Download MP3: Kawih-Kawih Mang Koko [Seniman Sunda]


Mang Koko adalah seorang seniman Sunda. Beliau lahir di Indihiang, Tasikmalaya, 10 April 1917 dengan nama Koko Koswara. Ayahnya Ibrahim alias Sumarta, masih keturunan Sultan Banten (Sultan Hasanuddin). Beliau mengikuti pendidikan sejak HIS (1932), MULO Pasundan (1935). Bekerja sejak tahun 1937 berturut-turut di: Bale Pamulang Pasundan, Paguyuban Pasundan, De Javasche Bank; Surat Kabar Harian Cahaya, Harian Suara Merdeka, Jawatan Penerangan Provinsi Jawa Barat, guru yang kemudian menjadi Direktur Konservatori Karawitan Bandung (1961-1973); Dosen Luar Biasa di Akademi Seni Tari Indonesia (ASTI) Bandung (sekarang Sekolah Tinggi Seni Indonesia Bandung). Beliau wafat di Bandung, 4 Oktober 1985, pada umur 68 tahun). [lihat biografi selengkapnya dari sumber asli:  wikipedia] Bagi baraya penggemar kawih-kawih Mang Koko, saya share beberapa kawihnya, silakan download. Wilujeng peureum beunta… :) Hatur nuhun, Mang Koko.

Kawih-Kawih Mang Koko:

Mang Koko – Anggrek Japati
Mang Koko – Bulan Langlayangan Peuting
Mang Koko – Hamdan
Mang Koko – Hareupeun Kaca
Mang Koko – Hariring Nu Kungsi Nyanding
Mang Koko – Kembang Impian
Mang Koko – Kembang Tanjung Panineungan
Mang Koko – Melati di Gunung Guntur
Mang Koko – Ngalamun
Mang Koko – Peuting Panghareupan
Mang Koko – Reumis Beureum
Mang Koko – Sagagang Kembang Eros
Mang Koko – Salempai Sutra

Mang Koko – Wengi Enjing Tepang Deui

Lainnya (bonus) :

Demi Wanci
Asmarandana
Pajajaran Catrik

Nikmati Juga:

Kawih 1
Kawih 2
Kawih 3
Kawih 4
Kawih 5
Kawih 6
Kawih 7

About these ads

44 pemikiran pada “Download MP3: Kawih-Kawih Mang Koko [Seniman Sunda]

  1. Alhamdulillah kapendak oge kawih Mang Koko..
    cik ah ngiring ngadonlot… janten waas wanci kapengker jaman ngajentreng kacapi…

    haturnuhun

  2. wah…. file ipun migunani sanget, kagem repertoar kulo sak rencang. mbok menawi enten tjinta noesa, kulo nyuwun link-ipun. matur nuwun…. :)

  3. Assalamualaikum wr wb.
    manawi aya nu terang, upami lagu Indonesia nu syairna kieu :

    Indonesia gemah ripah loh jinawi
    Alam endah hejo ngemploh sugih mukti

    Subur tutuwuhan
    Beunghar pepelakan

    ………………. ?

    ………………. ?

    ………………. ?

    Piraku rek rela
    Puraku rek tega

    Alam nu hejo ngemploh
    Ngarangrangan teu kariksa

    eta teh karya Alm Mang Koko, sanes ?
    aya nu terang syair anu lengkep na ?( anu titik titik di luhur )

    punten abdi tulungan,

    Hatur nuhun pisan.

    Wassalam.

  4. Simkuring mung tiasa ngadua, mangduakeun Almarhum Mang Koko Koswara Mugia anjeunna dihapunten kalepatannana, ditampi iman sareng islamna, oge dipaparin kanikmatan dialam kuburna. Mugia Alloh Subhanahu Wataala ngabul sapamaksud ngaijabah sapaneda. Oge simkuring nyuhunkeun widi ngadownload karya-karya na anu di peryogikeun.

  5. ku ayeuna mah rada sesah pigentoseuna. mudah mudahan sadaya amal kasaeana janten kabagjaan di alam kalanggengan,oge di tempatkeun di tempat anu sae mungguh ALLOH,

  6. Parantos waktosna urang sadaya ngaguar seni nu sakieu hemanna, pamugi tong ngansaukur carita wae yen urang sunda gaduh kawih.
    Haturnuhun Juragan Hatur nuhun Mang Koko Pamugi kasaean Juragan sinareng emang di bales ku Mante -Na Amin . . .

  7. aduh gusti simkuring teh tos kamana-mana milari kawih karya mang koko,alhamdulillah kapendak oge geuning!bade langsung weh di donlod.hatur nuhun!

  8. as……….duh,…………….merenah pisan ngadangu kakawihan ti mangkoko teh sok wararas emut katukang tukang…………

  9. hariring ngadangu kakawihan ti mangkoko teh sok emut kana lemah cai,komo bari jeng di barengan ku tuang beuleum sampe sareng ngaleut kopi teras di barengan ku udud pahpir bari di harudung sarung….. aduh…… nyunda pisan etamah…….

  10. komo ngadangu kakawihan anu kembang pananjung tea asanateh meni nyelecep pisan kana hateteh asa tengtrem

  11. upami tiasa nyuhunkeun deui lagu mang koko diantawisna Girimis Kasorenakeun,imut Malati, Sumedang Kota Kamelang, Sekar manis,hatur nuhun salam baktos ti simkuring di Pontianak

  12. sim kuring mikadeudeuh pisan kana seni kawih teh,..hoyong ngiring ulubiung latihan dina wanda kawih atanapi mamaos cianjuran,..kedah ka palih mana ieu teh,.. ? nuhun sateuacana,.. haris julianto.

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s