mifka weblog

16 Oktober 2010

Download MP3: Kawih-Kawih Mang Koko [Seniman Sunda]

Filed under: Ω Musik MP3 — by Badru Tamam Mifka @ 2:48 am
Tags: , , , , , , , , ,

Mang Koko adalah seorang seniman Sunda. Beliau lahir di Indihiang, Tasikmalaya, 10 April 1917 dengan nama Koko Koswara. Ayahnya Ibrahim alias Sumarta, masih keturunan Sultan Banten (Sultan Hasanuddin). Beliau mengikuti pendidikan sejak HIS (1932), MULO Pasundan (1935). Bekerja sejak tahun 1937 berturut-turut di: Bale Pamulang Pasundan, Paguyuban Pasundan, De Javasche Bank; Surat Kabar Harian Cahaya, Harian Suara Merdeka, Jawatan Penerangan Provinsi Jawa Barat, guru yang kemudian menjadi Direktur Konservatori Karawitan Bandung (1961-1973); Dosen Luar Biasa di Akademi Seni Tari Indonesia (ASTI) Bandung (sekarang Sekolah Tinggi Seni Indonesia Bandung). Beliau wafat di Bandung, 4 Oktober 1985, pada umur 68 tahun). [lihat biografi selengkapnya dari sumber asli:  wikipedia] Bagi baraya penggemar kawih-kawih Mang Koko, saya share beberapa kawihnya, silakan download. Wilujeng peureum beunta… :) Hatur nuhun, Mang Koko.

Kawih-Kawih Mang Koko:

Mang Koko – Anggrek Japati
Mang Koko – Bulan Langlayangan Peuting
Mang Koko – Hamdan
Mang Koko – Hareupeun Kaca
Mang Koko – Hariring Nu Kungsi Nyanding
Mang Koko – Kembang Impian
Mang Koko – Kembang Tanjung Panineungan
Mang Koko – Melati di Gunung Guntur
Mang Koko – Ngalamun
Mang Koko – Peuting Panghareupan
Mang Koko – Reumis Beureum
Mang Koko – Sagagang Kembang Eros
Mang Koko – Salempai Sutra

Mang Koko – Wengi Enjing Tepang Deui

Lainnya (bonus) :

Demi Wanci
Asmarandana
Pajajaran Catrik

Nikmati Juga:

Kawih 1
Kawih 2
Kawih 3
Kawih 4
Kawih 5
Kawih 6
Kawih 7

44 Komentar »

  1. […] Download MP3: Kawih-Kawih Mang Koko [Seniman Sunda] […]

    Ping balik oleh Album Musik Sunda MP3 « mifka weblog — 16 Oktober 2010 @ 3:54 am |Balas

  2. Hatur nuhun, katampi pisan link-na, Kang!
    Cik ah urang dongdot, nya!

    Komentar oleh Mang Abuy — 16 Oktober 2010 @ 9:42 am |Balas

  3. Emmhhh … nyecep, tengtrem, tur matak waas. Hatur nuhun Kang! Kumaha “Taman Pamekar” teh? Tos kapendak?

    Komentar oleh Kalakay — 18 Oktober 2010 @ 12:12 am |Balas

  4. sampurasun… kang, nepangkeun… abdi ti karawang, katampi pisan share na…

    Komentar oleh Deni — 18 Oktober 2010 @ 12:16 pm |Balas

  5. ngadangu kawih-kawih mang koko, sok jadi emut ka leumbur,,

    Komentar oleh JAGO — 1 November 2010 @ 3:42 pm |Balas

  6. Alhamdulillah kapendak oge kawih Mang Koko..
    cik ah ngiring ngadonlot… janten waas wanci kapengker jaman ngajentreng kacapi…

    haturnuhun

    Komentar oleh dhani — 14 November 2010 @ 2:37 am |Balas

  7. katampi kalayan kabingahan kang………. kaleresan tos rada lami abdi milarian anggrek japati teh

    Komentar oleh badot79 — 23 Desember 2010 @ 4:23 am |Balas

  8. nepangkeun abdi ti bandung,ngiring ngarojong ahh

    Komentar oleh deni andriyanto — 8 Februari 2011 @ 11:33 am |Balas

  9. punten kang link bulan langlayangan peuting teu aya,masih link kanu lagu hamdan,upami tiasa dilereskeun deui

    Komentar oleh deni andriyanto — 8 Februari 2011 @ 1:12 pm |Balas

  10. hatur nuhun….

    Komentar oleh Appa' — 15 April 2011 @ 7:57 am |Balas

  11. kang, punten aya file Bubuka bincarung?

    Komentar oleh budi — 18 April 2011 @ 8:23 am |Balas

  12. wah…. file ipun migunani sanget, kagem repertoar kulo sak rencang. mbok menawi enten tjinta noesa, kulo nyuwun link-ipun. matur nuwun…. :)

    Komentar oleh TB adampanji — 9 Mei 2011 @ 4:33 pm |Balas

  13. katampi ku asta kalih

    Komentar oleh Edi Rahmatulloh — 11 Mei 2011 @ 4:43 am |Balas

  14. assalamualaikum, manawi aya nu kagungan kawih ‘bedug jeung layung’?

    Komentar oleh sangga wibawa — 15 Juli 2011 @ 1:09 pm |Balas

  15. Assalamualaikum wr wb.
    manawi aya nu terang, upami lagu Indonesia nu syairna kieu :

    Indonesia gemah ripah loh jinawi
    Alam endah hejo ngemploh sugih mukti

    Subur tutuwuhan
    Beunghar pepelakan

    ………………. ?

    ………………. ?

    ………………. ?

    Piraku rek rela
    Puraku rek tega

    Alam nu hejo ngemploh
    Ngarangrangan teu kariksa

    eta teh karya Alm Mang Koko, sanes ?
    aya nu terang syair anu lengkep na ?( anu titik titik di luhur )

    punten abdi tulungan,

    Hatur nuhun pisan.

    Wassalam.

    Komentar oleh Zia ul Haq — 11 Agustus 2011 @ 8:57 am |Balas

    • daun hejo ngemploh karaharjan lemah cai
      kakayon tumuwuh subur pajangkung-jangkung
      petetan ngawujud sirung pagulung-gulung

      Komentar oleh wahiduddin — 7 September 2012 @ 1:23 pm |Balas

    • eta lagu jejerna cinta nusa ,kaleresan simkuring gaduh keneh peperniana

      Komentar oleh agung — 2 Januari 2013 @ 12:56 am |Balas

  16. sampurasun ach, abdi neda ijin tarik kawihna, hatur nuhun

    Komentar oleh herman w — 1 Oktober 2011 @ 3:21 pm |Balas

  17. Allah hummagfirlahu warhamhu wa’afihi wafuanhu, amin!
    Mugi karya Inyana kalebet ilmu anu mangfaat tur amaliah sodakoh jariah, amin!

    Komentar oleh Bangbang Hermana — 14 November 2011 @ 5:08 am |Balas

  18. Simkuring mung tiasa ngadua, mangduakeun Almarhum Mang Koko Koswara Mugia anjeunna dihapunten kalepatannana, ditampi iman sareng islamna, oge dipaparin kanikmatan dialam kuburna. Mugia Alloh Subhanahu Wataala ngabul sapamaksud ngaijabah sapaneda. Oge simkuring nyuhunkeun widi ngadownload karya-karya na anu di peryogikeun.

    Komentar oleh kujang — 12 Desember 2011 @ 1:07 pm |Balas

  19. ku ayeuna mah rada sesah pigentoseuna. mudah mudahan sadaya amal kasaeana janten kabagjaan di alam kalanggengan,oge di tempatkeun di tempat anu sae mungguh ALLOH,

    Komentar oleh Ddudung kurnia — 18 Januari 2012 @ 3:37 am |Balas

  20. hatur nuhun ka allah swt n hatur nuhun kangge alm mang koko anu tos ngembangkeun seni” sunda dbumi pasundan iyeu.,

    Komentar oleh Argan — 24 Januari 2012 @ 4:59 pm |Balas

  21. Parantos waktosna urang sadaya ngaguar seni nu sakieu hemanna, pamugi tong ngansaukur carita wae yen urang sunda gaduh kawih.
    Haturnuhun Juragan Hatur nuhun Mang Koko Pamugi kasaean Juragan sinareng emang di bales ku Mante -Na Amin . . .

    Komentar oleh taufik — 30 Januari 2012 @ 5:46 pm |Balas

  22. abdi nyuheungkennya kang, abdi kangen kana kawih kawih sunda walau anak muda ulah mongpohoken kebudayaan sorangan nya kang

    Komentar oleh Wilye Sutiaone — 20 Februari 2012 @ 3:09 pm |Balas

  23. abdi ngiring ngadownload kang, hatur nuhun

    Komentar oleh hendra — 23 Februari 2012 @ 5:31 pm |Balas

  24. blog walking gan

    Komentar oleh jefri — 5 Maret 2012 @ 2:16 pm |Balas

  25. duh hatur nuhun pisan, lami sim kuring hoyong tembang sunda ayeuna kenging

    Komentar oleh cucu sukmana — 30 Maret 2012 @ 12:03 pm |Balas

  26. aduh gusti simkuring teh tos kamana-mana milari kawih karya mang koko,alhamdulillah kapendak oge geuning!bade langsung weh di donlod.hatur nuhun!

    Komentar oleh Rizal — 3 April 2012 @ 2:39 pm |Balas

  27. Hatur nuhun pisan Kang, Tembang katineung… raos dipidangu… katampi pisan kawih link na… Wassalam.

    Komentar oleh Ganjar Tohari — 29 April 2012 @ 7:44 am |Balas

  28. mantap…langsung dibungkus we ah…

    Komentar oleh Tamir Darmawan — 2 Mei 2012 @ 2:51 pm |Balas

  29. sugema…keun rek di cirian kaca na lah,ngarah teu kungsi kukurilingan deui.

    Komentar oleh abdul — 19 Juni 2012 @ 4:17 pm |Balas

  30. as……….duh,…………….merenah pisan ngadangu kakawihan ti mangkoko teh sok wararas emut katukang tukang…………

    Komentar oleh yogi sugilar jiwa praja — 27 Juni 2012 @ 9:25 am |Balas

  31. hariring ngadangu kakawihan ti mangkoko teh sok emut kana lemah cai,komo bari jeng di barengan ku tuang beuleum sampe sareng ngaleut kopi teras di barengan ku udud pahpir bari di harudung sarung….. aduh…… nyunda pisan etamah…….

    Komentar oleh yogi sugilar jiwa praja — 27 Juni 2012 @ 9:30 am |Balas

  32. komo ngadangu kakawihan anu kembang pananjung tea asanateh meni nyelecep pisan kana hateteh asa tengtrem

    Komentar oleh yogi sugilar jiwa praja — 27 Juni 2012 @ 9:33 am |Balas

  33. hatur nuhun, lagu mang koko sa ngat luar biasa lirikna ,emut ka lembur hoyong wangsul ah…..

    Komentar oleh yuyus r hafid — 19 Juli 2012 @ 2:31 am |Balas

  34. upami tiasa nyuhunkeun deui lagu mang koko diantawisna Girimis Kasorenakeun,imut Malati, Sumedang Kota Kamelang, Sekar manis,hatur nuhun salam baktos ti simkuring di Pontianak

    Komentar oleh yuyus r hafid — 19 Juli 2012 @ 2:36 am |Balas

  35. sim kuring mikadeudeuh pisan kana seni kawih teh,..hoyong ngiring ulubiung latihan dina wanda kawih atanapi mamaos cianjuran,..kedah ka palih mana ieu teh,.. ? nuhun sateuacana,.. haris julianto.

    Komentar oleh Ago Banjar — 10 Agustus 2012 @ 8:13 am |Balas

  36. punten kang geuning file na teu aya d 4shared

    Komentar oleh tatang — 17 Agustus 2012 @ 10:52 am |Balas

  37. kang link downloadna tos teu araktif, punten di reupload

    Komentar oleh kang ibing — 3 April 2013 @ 11:59 pm |Balas

  38. aihamdulilah ah ka anggo kawihna…..htr nuhun pisan!

    Komentar oleh wira ztanzah — 14 Juli 2013 @ 5:27 pm |Balas

  39. alhamdulilah ku tiasana ngadongdot kawih2 mang koko….sakedikna tiasa nabungahkeun sepuh2 abdi nu aya dirorompok!amin..

    Komentar oleh wiro ztanzah — 14 Juli 2013 @ 5:34 pm |Balas

  40. link download di 4shaared na invalid… :(

    hatur nuhun

    Komentar oleh iman — 16 Juli 2013 @ 12:53 am |Balas

  41. Assalamualaikum.
    Wilujeng shaum….,,,,,
    Kang,punten yeu tekh bd tumaros,na atos nte aktif link na.janten sesah ngadownload.Supados di update ue.Hatur nuhun.

    Komentar oleh Neni Ludini — 2 Agustus 2013 @ 4:26 am |Balas

  42. di mana milarian lagu Kasenian tina Ganda Mekar na Mang Koko?

    Komentar oleh ida farida artati — 25 Maret 2014 @ 11:59 pm |Balas


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Tema Toni. Buat situs web atau blog gratis di WordPress.com.

%d blogger menyukai ini: