mifka weblog

Sekedar Catatan

  • Lazada Indonesia

    belanja online aman

Download MP3: Kawih-Kawih Mang Koko [Seniman Sunda]

Posted by Badru Tamam Mifka pada 16 Oktober 2010


Mang Koko adalah seorang seniman Sunda. Beliau lahir di Indihiang, Tasikmalaya, 10 April 1917 dengan nama Koko Koswara. Ayahnya Ibrahim alias Sumarta, masih keturunan Sultan Banten (Sultan Hasanuddin). Beliau mengikuti pendidikan sejak HIS (1932), MULO Pasundan (1935). Bekerja sejak tahun 1937 berturut-turut di: Bale Pamulang Pasundan, Paguyuban Pasundan, De Javasche Bank; Surat Kabar Harian Cahaya, Harian Suara Merdeka, Jawatan Penerangan Provinsi Jawa Barat, guru yang kemudian menjadi Direktur Konservatori Karawitan Bandung (1961-1973); Dosen Luar Biasa di Akademi Seni Tari Indonesia (ASTI) Bandung (sekarang Sekolah Tinggi Seni Indonesia Bandung). Beliau wafat di Bandung, 4 Oktober 1985, pada umur 68 tahun). [lihat biografi selengkapnya dari sumber asli:  wikipedia] Bagi baraya penggemar kawih-kawih Mang Koko, saya share beberapa kawihnya, silakan download. Wilujeng peureum beunta… :) Hatur nuhun, Mang Koko.

Kawih-Kawih Mang Koko:

Mang Koko – Anggrek Japati
Mang Koko – Bulan Langlayangan Peuting
Mang Koko – Hamdan
Mang Koko – Hareupeun Kaca
Mang Koko – Hariring Nu Kungsi Nyanding
Mang Koko – Kembang Impian
Mang Koko – Kembang Tanjung Panineungan
Mang Koko – Melati di Gunung Guntur
Mang Koko – Ngalamun
Mang Koko – Peuting Panghareupan
Mang Koko – Reumis Beureum
Mang Koko – Sagagang Kembang Eros
Mang Koko – Salempai Sutra

Mang Koko – Wengi Enjing Tepang Deui

Lainnya (bonus) :

Demi Wanci
Asmarandana
Pajajaran Catrik

Nikmati Juga:

Kawih 1
Kawih 2
Kawih 3
Kawih 4
Kawih 5
Kawih 6
Kawih 7

44 Tanggapan to “Download MP3: Kawih-Kawih Mang Koko [Seniman Sunda]”

  1. […] Download MP3: Kawih-Kawih Mang Koko [Seniman Sunda] […]

  2. Mang Abuy said

    Hatur nuhun, katampi pisan link-na, Kang!
    Cik ah urang dongdot, nya!

  3. Kalakay said

    Emmhhh … nyecep, tengtrem, tur matak waas. Hatur nuhun Kang! Kumaha “Taman Pamekar” teh? Tos kapendak?

  4. Deni said

    sampurasun… kang, nepangkeun… abdi ti karawang, katampi pisan share na…

  5. JAGO said

    ngadangu kawih-kawih mang koko, sok jadi emut ka leumbur,,

  6. dhani said

    Alhamdulillah kapendak oge kawih Mang Koko..
    cik ah ngiring ngadonlot… janten waas wanci kapengker jaman ngajentreng kacapi…

    haturnuhun

  7. badot79 said

    katampi kalayan kabingahan kang………. kaleresan tos rada lami abdi milarian anggrek japati teh

  8. deni andriyanto said

    nepangkeun abdi ti bandung,ngiring ngarojong ahh

  9. deni andriyanto said

    punten kang link bulan langlayangan peuting teu aya,masih link kanu lagu hamdan,upami tiasa dilereskeun deui

  10. Appa' said

    hatur nuhun….

  11. budi said

    kang, punten aya file Bubuka bincarung?

  12. TB adampanji said

    wah…. file ipun migunani sanget, kagem repertoar kulo sak rencang. mbok menawi enten tjinta noesa, kulo nyuwun link-ipun. matur nuwun…. :)

  13. Edi Rahmatulloh said

    katampi ku asta kalih

  14. sangga wibawa said

    assalamualaikum, manawi aya nu kagungan kawih ‘bedug jeung layung’?

  15. Zia ul Haq said

    Assalamualaikum wr wb.
    manawi aya nu terang, upami lagu Indonesia nu syairna kieu :

    Indonesia gemah ripah loh jinawi
    Alam endah hejo ngemploh sugih mukti

    Subur tutuwuhan
    Beunghar pepelakan

    ………………. ?

    ………………. ?

    ………………. ?

    Piraku rek rela
    Puraku rek tega

    Alam nu hejo ngemploh
    Ngarangrangan teu kariksa

    eta teh karya Alm Mang Koko, sanes ?
    aya nu terang syair anu lengkep na ?( anu titik titik di luhur )

    punten abdi tulungan,

    Hatur nuhun pisan.

    Wassalam.

  16. herman w said

    sampurasun ach, abdi neda ijin tarik kawihna, hatur nuhun

  17. Allah hummagfirlahu warhamhu wa’afihi wafuanhu, amin!
    Mugi karya Inyana kalebet ilmu anu mangfaat tur amaliah sodakoh jariah, amin!

  18. kujang said

    Simkuring mung tiasa ngadua, mangduakeun Almarhum Mang Koko Koswara Mugia anjeunna dihapunten kalepatannana, ditampi iman sareng islamna, oge dipaparin kanikmatan dialam kuburna. Mugia Alloh Subhanahu Wataala ngabul sapamaksud ngaijabah sapaneda. Oge simkuring nyuhunkeun widi ngadownload karya-karya na anu di peryogikeun.

  19. Ddudung kurnia said

    ku ayeuna mah rada sesah pigentoseuna. mudah mudahan sadaya amal kasaeana janten kabagjaan di alam kalanggengan,oge di tempatkeun di tempat anu sae mungguh ALLOH,

  20. Argan said

    hatur nuhun ka allah swt n hatur nuhun kangge alm mang koko anu tos ngembangkeun seni” sunda dbumi pasundan iyeu.,

  21. taufik said

    Parantos waktosna urang sadaya ngaguar seni nu sakieu hemanna, pamugi tong ngansaukur carita wae yen urang sunda gaduh kawih.
    Haturnuhun Juragan Hatur nuhun Mang Koko Pamugi kasaean Juragan sinareng emang di bales ku Mante -Na Amin . . .

  22. abdi nyuheungkennya kang, abdi kangen kana kawih kawih sunda walau anak muda ulah mongpohoken kebudayaan sorangan nya kang

  23. hendra said

    abdi ngiring ngadownload kang, hatur nuhun

  24. jefri said

    blog walking gan

  25. cucu sukmana said

    duh hatur nuhun pisan, lami sim kuring hoyong tembang sunda ayeuna kenging

  26. Rizal said

    aduh gusti simkuring teh tos kamana-mana milari kawih karya mang koko,alhamdulillah kapendak oge geuning!bade langsung weh di donlod.hatur nuhun!

  27. Hatur nuhun pisan Kang, Tembang katineung… raos dipidangu… katampi pisan kawih link na… Wassalam.

  28. Tamir Darmawan said

    mantap…langsung dibungkus we ah…

  29. abdul said

    sugema…keun rek di cirian kaca na lah,ngarah teu kungsi kukurilingan deui.

  30. yogi sugilar jiwa praja said

    as……….duh,…………….merenah pisan ngadangu kakawihan ti mangkoko teh sok wararas emut katukang tukang…………

  31. yogi sugilar jiwa praja said

    hariring ngadangu kakawihan ti mangkoko teh sok emut kana lemah cai,komo bari jeng di barengan ku tuang beuleum sampe sareng ngaleut kopi teras di barengan ku udud pahpir bari di harudung sarung….. aduh…… nyunda pisan etamah…….

  32. yogi sugilar jiwa praja said

    komo ngadangu kakawihan anu kembang pananjung tea asanateh meni nyelecep pisan kana hateteh asa tengtrem

  33. yuyus r hafid said

    hatur nuhun, lagu mang koko sa ngat luar biasa lirikna ,emut ka lembur hoyong wangsul ah…..

  34. yuyus r hafid said

    upami tiasa nyuhunkeun deui lagu mang koko diantawisna Girimis Kasorenakeun,imut Malati, Sumedang Kota Kamelang, Sekar manis,hatur nuhun salam baktos ti simkuring di Pontianak

  35. Ago Banjar said

    sim kuring mikadeudeuh pisan kana seni kawih teh,..hoyong ngiring ulubiung latihan dina wanda kawih atanapi mamaos cianjuran,..kedah ka palih mana ieu teh,.. ? nuhun sateuacana,.. haris julianto.

  36. tatang said

    punten kang geuning file na teu aya d 4shared

  37. kang ibing said

    kang link downloadna tos teu araktif, punten di reupload

  38. wira ztanzah said

    aihamdulilah ah ka anggo kawihna…..htr nuhun pisan!

  39. alhamdulilah ku tiasana ngadongdot kawih2 mang koko….sakedikna tiasa nabungahkeun sepuh2 abdi nu aya dirorompok!amin..

  40. iman said

    link download di 4shaared na invalid… :(

    hatur nuhun

  41. Assalamualaikum.
    Wilujeng shaum….,,,,,
    Kang,punten yeu tekh bd tumaros,na atos nte aktif link na.janten sesah ngadownload.Supados di update ue.Hatur nuhun.

  42. ida farida artati said

    di mana milarian lagu Kasenian tina Ganda Mekar na Mang Koko?

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
%d blogger menyukai ini: