mifka weblog

[ Belajar dan Berbagi ]

Contoh Teks Sawer Panganten (4)

Posted by Badru Tamam Mifka pada 21 Mei 2009


Kapara tamu sadayana
Warga wargi nu araya
Abah nyelang nyawer heula
Antosan da moal lila

Ujang nyai sami gandang
Sami calik dina ranjang
Ujang masih keneh bujang
Nikah kanu geulis lenjang

Ujang teh perlu bisa
Siga cara abah ka ema
Ayeunamah geus waktuna
Mindeng ge moal doraka

Lamun meneran parawan
Rada hese mamatahan
Ku Sabab can pangalaman
Ujang kudu lalaunan

Tapi mun ujang ka randa
Tangtu moal lila-lila
Molompong moal sulaya
Lantaran urut baheula

Bisi bojo udah-aduh
Mangkade ulah geruh
Hudang bae subuh-subuh
Da moal karasa tunduh

Mun si nyai geus ngalempreh
Ujang omat ulah leweh
Sanajan nepi kasoeh
Can aya nu tuluy paeh

Lamun bojo keur bungkiang
Omat ujang ulah hariwang
Keureuyeuh wae titukang
Dedetkeun wae sing tenang

Nyai teh kedah ngartikeun
Mun caroge geus hayangeun
Ku nyai geuwat berekeun
Bari rada diburukeun

Lamun nyai keur di gawe
Mangkade sing hade gawe
Itung-itung mayar gawe
Ngarah ngeunah kana hate

Mimiti mah rada nyeri
Nepi kana sirah nyai
Tapi mun enggeus sakali
Tangtu matak menta deui

Poman nyai ulah talangke
Kudu emut ka caroge
Kujalan masihan gawe
Najan caroge tas balik gawe

Sakitu bae ti abah
Mangkade ulah gareuwah
Tangetkeun ulah gagabah
Ngarah caroge teu seuhah

About these ads

12 Tanggapan to “Contoh Teks Sawer Panganten (4)”

  1. [...] Contoh Teks Sawer Panganten (4) [...]

  2. risma purba berkata

    tolong donk ramalin gw, alnya gw kagak ngerti bahasa tu

  3. oes'k berkata

    alah aya ku sae, pikaseurieun ieu mah. nuhun kang!

  4. budi rahadian berkata

    alah…… aya ku lucu geuning nyawer teh…… cing tiasa ka anggo ku tukang sawer ah

  5. nuroyan berkata

    sampurasun……….
    akang pami tiasa mah atuh conto sawer kagge panganten anu d sunatan
    hatur nuhun

  6. nuroyan berkata

    sampurasun………
    akang nyuhkeun conto teks sawer panganten sunat
    haturnuhun..
    d antos

  7. A ada ga kaya lambanglambang nya gitu , misalnya permen itu buat apa..??
    tolong donk ,,
    oh ya tentang asal muasal sawer sama sajarah sawer juga !!!

    buat tugas .
    terima kasih :)

  8. elizza berkata

    gimana carany ngubah puisi sawer jadi parafrase

  9. dhidew ollalaa sattusembilansattu berkata

    wakwakwak .
    aya nu kanggo nu di sunatan teu ?
    kanggo tugas da !!

  10. Unwanuss berkata

    ngiring ngopi dikapesbuken—–

  11. ari rukmana berkata

    Sae…sae kanggo ngemutan urang sunda utamina nu aya di lembur batur, nuhun

Kirim komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 309 pengikut lainnya.

%d bloggers like this: