga salah di album yg wanda kiwari apaaaa gt..tolong ya aku suka bngt lagu itu..tq

    Komentar oleh bonitha adellia — 26 Agustus 2011 @ 7:07 am |Balas

  13. jaipong…..lumayan banyak lagu2 nya.tpi yg blum ada jaipong “buah kawung versi pencak silat”(buah kawung tepak 3)d smua situs masih jrang d tmukan tuh…pling buah kawung gopar yg bnyak..aya minta lengkapi kleksi jaipong nya ………..thx

    Komentar oleh Ridho Cenk — 28 Agustus 2011 @ 6:32 am |Balas

  14. wordpress templates…

    Download MP3: Koleksi Musik Jaipongan + Cicih Cangkurileung « mifka weblog…

    Lacak balik oleh wordpress templates — 30 Agustus 2011 @ 4:11 am |Balas

  15. semua file yang ada bertuliskan —-> Link file yang Anda minta tidak berlaku.
    tolong link donlot yang baru please

    Komentar oleh auliyaikhsan — 5 Oktober 2011 @ 11:12 am |Balas

  16. kumaha sih taya nu tiasa didownload link laguna. upami teu aya eusian mah atuh ulah dipostingkeun.

    Komentar oleh Iman — 5 November 2011 @ 8:39 am |Balas

    • Leras pisan kang… komo abdi anu bodo tapi se’eur kahoyong nu akhirna ngahuleng..

      Komentar oleh dedi setiadi — 6 Desember 2011 @ 1:34 pm |Balas

  17. dimana saya harus mendownload lagu-lagu jaipong?

    Komentar oleh wawan — 11 November 2011 @ 12:19 pm |Balas

  18. abdi teu tiasa carana downlod kumaha iue

    Komentar oleh didi pataruman cianjur — 17 November 2011 @ 1:57 am |Balas

  19. Adduh sesah geningan ari anu bodo… hoyong ngadonload tembang jaipongan/kliningan ibu Cicih cangkurileung…

    Komentar oleh dedi setiadi — 6 Desember 2011 @ 1:26 pm |Balas

  20. mantap pisan ah hatur nuhun …ieu link na….

    Komentar oleh gobing — 23 Desember 2011 @ 8:25 am |Balas

  21. woy.. blog gila
    doanloadnya susah. ini cuma akal2an aja biar pada ngunjungi.. kampret loeh dasar blog gila.

    Komentar oleh rosdianti — 24 Desember 2011 @ 6:39 pm |Balas

  22. woy.. blog gila
    doanloadnya susah. ini cuma akal2an aja biar pada ngunjungi.. kampret loeh dasar blog gila.
    gila

    Komentar oleh rosdianti — 24 Desember 2011 @ 6:52 pm |Balas

  23. kang gening sesah bde undu jaipongan teh, kmh kang crana

    Komentar oleh suleimam — 14 Februari 2012 @ 11:07 am |Balas

  24. kang… link na geus expired

    Komentar oleh ikhwan — 18 Februari 2012 @ 2:59 pm |Balas

  25. Saya Indra dari Malang,
    Di Malang tidak ada sanggar tari Jaipong :( padahal saya ingin bisa menari jaipong. Apa teman-teman punya informasi tentang penjualan VCD/DVD latihan tari jaipong. Mohon informasinya kalau ada. Silahkan email informasinya di mataairbulan@yahoo.com

    Salam,
    Indra

    Komentar oleh Indra Rinaldi — 20 Februari 2012 @ 1:04 pm |Balas

  26. aya minta lagu leungiteun ada ga ea,,?

    Komentar oleh depi andriani — 23 Februari 2012 @ 1:40 pm |Balas

  27. assalamu’alaikum . .punten k para wargi anu gaduh lagu atanapi vidio mojang sari simkuring nyungken bantosan ngirim eta vidio atnapi lagu k ninisnurafifah@gmail.com diantos pisan, hatur nuhun satewuacana wsslm….

    Komentar oleh ninis — 7 Maret 2012 @ 11:35 am |Balas

  28. lengkap juga lagu jaipongnya

    Komentar oleh adot — 8 Maret 2012 @ 6:38 pm |Balas

  29. manawi gaduh lagu iring-iring daun puring..kintun wae k smpn5padalarang@gmail.com hatur nuhun

    Komentar oleh smpn5padalarang — 13 Maret 2012 @ 7:35 am |Balas

  30. asllmmlkm naha ning kang teu tiasa di download ku hp mh. Mun ngadamel supados tiasa d download mangkaning d bangko jambi mah seusah hoyong tembang jaipong th. Wasalam

    Komentar oleh ujang ukim — 15 Maret 2012 @ 9:16 pm |Balas

  31. assalamualaikum..
    kang sim kuring peryogi Polos Tomo sareng Sedih Prihatin (punten bilih lalepat nyerat judulna) sareng hiji deui adu manis 2..
    manawi aya nu kagungan,punten pami tiasa kirim k waris.a.gunawan@gmail.com

    hatur nuhun. :)

    Komentar oleh waris aditya gunawan — 18 Maret 2012 @ 4:05 pm |Balas

  32. abdi palay lagu cicih cangkurileng nu judulna samoja bodas

    Komentar oleh acep riswantoro — 20 Maret 2012 @ 4:01 am |Balas

  33. numpang lewat… saya dr jawa tp suka jaipong cuman sayang link broken om…..tolong dung diperbarui….

    Komentar oleh bima — 25 Maret 2012 @ 5:30 pm |Balas

  34. manawi gaduh lagu nu judulna kopeah buludru hideung . Kirim ka email akang ea.!

    Komentar oleh kang wahid — 30 Maret 2012 @ 9:28 am |Balas

  35. manawi gaduh lagu kawih kidung sifat 20 cicih cangkurileung.punten pang kirim k sdk-vazco@yahoo.com .

    hatur nuhun.

    Komentar oleh sdk vazco — 2 April 2012 @ 5:01 am |Balas

  36. Aya jaipongan botol kecap cicih cangkurileung henteu ? peryogi

    Komentar oleh Ujang Be'i — 28 Juni 2012 @ 6:00 am |Balas

  37. nyuhunkeun lagu jaipong anu cicih cangkurileung ..
    mangga di antos !!!

    Komentar oleh Rindie — 19 Juli 2012 @ 2:41 pm |Balas

  38. rie_bolang@yahoo.com

    mangga kantunan !!

    Komentar oleh Rindie — 19 Juli 2012 @ 2:43 pm |Balas

  39. butuh lagu iring iring daun puring !!

    Komentar oleh vinandya — 17 Agustus 2012 @ 6:39 am |Balas

  40. ada yang punya lagu tari topeng rehe gak?

    nyari susah banget.. infonya ya temen2..

    Komentar oleh zivana — 22 Agustus 2012 @ 4:30 am |Balas

  41. Hatur nuhun yi.. tos ngeresakeun ngamumule kesenian sunda, simkuring nyuruput 2 lagu.. nyaan asa nyorang katukang … hatur nuhun ahh…

    Komentar oleh orang sunda — 18 September 2012 @ 2:33 am |Balas

  42. hatur nuhun pisan……………………. bade ngageol heula ahhh.. hhehehee

    Komentar oleh oborooodagiri — 24 September 2012 @ 12:39 pm |Balas

  43. Muantap kang :D
    Hayu Sedot lahhhh….. :margreen:

    Komentar oleh Kamus Bahasa Sunda — 9 Mei 2014 @ 4:46 pm |Balas

  44. assallamuallaikum.wrb. kang gaduh mp3 jaipongan srikandi mustakaweni.. pami gaduh nyuhunkeun atuh kang.. pami aya mah sareung tari topeng priangan hehehe.. hatur nuhun sateuacana

    Komentar oleh sainan — 10 Januari 2016 @ 7:04 pm |Balas


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Tema Toni. Buat situs web atau blog gratis di WordPress.com.

%d blogger menyukai ini: