mifka weblog

[ Belajar dan Berbagi ]

Download MP3: Kawih-Kawih Mang Koko [Seniman Sunda]

Posted by Badru Tamam Mifka pada 16 Oktober 2010


Mang Koko adalah seorang seniman Sunda. Beliau lahir di Indihiang, Tasikmalaya, 10 April 1917 dengan nama Koko Koswara. Ayahnya Ibrahim alias Sumarta, masih keturunan Sultan Banten (Sultan Hasanuddin). Beliau mengikuti pendidikan sejak HIS (1932), MULO Pasundan (1935). Bekerja sejak tahun 1937 berturut-turut di: Bale Pamulang Pasundan, Paguyuban Pasundan, De Javasche Bank; Surat Kabar Harian Cahaya, Harian Suara Merdeka, Jawatan Penerangan Provinsi Jawa Barat, guru yang kemudian menjadi Direktur Konservatori Karawitan Bandung (1961-1973); Dosen Luar Biasa di Akademi Seni Tari Indonesia (ASTI) Bandung (sekarang Sekolah Tinggi Seni Indonesia Bandung). Beliau wafat di Bandung, 4 Oktober 1985, pada umur 68 tahun). [lihat biografi selengkapnya dari sumber asli:  wikipedia] Bagi baraya penggemar kawih-kawih Mang Koko, saya share beberapa kawihnya, silakan download. Wilujeng peureum beunta… :) Hatur nuhun, Mang Koko.

Kawih-Kawih Mang Koko:

Mang Koko – Anggrek Japati
Mang Koko – Bulan Langlayangan Peuting
Mang Koko – Hamdan
Mang Koko – Hareupeun Kaca
Mang Koko – Hariring Nu Kungsi Nyanding
Mang Koko – Kembang Impian
Mang Koko – Kembang Tanjung Panineungan
Mang Koko – Melati di Gunung Guntur
Mang Koko – Ngalamun
Mang Koko – Peuting Panghareupan
Mang Koko – Reumis Beureum
Mang Koko – Sagagang Kembang Eros
Mang Koko – Salempai Sutra

Mang Koko – Wengi Enjing Tepang Deui

Lainnya (bonus) :

Demi Wanci
Asmarandana
Pajajaran Catrik

Nikmati Juga:

Kawih 1
Kawih 2
Kawih 3
Kawih 4
Kawih 5
Kawih 6
Kawih 7

About these ads

44 Tanggapan to “Download MP3: Kawih-Kawih Mang Koko [Seniman Sunda]”

  1. [...] Download MP3: Kawih-Kawih Mang Koko [Seniman Sunda] [...]

  2. Mang Abuy berkata

    Hatur nuhun, katampi pisan link-na, Kang!
    Cik ah urang dongdot, nya!

  3. Kalakay berkata

    Emmhhh … nyecep, tengtrem, tur matak waas. Hatur nuhun Kang! Kumaha “Taman Pamekar” teh? Tos kapendak?

  4. Deni berkata

    sampurasun… kang, nepangkeun… abdi ti karawang, katampi pisan share na…

  5. JAGO berkata

    ngadangu kawih-kawih mang koko, sok jadi emut ka leumbur,,

  6. dhani berkata

    Alhamdulillah kapendak oge kawih Mang Koko..
    cik ah ngiring ngadonlot… janten waas wanci kapengker jaman ngajentreng kacapi…

    haturnuhun

  7. badot79 berkata

    katampi kalayan kabingahan kang………. kaleresan tos rada lami abdi milarian anggrek japati teh

  8. deni andriyanto berkata

    nepangkeun abdi ti bandung,ngiring ngarojong ahh

  9. deni andriyanto berkata

    punten kang link bulan langlayangan peuting teu aya,masih link kanu lagu hamdan,upami tiasa dilereskeun deui

  10. Appa' berkata

    hatur nuhun….

  11. budi berkata

    kang, punten aya file Bubuka bincarung?

  12. TB adampanji berkata

    wah…. file ipun migunani sanget, kagem repertoar kulo sak rencang. mbok menawi enten tjinta noesa, kulo nyuwun link-ipun. matur nuwun…. :)

  13. Edi Rahmatulloh berkata

    katampi ku asta kalih

  14. sangga wibawa berkata

    assalamualaikum, manawi aya nu kagungan kawih ‘bedug jeung layung’?

  15. Zia ul Haq berkata

    Assalamualaikum wr wb.
    manawi aya nu terang, upami lagu Indonesia nu syairna kieu :

    Indonesia gemah ripah loh jinawi
    Alam endah hejo ngemploh sugih mukti

    Subur tutuwuhan
    Beunghar pepelakan

    ………………. ?

    ………………. ?

    ………………. ?

    Piraku rek rela
    Puraku rek tega

    Alam nu hejo ngemploh
    Ngarangrangan teu kariksa

    eta teh karya Alm Mang Koko, sanes ?
    aya nu terang syair anu lengkep na ?( anu titik titik di luhur )

    punten abdi tulungan,

    Hatur nuhun pisan.

    Wassalam.

  16. herman w berkata

    sampurasun ach, abdi neda ijin tarik kawihna, hatur nuhun

  17. Allah hummagfirlahu warhamhu wa’afihi wafuanhu, amin!
    Mugi karya Inyana kalebet ilmu anu mangfaat tur amaliah sodakoh jariah, amin!

  18. kujang berkata

    Simkuring mung tiasa ngadua, mangduakeun Almarhum Mang Koko Koswara Mugia anjeunna dihapunten kalepatannana, ditampi iman sareng islamna, oge dipaparin kanikmatan dialam kuburna. Mugia Alloh Subhanahu Wataala ngabul sapamaksud ngaijabah sapaneda. Oge simkuring nyuhunkeun widi ngadownload karya-karya na anu di peryogikeun.

  19. Ddudung kurnia berkata

    ku ayeuna mah rada sesah pigentoseuna. mudah mudahan sadaya amal kasaeana janten kabagjaan di alam kalanggengan,oge di tempatkeun di tempat anu sae mungguh ALLOH,

  20. Argan berkata

    hatur nuhun ka allah swt n hatur nuhun kangge alm mang koko anu tos ngembangkeun seni” sunda dbumi pasundan iyeu.,

  21. taufik berkata

    Parantos waktosna urang sadaya ngaguar seni nu sakieu hemanna, pamugi tong ngansaukur carita wae yen urang sunda gaduh kawih.
    Haturnuhun Juragan Hatur nuhun Mang Koko Pamugi kasaean Juragan sinareng emang di bales ku Mante -Na Amin . . .

  22. Wilye Sutiaone berkata

    abdi nyuheungkennya kang, abdi kangen kana kawih kawih sunda walau anak muda ulah mongpohoken kebudayaan sorangan nya kang

  23. hendra berkata

    abdi ngiring ngadownload kang, hatur nuhun

  24. jefri berkata

    blog walking gan

  25. cucu sukmana berkata

    duh hatur nuhun pisan, lami sim kuring hoyong tembang sunda ayeuna kenging

  26. Rizal berkata

    aduh gusti simkuring teh tos kamana-mana milari kawih karya mang koko,alhamdulillah kapendak oge geuning!bade langsung weh di donlod.hatur nuhun!

  27. Ganjar Tohari berkata

    Hatur nuhun pisan Kang, Tembang katineung… raos dipidangu… katampi pisan kawih link na… Wassalam.

  28. Tamir Darmawan berkata

    mantap…langsung dibungkus we ah…

  29. abdul berkata

    sugema…keun rek di cirian kaca na lah,ngarah teu kungsi kukurilingan deui.

  30. yogi sugilar jiwa praja berkata

    as……….duh,…………….merenah pisan ngadangu kakawihan ti mangkoko teh sok wararas emut katukang tukang…………

  31. yogi sugilar jiwa praja berkata

    hariring ngadangu kakawihan ti mangkoko teh sok emut kana lemah cai,komo bari jeng di barengan ku tuang beuleum sampe sareng ngaleut kopi teras di barengan ku udud pahpir bari di harudung sarung….. aduh…… nyunda pisan etamah…….

  32. yogi sugilar jiwa praja berkata

    komo ngadangu kakawihan anu kembang pananjung tea asanateh meni nyelecep pisan kana hateteh asa tengtrem

  33. yuyus r hafid berkata

    hatur nuhun, lagu mang koko sa ngat luar biasa lirikna ,emut ka lembur hoyong wangsul ah…..

  34. yuyus r hafid berkata

    upami tiasa nyuhunkeun deui lagu mang koko diantawisna Girimis Kasorenakeun,imut Malati, Sumedang Kota Kamelang, Sekar manis,hatur nuhun salam baktos ti simkuring di Pontianak

  35. Ago Banjar berkata

    sim kuring mikadeudeuh pisan kana seni kawih teh,..hoyong ngiring ulubiung latihan dina wanda kawih atanapi mamaos cianjuran,..kedah ka palih mana ieu teh,.. ? nuhun sateuacana,.. haris julianto.

  36. tatang berkata

    punten kang geuning file na teu aya d 4shared

  37. kang ibing berkata

    kang link downloadna tos teu araktif, punten di reupload

  38. wira ztanzah berkata

    aihamdulilah ah ka anggo kawihna…..htr nuhun pisan!

  39. wiro ztanzah berkata

    alhamdulilah ku tiasana ngadongdot kawih2 mang koko….sakedikna tiasa nabungahkeun sepuh2 abdi nu aya dirorompok!amin..

  40. iman berkata

    link download di 4shaared na invalid… :(

    hatur nuhun

  41. Neni Ludini berkata

    Assalamualaikum.
    Wilujeng shaum….,,,,,
    Kang,punten yeu tekh bd tumaros,na atos nte aktif link na.janten sesah ngadownload.Supados di update ue.Hatur nuhun.

  42. ida farida artati berkata

    di mana milarian lagu Kasenian tina Ganda Mekar na Mang Koko?

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 309 pengikut lainnya.

%d bloggers like this: