||
you're reading...
Ω Musik MP3

Download MP3: Kawih-Kawih Mang Koko [Seniman Sunda]


Mang Koko adalah seorang seniman Sunda. Beliau lahir di Indihiang, Tasikmalaya, 10 April 1917 dengan nama Koko Koswara. Ayahnya Ibrahim alias Sumarta, masih keturunan Sultan Banten (Sultan Hasanuddin). Beliau mengikuti pendidikan sejak HIS (1932), MULO Pasundan (1935). Bekerja sejak tahun 1937 berturut-turut di: Bale Pamulang Pasundan, Paguyuban Pasundan, De Javasche Bank; Surat Kabar Harian Cahaya, Harian Suara Merdeka, Jawatan Penerangan Provinsi Jawa Barat, guru yang kemudian menjadi Direktur Konservatori Karawitan Bandung (1961-1973); Dosen Luar Biasa di Akademi Seni Tari Indonesia (ASTI) Bandung (sekarang Sekolah Tinggi Seni Indonesia Bandung). Beliau wafat di Bandung, 4 Oktober 1985, pada umur 68 tahun). [lihat biografi selengkapnya dari sumber asli:  wikipedia] Bagi baraya penggemar kawih-kawih Mang Koko, saya share beberapa kawihnya, silakan download. Wilujeng peureum beunta… :) Hatur nuhun, Mang Koko.

Kawih-Kawih Mang Koko:

Mang Koko – Anggrek Japati
Mang Koko – Bulan Langlayangan Peuting
Mang Koko – Hamdan
Mang Koko – Hareupeun Kaca
Mang Koko – Hariring Nu Kungsi Nyanding
Mang Koko – Kembang Impian
Mang Koko – Kembang Tanjung Panineungan
Mang Koko – Melati di Gunung Guntur
Mang Koko – Ngalamun
Mang Koko – Peuting Panghareupan
Mang Koko – Reumis Beureum
Mang Koko – Sagagang Kembang Eros
Mang Koko – Salempai Sutra

Mang Koko – Wengi Enjing Tepang Deui

Lainnya (bonus) :

Demi Wanci
Asmarandana
Pajajaran Catrik

Nikmati Juga:

Kawih 1
Kawih 2
Kawih 3
Kawih 4
Kawih 5
Kawih 6
Kawih 7

About these ads

About Badru Tamam Mifka

Badru Tamam Mifka. Lahir di Tasikmalaya, 15 April 1983. Kini tinggal di Bandung.

Diskusi

44 thoughts on “Download MP3: Kawih-Kawih Mang Koko [Seniman Sunda]

  1. Hatur nuhun, katampi pisan link-na, Kang!
    Cik ah urang dongdot, nya!

    Posted by Mang Abuy | 16 Oktober 2010, 9:42 am
  2. Emmhhh … nyecep, tengtrem, tur matak waas. Hatur nuhun Kang! Kumaha “Taman Pamekar” teh? Tos kapendak?

    Posted by Kalakay | 18 Oktober 2010, 12:12 am
  3. sampurasun… kang, nepangkeun… abdi ti karawang, katampi pisan share na…

    Posted by Deni | 18 Oktober 2010, 12:16 pm
  4. ngadangu kawih-kawih mang koko, sok jadi emut ka leumbur,,

    Posted by JAGO | 1 November 2010, 3:42 pm
  5. Alhamdulillah kapendak oge kawih Mang Koko..
    cik ah ngiring ngadonlot… janten waas wanci kapengker jaman ngajentreng kacapi…

    haturnuhun

    Posted by dhani | 14 November 2010, 2:37 am
  6. katampi kalayan kabingahan kang………. kaleresan tos rada lami abdi milarian anggrek japati teh

    Posted by badot79 | 23 Desember 2010, 4:23 am
  7. nepangkeun abdi ti bandung,ngiring ngarojong ahh

    Posted by deni andriyanto | 8 Februari 2011, 11:33 am
  8. punten kang link bulan langlayangan peuting teu aya,masih link kanu lagu hamdan,upami tiasa dilereskeun deui

    Posted by deni andriyanto | 8 Februari 2011, 1:12 pm
  9. hatur nuhun….

    Posted by Appa' | 15 April 2011, 7:57 am
  10. kang, punten aya file Bubuka bincarung?

    Posted by budi | 18 April 2011, 8:23 am
  11. wah…. file ipun migunani sanget, kagem repertoar kulo sak rencang. mbok menawi enten tjinta noesa, kulo nyuwun link-ipun. matur nuwun…. :)

    Posted by TB adampanji | 9 Mei 2011, 4:33 pm
  12. katampi ku asta kalih

    Posted by Edi Rahmatulloh | 11 Mei 2011, 4:43 am
  13. assalamualaikum, manawi aya nu kagungan kawih ‘bedug jeung layung’?

    Posted by sangga wibawa | 15 Juli 2011, 1:09 pm
  14. Assalamualaikum wr wb.
    manawi aya nu terang, upami lagu Indonesia nu syairna kieu :

    Indonesia gemah ripah loh jinawi
    Alam endah hejo ngemploh sugih mukti

    Subur tutuwuhan
    Beunghar pepelakan

    ………………. ?

    ………………. ?

    ………………. ?

    Piraku rek rela
    Puraku rek tega

    Alam nu hejo ngemploh
    Ngarangrangan teu kariksa

    eta teh karya Alm Mang Koko, sanes ?
    aya nu terang syair anu lengkep na ?( anu titik titik di luhur )

    punten abdi tulungan,

    Hatur nuhun pisan.

    Wassalam.

    Posted by Zia ul Haq | 11 Agustus 2011, 8:57 am
  15. sampurasun ach, abdi neda ijin tarik kawihna, hatur nuhun

    Posted by herman w | 1 Oktober 2011, 3:21 pm
  16. Allah hummagfirlahu warhamhu wa’afihi wafuanhu, amin!
    Mugi karya Inyana kalebet ilmu anu mangfaat tur amaliah sodakoh jariah, amin!

    Posted by Bangbang Hermana | 14 November 2011, 5:08 am
  17. Simkuring mung tiasa ngadua, mangduakeun Almarhum Mang Koko Koswara Mugia anjeunna dihapunten kalepatannana, ditampi iman sareng islamna, oge dipaparin kanikmatan dialam kuburna. Mugia Alloh Subhanahu Wataala ngabul sapamaksud ngaijabah sapaneda. Oge simkuring nyuhunkeun widi ngadownload karya-karya na anu di peryogikeun.

    Posted by kujang | 12 Desember 2011, 1:07 pm
  18. ku ayeuna mah rada sesah pigentoseuna. mudah mudahan sadaya amal kasaeana janten kabagjaan di alam kalanggengan,oge di tempatkeun di tempat anu sae mungguh ALLOH,

    Posted by Ddudung kurnia | 18 Januari 2012, 3:37 am
  19. hatur nuhun ka allah swt n hatur nuhun kangge alm mang koko anu tos ngembangkeun seni” sunda dbumi pasundan iyeu.,

    Posted by Argan | 24 Januari 2012, 4:59 pm
  20. Parantos waktosna urang sadaya ngaguar seni nu sakieu hemanna, pamugi tong ngansaukur carita wae yen urang sunda gaduh kawih.
    Haturnuhun Juragan Hatur nuhun Mang Koko Pamugi kasaean Juragan sinareng emang di bales ku Mante -Na Amin . . .

    Posted by taufik | 30 Januari 2012, 5:46 pm
  21. abdi nyuheungkennya kang, abdi kangen kana kawih kawih sunda walau anak muda ulah mongpohoken kebudayaan sorangan nya kang

    Posted by Wilye Sutiaone | 20 Februari 2012, 3:09 pm
  22. abdi ngiring ngadownload kang, hatur nuhun

    Posted by hendra | 23 Februari 2012, 5:31 pm
  23. blog walking gan

    Posted by jefri | 5 Maret 2012, 2:16 pm
  24. duh hatur nuhun pisan, lami sim kuring hoyong tembang sunda ayeuna kenging

    Posted by cucu sukmana | 30 Maret 2012, 12:03 pm
  25. aduh gusti simkuring teh tos kamana-mana milari kawih karya mang koko,alhamdulillah kapendak oge geuning!bade langsung weh di donlod.hatur nuhun!

    Posted by Rizal | 3 April 2012, 2:39 pm
  26. Hatur nuhun pisan Kang, Tembang katineung… raos dipidangu… katampi pisan kawih link na… Wassalam.

    Posted by Ganjar Tohari | 29 April 2012, 7:44 am
  27. mantap…langsung dibungkus we ah…

    Posted by Tamir Darmawan | 2 Mei 2012, 2:51 pm
  28. sugema…keun rek di cirian kaca na lah,ngarah teu kungsi kukurilingan deui.

    Posted by abdul | 19 Juni 2012, 4:17 pm
  29. as……….duh,…………….merenah pisan ngadangu kakawihan ti mangkoko teh sok wararas emut katukang tukang…………

    Posted by yogi sugilar jiwa praja | 27 Juni 2012, 9:25 am
  30. hariring ngadangu kakawihan ti mangkoko teh sok emut kana lemah cai,komo bari jeng di barengan ku tuang beuleum sampe sareng ngaleut kopi teras di barengan ku udud pahpir bari di harudung sarung….. aduh…… nyunda pisan etamah…….

    Posted by yogi sugilar jiwa praja | 27 Juni 2012, 9:30 am
  31. komo ngadangu kakawihan anu kembang pananjung tea asanateh meni nyelecep pisan kana hateteh asa tengtrem

    Posted by yogi sugilar jiwa praja | 27 Juni 2012, 9:33 am
  32. hatur nuhun, lagu mang koko sa ngat luar biasa lirikna ,emut ka lembur hoyong wangsul ah…..

    Posted by yuyus r hafid | 19 Juli 2012, 2:31 am
  33. upami tiasa nyuhunkeun deui lagu mang koko diantawisna Girimis Kasorenakeun,imut Malati, Sumedang Kota Kamelang, Sekar manis,hatur nuhun salam baktos ti simkuring di Pontianak

    Posted by yuyus r hafid | 19 Juli 2012, 2:36 am
  34. sim kuring mikadeudeuh pisan kana seni kawih teh,..hoyong ngiring ulubiung latihan dina wanda kawih atanapi mamaos cianjuran,..kedah ka palih mana ieu teh,.. ? nuhun sateuacana,.. haris julianto.

    Posted by Ago Banjar | 10 Agustus 2012, 8:13 am
  35. punten kang geuning file na teu aya d 4shared

    Posted by tatang | 17 Agustus 2012, 10:52 am
  36. kang link downloadna tos teu araktif, punten di reupload

    Posted by kang ibing | 3 April 2013, 11:59 pm
  37. aihamdulilah ah ka anggo kawihna…..htr nuhun pisan!

    Posted by wira ztanzah | 14 Juli 2013, 5:27 pm
  38. alhamdulilah ku tiasana ngadongdot kawih2 mang koko….sakedikna tiasa nabungahkeun sepuh2 abdi nu aya dirorompok!amin..

    Posted by wiro ztanzah | 14 Juli 2013, 5:34 pm
  39. link download di 4shaared na invalid… :(

    hatur nuhun

    Posted by iman | 16 Juli 2013, 12:53 am
  40. Assalamualaikum.
    Wilujeng shaum….,,,,,
    Kang,punten yeu tekh bd tumaros,na atos nte aktif link na.janten sesah ngadownload.Supados di update ue.Hatur nuhun.

    Posted by Neni Ludini | 2 Agustus 2013, 4:26 am
  41. di mana milarian lagu Kasenian tina Ganda Mekar na Mang Koko?

    Posted by ida farida artati | 25 Maret 2014, 11:59 pm

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ping-balik: Album Musik Sunda MP3 « mifka weblog - 16 Oktober 2010

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: